Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

57% от инфектираните са мъже, 43 на сто са жените
Обновена: 31 мар 2020 10:48 | 31 мар 2020 08:12, Камелия Цветанова
331
Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

25 са новите болни от коронавирус за последното денонощие и така броят им нарасна до 379. Вече има случаи на болни и в Силистра.

Още по темата
113 са в болница, 13 са в интензивни клиники, няма починали през денонощието, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

От заболелите 57% са маже, 43% са жените.

18 от пациентите са медицински персонал.

През нощта новите случаи са в София - 1, Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1.

Общо изписани са 17 души, които са с две отирцателни проби за COVID-19.

Проф. Мутафчийски призова хората да спазват мерките, които са наложени за ограничението на разпространението на COVID-19.

"Ние имаме отговорност пред хората да опазим техния живот. Поне всички са единни, че ако се отпусне краят, системата няма да може да понесе този брой болни. Заради това понасяме всякакви обиди и хейтове, но не си променяме мнението. Нашите мерки не се знае дали са правилни, но щом ги следват и другите, това ни дава кураж да си остояваме позицията", коментира той.

По думите му това е вирус, за който експертите нямат доказателства, че се държи като другите.

Според неговсички ще понесем и здравословни, иикономически щети.

Проф. Мутафчийски призна, че заповедта за носенето на маски на обществени места е резултат от дълго обсъждането.

"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на  добрите практики в света. Китай, Корея, Израел и големите държави от ЕС са основните ни източници. От вчера задължително е носенето на маски в Израел и в Австрия", каза той.

"В глобален мащаб има недостиг на маски и това изправя хората пред труден казус, но доста от предприятията в последните дни започнаха да шият и заради това гратисният период е 0 часа в събота", допълни проф. Мутафчийски.

РЗИ ще прецизира точно къде да се носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 183Сава на въпрос, че въвеждат закон, които същевременно ни кара да нарушаваме друг такъв. Това не е ли малоумщина?
153
3
 
2
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Явно съм познал !! След като взе да "***" хахахахахаах
152
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"В глобален мащаб има недостиг на маски и това изправя хората пред труден казус, но доста от предприятията в последните дни започнаха да шият и заради това гратисният период е 0 часа в събота", допълни проф. Мутафчийски."Единият издава заповед от днес с маски, другия ти обяснява, че до събота можело и без тях... Пълен та шак сте.
151
2
 
2
 
! Отговори
И после има: преди 4 години
Един вик ЕВРИКА и разни хартийки хвърчат насам натам и допълнението е : Класика е !
150
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТОВА НЕ Е ВЯРНО !!!! 379 - 8 ПОЧИНАЛИ И -17 ИДЛЕКУВАНИ = 354 БОЛНИ !!!!!
149
2
 
0
 
! Отговори
До Славчето преди 4 години
Славче не можем го стреляме ще ти обясня защо! Щото е фараонче! И понеже трябва да се повторят нещата като едно време. Проклятието на историята. А ако не беше фараонче можехме да си го гръмнем как си искаме! Ама е! И остават само ударните инструменти ако ме разбираш какво ти намеквам! Намеквам за тежка черепно мозъчна травма с усложнения!
148
4
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
До Герб трола--Най вероятно той е бил кандидат за Младежкото ГЕрб и не е бил приет (защото е беден и е нямал пари за "входна'такса) или е бил в Младежкото Герб и много е взел да "плюска" без да дава и са го изгонили -единствената му утеха е този форум хахахахахах
147
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали знаете какво е управление чрез бедствия? Колкото е по-голямо бедствието, толкова повече пари в помощ ще получи Боко Тиквата. Затова пригответе се всички да бедствате, защото Боко Тиквата вече ви продаде здравето и живота за няколко милиарда евро. Бедствието тепърва започва.
146
3
 
3
 
! Отговори
до 173 преди 4 години
Да, но се та сме в извънредно положение - май не ти е ясно кокво значи това. Всички наредби имат силата на закон, който отменя стари противоречащи си със него за срока на извънредното положение.
145
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като ползвате добрите практики кога ББ ще подпише чек поне за 30 милярда за спасяване на страната.
144
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като видиш каква е глобата, става ясно, че всичко това не е от загриженост за нашето здраве. Особено когато заповедта е подписана от финансист, на който му отпускат все повече пари, а постига все по-малко резултати.
143
8
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Идеята на Генерала е че после няма да носи отговорност за решенията си -Ще каже нещо от сорта -Ползвахме добрите практики на Китай Израел Корея но за съжаление те (практиките) са им били ГРЕШНИ!! че така хахахахахха
142
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Маската пази болния да не разнася пръски наляво и надясно. Не се знае кой е болен, защото има дълъг инкубационен период и много хора го карат безсимптомно. Затова всички ще носят маски - какво не ви стана ясно?
141
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 159Със закон от 2016 въведоха лицето на човек да не е прикрито по какъвто и да е повод. Ако е прикрито то има глоба за това до 1500 лв.
140
3
 
11
 
! Отговори
Перко преди 4 години
С изключение на обявяваната статистика за заболеваемостта, брифингите на генерала са все по смешни, с неадекватни коментари, заключения и примери. Приличат ми на "партийна агитация" провеждана от среден ръководител-напудрени слова замазващи положението без нищо конкретно и съществено. Цитат: "нашите мерки не се знае дали са правилини, но щом ги следват" Генерале, те и овцете следват овчаря. А относно задължителните маски-смях. Преди няма и седмица този същият говореше че не помагат ...
139
2
 
3
 
! Отговори
wtf преди 4 години
До gf hf mf :>Гледах клипове за тези сателити, нистина много крипи :]]Най- вероятно и тук щяхме да ги виждаме, но градовете са под похлупак от мъгла.
138
2
 
10
 
! Отговори
Mister Cro преди 4 години
Подкрепям мерките като цяло (има доста необмислени неща, неефективни и т.н., но това е друг въпрос), но фактът, че всеки ден се регистрират около 20-30 заразени, въпреки че огромна част от хората спазват изолацията, означава според мен само едно - мерките бяха взети много късно! Страната беше наводнена от хиляди завърнали се от Италия, Испания, ЮК, без никакви мерки за поставянето им под ефективна карантина! Вирусът вече има автономна вътрешна циркулация и заразените са в пъти повече!
137
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на добрите практики в света."Готино, направете ме и мене генерал и ми давайте генералска заплата. Аз само ще чакам другите държави да измислят решенията и само ще ги копирам без да се напъвам да върша някаква работа.
136
1
 
1
 
! Отговори
тъй де преди 4 години
До Анонимен 165То остана и да са от определен вид, тогава вече го загазихме.
135
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ф.С.В.Добре ли сте?