Ръст на доходите? 2020 година ще е по-лоша версия на 2019-а

Това прогнозира икономистът Георги Вулджев
144
Ръст на доходите? 2020 година ще е по-лоша версия на 2019-а
Снимка: Dnes.bg

Новата година няма да е по-добра от предходната, прогнозира икономистът Георги Вулджев.

"Очаквам 2020 година да е по-лоша версия на 2019-а по отношение на икономически растеж и цялостния ръст на доходите. Ръстът в доходите ще е около 10 процента, но едва ли ще го надвиши. За обикновения потребител това означава, че трябва да бъдат по-внимателен за това как харчи парите си и да започне да заделя такива", каза той пред Нова тв.

Още по темата

Той допълни, че е възможно по-късно през годината или в началото на следващата да настъпи нова икономическа криза.

По думите му положителната страна е, че цените на имотите няма да растат толкова бързо както през миналата година. Гуджев е на мнение, че в последните години те изкуствено се завишават.

"През 2020 година цените на жилищата най-вероятно ще станат по-достъпни", коментира той.

По думите му българската икономика се влияе от тези на големи европейски такива като германската.

"Ако видим ще там настъпват негативни икономически процеси, ние веднага ще разберем, че това ще дойде и при нас. С известно закъснение", обясни икономистът.

Той е категоричен, че IT секторът ще си остане най-високо платения в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще има инфлация - цените на акциите и имотите просто отразяват мнението на инвеститорите по въпроса. Централните банки вече са 100% в капана на нулевите лихви и няма излизане без ресет на цялата финансова система - така че но слушайте този - злато, имоти и акции е играта...
106
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След изборите в САЩ, всичко тръгва надолу за поне 5 години.
105
3
 
15
 
! Отговори
до 122 - Татяна преди 4 години
Първо оплювам хубаво останалите, за да ми изпъкне последващата хвалба.
104
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чакайте малко нали онова крадливо недоразумение герберастка МУхобоико казва че всичко било стабилно и наред !!!
103
24
 
11
 
! Отговори
Татяна преди 4 години
А как се пазарува по празниците? Бедни ли? Прости, мързеливи , мрънкащи - да. Беден е работещият на ниска заплата. А е добре да си здрав, това ти е богатството. И ако имаш надарени, умни , успели деца, щастието е пълно. Благодаря на съдбата,че съм здрава, със синове лекари и с добра заплата и съпруг, с който живея добре.
102
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заделя се от излишъка, не от нямането. Спестяването води до рецесия - АБ-то на икономиката...
101
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта е винаги една - грабеж и пак грабеж.То не бяха Виденови кризи, костови приватизации, цар + юпита + преструктуриране на държавен дълг, ДПС хидроинженери, нови милиардни заеми, Ф16 покупки, КТБ-та и още мнооого.Макар, че и по света е подобно, само че в доста по-едър мащаб, да не задълбавам.
100
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 30 години в България има демокрация и пазарна икономика в различни варианти. Сега сме от 10 години на вариант мутродемокрация и мутробизнес.
99
5
 
29
 
! Отговори
ГЕРБ = Мафия преди 4 години
Няма ръст на доходите, докато ни управлява мафията. При друго управление може и да има, но може пак да няма. Колкото години ни управлява мафията, поне толкова ще ни трябват, за да се пооправим.
98
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква икономика може да се очаква като народа получава 300 евро минимална заплата.
97
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
комунист родина няма, камо ли народ.
96
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България докато не се смени статуквото ще си живеем с мечти за истинска демокрация.След 89г едни тарикати просто заграбиха всичко построено от родителите ни и баби и дядовци и въобще не им пука за работниците или доходите след като тяхните джобове са пълни с пари
95
0
 
3
 
! Отговори
Вас ис дас преди 4 години
Тозия Влужевский миналата година по това време пък разправяще за Валутния борд ,че трябвало да остава за да няма инфлация без някой да е намеквал за сваляне.2023г. въмеждаме еврото и това е крайя на влутния борд ,а той само разтягаше локуми за бора както сега за някаква криза във края на годината някаде си на нещо си за някой си ,който бил при тези ,които познават онези другите покрай вторите отзад напред през една редица.....
94
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кризата е криза защото е непредвидима .Но в България всичко е криза дори снега в края на Януари та и този 20 годишен стажант дарява репортиерките с цялото си време вместо да прави кинти .Гледах го поне по три канала ,че то репортажи ,цели предавания и кой е той?
93
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВИСОКИ ДОХОДИ В БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИМА СЛЕДВАЩИТЕ ПОНЕ 10 ГОДИНИ. ТОВА Е АБСОЛЮТНО СИГУРНО И ОСНОВАНО НА РЕАЛНИЯ ПОТЕНЦИАЛ НА СТРАНАТА. ДОХОДИТЕ ЩЕ ОСТАНАТ МНОГО ПОД СРЕДНОЕВРОПЕЙСКОТО НИВО.
92
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен до Тонката преди 4 години
Тонке за вас Герберите глупоста е запазена марка. Избирате си безличния Фандък посочен от комунистическа партия ГЕРБ и получавате високи данъци, мръсен въздух и нова цена на водата. Това само вие *** от ГЕРБ и София го можете е големи сте.
91
1
 
13
 
! Отговори
ДОЙЧЕ преди 4 години
Някакъв комсомолски внук с акне обикаля всички канали и ръси бисери. Има видимо от спътник провинциален фейс с диплома най-вероятно от Стратфорт стейшин колидж Лондон (целия колеж е един пакистанец в офис 2м. на 4 метра и един настолен компютър намерен край някой контейнер).Та според този вундеркинд щяло да има криза ама ква криза не казва като гледам ще е мисловен запек...
90
0
 
15
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
На днешното калпаво време кой не лъже и краде няа ко да яде.Цинично е ама пък е истина.На еднъ заплата живей ли са?
89
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България ще се оправи когато не се управлява от БКП и техните наследници. Това е.
88
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви доходи, какъв ръст, то щеше да бъде смешно ако не е толкова тъжно. 40лв,10 лв увеличение на пари, които не стигат за храна... То и мафията е по милостива, тези нашите фараони нема такива на земното кълбо убийци