Политолог за F-16: България купува сигурност, членове сме на НАТО!

София със сигурност ще остане "синя крепост", смята доц. Стойчев
Обновена: 22 юли 2019 07:41 | 21 юли 2019 11:31, Анисия Иванова
412

Архивът на НАП е непокътнат въпреки хакерската атака през седмицата, заяви в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев, цитирайки проф. Михаил Константинов.

"Не са възможни изчезване на записи на данъчни задължения - платени, неплатени. Тоест - някой не може да си направи данъчна амнистия или друг да бъде натоварен с данъци, които не дължи", каза Стойчев.

Той обясни, че е направил проверка за себе в изнесената база дании и там са фигурирали негови стари данъчни декларации, подадени по електронен път - от 2005 до 2015 година.

Реално дали с нашите данни може да се злоупотреби, засега никой в държавата не може да даде такъв отговор, смята политологът и допълни, че в момента отговорите са политизирани до крайност.

"По света сериозните системи за защита се изграждат, когато имат пробив. В България досега сме имали лукса, че сме нямали пробив", каза още той.

Държавата може да направи обществена поръчка и да си купи такъв тип сигурност, не е необходимо да има човек на заплата, предложи той като вариант за сектора.

По повод сделката с F-16 политологът обясни, че България купува сигурност. "Тя се гарантира от участието ни в НАТО. В момента САЩ и останалите страни от Алианса са реалният гарант за сигурността ни. И 500 самолета Gripen да купим те няма да са съизмерими с турската изтребителна мощ", обясни той.

Това е политическо и геостратегическо решение, смята той. "САЩ имат важен, геостратегически интерес България да има боеспособна авиация, защото тя ще участва в бъдещи операции на НАТО в региона", обясни Стойчев.

Според него в България ще бъде печеливш моделът на Зеленски в Украйна. Такива кандидати за местния вот ще "вървят" и у нас. Актьори, спортисти и общественици лесно печелят доверието на обществото, заяви доц. Стойчев.

"София със сигурност ще остане "синя крепост". Добре е, че отпадна машинното гласуване. Ние нямаше как да се справим.

А "отвореното финансиране" не крие големи рискове, както някои се опитват да му пришият. Напротив- ще се изсветлят тези, които финасират партиите", коментира още той пред Ганиела Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политолози,социолози,грантолози,-лози,-лози,-лози...................монолози.................некролози!
198
0
 
6
 
! Отговори
Mitko USA преди 4 години
Bate, ne ti viarvam neshto ! Na tebe ti e kazano tova da govorish i da manipulirash obshtestvoto!Vun !!!
197
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Военен съюз с Русия и икономически отношение с Евразийския икономически съюз - само тогава България може да просъществува, иначе след 50 години ще остане само територията.Обясни по-подробно как съюз с една милитаризирана, агресивна фашистка държава, която директно заявява, че от нас иска само територията, ще ти оправи демографските проблеми?
196
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НаблюдателЕС са член на НАТО, как така купувайки "Грипен" нямаше да е същото купуване на сигурност? Ти си пълен ***.Прочети си писанието още няколко пъти и ще разбереш защо ти го казвам. Онзи ден и по телевизията един бесепарски *** се опита да обяснява, че Швеция била в НАТО, та му се смяха.
195
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колоо ли са му платили?
194
1
 
8
 
! Отговори
Турция... преди 4 години
...има 200 самолета ф16 и всеки ден гърми някой я в Сирия, я в Гърция. Този може ли да ми гарантира сигурност с ШЕСТ курника? Мбухахайахайа.
193
0
 
12
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
политолога, пиша ти двойка по милост. все пак поръчан си...
192
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България има бъдеще само извън ЕС и НАТО. Военен съюз с Русия и икономически отношение с Евразийския икономически съюз - само тогава България може да просъществува, иначе след 50 години ще остане само територията.
191
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този самолет съществува само на хартия, дори завода в който ще се произвеждат не е построен. Не се знае дали ще може да лети със тези нови радари, това е стра машина от преди 50 години. Не е тестван и тестовата фаза може да продължи години наред. Нито една армия не би поела риска да купува такива самолети и да ги приеме на въоражение, че даже и предварително да ги плаща като не се знае дали изобщо ще летят и дали ще ги получи в близките 10-15 години.
190
3
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
обама подслушвал повече, отколкото дс и щази взети заедно. а есср комисията три пъти отгоре!
189
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Господ да пази България от този политолог и НАТО.
188
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В коя държава, не са на въоръжение ф16 бе смешен :) Турция, Гърция, Словакия, Румъния, Португалия, Испания, Полша, арабските страни, Австралия, Холандия... Абе мога да изброявам до утре държави. Мошеник. Ф22 имат много малко държави.
187
2
 
2
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
обама подслушвал повече, отколкото дс и щази взети заедно. а есср комисията три пъти отгоре!
186
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Впрочем тези самолети не са на въоражение в нито в САЩ нито в която и да е армия на НАТО! Интересно защо? Продават ги вече само на страни от третия свят.
185
3
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
вечната амбър я видяхме, като американски посланик на гей-прайд и като обама, подслушващ под леглото на бабаи дедо! пнегър перверзен! :-)))
184
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пресмехулташакк до тук не си дал нито един факт. Само обиди и слрос, платени, и там баналнитее поданици на всеки филлл. Никога неможе да се защитите с факти и цифри :) За какво ви плащат не знам... Мн слаби играчи сте
183
4
 
4
 
! Отговори
Тъп преди 4 години
Никой не казва, че самолетите са лоши.Но при сегашното финансово състояние на БГ е безумие да се купуват.На първо място са болници, лекарства, храна, щот българи в БГ, какво ще защитават ефките?По същата логика да си купим 3 -те летящи чинии от зона 51, които ще си седят в хангара щот нямат технологии да ги подкарат. Ще целим враговете с фунийки.Смешна работа, никаква икономическа логика. Безплатни бази, пукнат цент не плащат.
182
3
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
вечната амбър ни показа колко е платена от сорос
181
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Напротив. Самата американска армия използва масово ф16 поради отлични цена/качество /разходи на час.Ф22 се използва само за сложни или тестови полети. Ф35 още не е използван от САЩ. Израел предното лято за първи път го демонстрираха в реален бой, като влязаха в Сирия и унищожиха 5 ПВО батерии.За сега най използвания самолет в света е ф16. Другите са по скъпи, като поддържка.с едно да имаш S65 amg и С КЛАСА
180
3
 
3
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
колко жалко е да се гледа порнография с цензурни бабички, като меркел, които си верват, че са вечната амбър... :-)))