Политолог за F-16: България купува сигурност, членове сме на НАТО!

София със сигурност ще остане "синя крепост", смята доц. Стойчев
Обновена: 22 юли 2019 07:41 | 21 юли 2019 11:31, Анисия Иванова
412

Архивът на НАП е непокътнат въпреки хакерската атака през седмицата, заяви в студиото на "Опорни хора" по Bulgaria ON AIR политологът доц. Стойчо Стойчев, цитирайки проф. Михаил Константинов.

"Не са възможни изчезване на записи на данъчни задължения - платени, неплатени. Тоест - някой не може да си направи данъчна амнистия или друг да бъде натоварен с данъци, които не дължи", каза Стойчев.

Той обясни, че е направил проверка за себе в изнесената база дании и там са фигурирали негови стари данъчни декларации, подадени по електронен път - от 2005 до 2015 година.

Реално дали с нашите данни може да се злоупотреби, засега никой в държавата не може да даде такъв отговор, смята политологът и допълни, че в момента отговорите са политизирани до крайност.

"По света сериозните системи за защита се изграждат, когато имат пробив. В България досега сме имали лукса, че сме нямали пробив", каза още той.

Държавата може да направи обществена поръчка и да си купи такъв тип сигурност, не е необходимо да има човек на заплата, предложи той като вариант за сектора.

По повод сделката с F-16 политологът обясни, че България купува сигурност. "Тя се гарантира от участието ни в НАТО. В момента САЩ и останалите страни от Алианса са реалният гарант за сигурността ни. И 500 самолета Gripen да купим те няма да са съизмерими с турската изтребителна мощ", обясни той.

Това е политическо и геостратегическо решение, смята той. "САЩ имат важен, геостратегически интерес България да има боеспособна авиация, защото тя ще участва в бъдещи операции на НАТО в региона", обясни Стойчев.

Според него в България ще бъде печеливш моделът на Зеленски в Украйна. Такива кандидати за местния вот ще "вървят" и у нас. Актьори, спортисти и общественици лесно печелят доверието на обществото, заяви доц. Стойчев.

"София със сигурност ще остане "синя крепост". Добре е, че отпадна машинното гласуване. Ние нямаше как да се справим.

А "отвореното финансиране" не крие големи рискове, както някои се опитват да му пришият. Напротив- ще се изсветлят тези, които финасират партиите", коментира още той пред Ганиела Ангелова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


412
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
179
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито една страна от НАТО включително и САЩ не използват вече тези самолети. Продават ги само на Словакия, България, Индонезия и Бахрейн, като България я задължават да плати двойна и тройна цена в сравнение с другите васали.
178
7
 
1
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
нямаш шансове, поставящата минуси в името на рухналата есср!нямаш шансове, поставящата минуси в името на рухналата есср!после да не кажеш, че не бехте прдупредени, педи!
177
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бахрейн ще закупи от САЩ 19 изтребителя F-16V, произведени от компанията "Локхийд Мартин", на стойност 2.7 млрд долара, два 35-метрови катера, въоръжени с картечници, 221 противотанкови ракети на компанията "Рейтиън". Отделно от това ще бъдат модернизирани наличните вече изтребители F-16 на Бахрейн за сума от 1.8 млрд.И бахрейн е на опашката за ф16 и оборудване с блок 70 на старите има ф16.
176
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заводът още не е построен, сега са започнали да инсталират машините в халетата. Такъв самолет няма още произведен, не е минал и тестовете с модернизациите, всичко е на хартия, не се знае дали ще лети и може да минат няколко години в тестове и отстраняване не проблем, дори F-35 още показва дефекти и постоянно го връщат от въоражение.
175
3
 
7
 
! Отговори
Тъп преди 4 години
Не разбрах самолетите 6 ли са или 8?Сиреч 6 бойни и два учебни, или 8 бойни и два учебни.Не че нещо, *** да попитам, щот съм ***.А иначе във военноисторическия, че си праим селфи срещу пет лева и два лева отделно вход за честта дъ видъ на живо туй чудо на технологията 9 поколение.Тъй де майтап да става.
174
8
 
1
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
нямаш шансове, поставящата минуси в името на рухналата есср!
173
3
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
този "политолог" е измамник!мога да го докажа на минутата, в която някой цензур на певенлиев се усъмни в мнението ми!!!
172
5
 
8
 
! Отговори
Осакатени преди 4 години
Като нямаш инфраструктура, резервни части, скъпо гориво, тренажори по-нисък клас, орязана електроника и ракети. ДДС, транспорт. Ремонт извън БГ.Това си е авантюра и как ще ги докараш тези самолети от 4000 километра, трябват допълнителни резервоари, и не носят никаква отговорност при технически неизправности. Изобщо след ЮП и АЕЦ Белене, нарязването на ракетите и спирането на блоковете Козлодуй - поредния слугинаж на гърба на народа. Хората нямат пари за лекарства, храна, ток, парно трагеди
171
3
 
6
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
окей, не беше габриел, абеше жената на клинтън, летящ със самолета на педофилите...важно е, че плевенлиев и педофилите от дойче педовеле са щастливи!
170
5
 
5
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
един единствен минус остана!!! а габриел ви обещаваше мнозинство с парите на евреите! :-)))
169
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами ти нямаш грам идея от строене бе льохманн. Самолети, кораби и такива неща се чакат с години, не от България ами от всяка държава. Те се строят и изисква време. Преди нас има поръчани ф16 блок 70 от Саудитска Арабия и още 1 2 държави. Кара се поред.Това да не ти е да направиш пица *** :)
168
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Норвегия закрива летище, използвано от НАТО, ще го направи гражданско, а нашите мижитурки си играят на мъже.
167
5
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
давай с минусите, изоставате от руснаците с цензурата габриел!!! :-)))
166
4
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
педофилите на дойче веле платени от спонсорите на хитлер, днешните евреи на най-високо ниво, започнаха да вдеват, че триенето на мненията ми им донася само сбърканяци, като техната комсомолката меркел на власт.. :-)))
165
6
 
7
 
! Отговори
Nedevbs преди 4 години
Този е може би най-тъпия политолог."Тя се гарантира от участието ни в НАТО." Тя става дума за България с купуването на Ф-16 се гарантира от участието ни в НАТО.Дали този си разбира какво иска да каже.Да дадеш близо два милиарда за нещо, което ще получиш след доста години е дупедаство, както и този политолог, здраво е полегнал в партер.
164
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Минусите ти доказват само, колко си смешен :) Нищо друго. Върви си лягай в селското легло нежен.
163
3
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
доказвам го с трите минуса поставени към мнението ми, както и поредната забрана да коментирам!е, кой е спонсора на този концентрационен лагер на толерантните ***?детелюбци?
162
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те от къде да знаят пенсионерите, какво става по морето и границите. Цял ден висят в днес. Бгг и се правят на остроумни, докато живота тече на макс. Ама така си го направиха гласуваха 20 години за техните тарикати онея станаха милионери и се изнесоха.. А те ще са днесс. БГ :) То простотията по хората ходи.
161
5
 
4
 
! Отговори
Присмехулник преди 4 години
транс-гейчетата на дойче педовеле ни пращат налево-надесно.... не казвам, че бащата на "политолога" ни е пращал в белене, или в освиенцим! просто казвам, че системата ви, драги "толерасти" не се отличава от тази на хитлер... най-вече по спонсорство,,, :-===))))
160
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми няма да има сигурностт как.. . Грипен, не е в категорията на ф16. Изостава и Радарно и технически. Да не говорим за въоръжение, където САЩ са ненадминати с умни ракети и бомби. След като изостава технически, значи и сигурността ти, ще изостане. Ти бавно развиващ ли си? ')