Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

57% от инфектираните са мъже, 43 на сто са жените
Обновена: 31 мар 2020 10:48 | 31 мар 2020 08:12, Камелия Цветанова
331
Още 25 болни от коронавирус, общото броят им вече е 379

25 са новите болни от коронавирус за последното денонощие и така броят им нарасна до 379. Вече има случаи на болни и в Силистра.

Още по темата
113 са в болница, 13 са в интензивни клиники, няма починали през денонощието, съобщи началникът на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски.

От заболелите 57% са маже, 43% са жените.

18 от пациентите са медицински персонал.

През нощта новите случаи са в София - 1, Варна - 3, Силистра - 2, Шумен - 1, Бургас - 4, Кюстендил - 4, Кърджали - 1, Пловдив - 3, Стара Загора - 1.

Общо изписани са 17 души, които са с две отирцателни проби за COVID-19.

Проф. Мутафчийски призова хората да спазват мерките, които са наложени за ограничението на разпространението на COVID-19.

"Ние имаме отговорност пред хората да опазим техния живот. Поне всички са единни, че ако се отпусне краят, системата няма да може да понесе този брой болни. Заради това понасяме всякакви обиди и хейтове, но не си променяме мнението. Нашите мерки не се знае дали са правилни, но щом ги следват и другите, това ни дава кураж да си остояваме позицията", коментира той.

По думите му това е вирус, за който експертите нямат доказателства, че се държи като другите.

Според неговсички ще понесем и здравословни, иикономически щети.

Проф. Мутафчийски призна, че заповедта за носенето на маски на обществени места е резултат от дълго обсъждането.

"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на  добрите практики в света. Китай, Корея, Израел и големите държави от ЕС са основните ни източници. От вчера задължително е носенето на маски в Израел и в Австрия", каза той.

"В глобален мащаб има недостиг на маски и това изправя хората пред труден казус, но доста от предприятията в последните дни започнаха да шият и заради това гратисният период е 0 часа в събота", допълни проф. Мутафчийски.

РЗИ ще прецизира точно къде да се носят маски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В заповедта даже не е уточнено какъв вид маски трябва да се носят.
133
1
 
5
 
! Отговори
Буркина Фасо преди 4 години
Аз мога ли да си нося традиционната одежда ?
132
6
 
7
 
! Отговори
Пфуууу преди 4 години
Купувайте си каски и бронежилетки,че тоя червен ц ъ р в у л ще нареди да ни стрелят по улиците!
131
5
 
1
 
! Отговори
До Славков мамин преди 4 години
С майцеубийци се не преговаря мамин. Преговаря се с какво да му се отвори главата. И да се чуе звукът Дзън, дзън. Имаш избор: Едно дръво. Едно дърво с пирони 2.0. Едно дръво с ръждясали пирони 3.0 Едно дръво с ръждясали пирони и бодлива тел 4.0 или легендарната Щанга Фрииман 1.0. Невероятен инструмент!
130
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ние не измисляме неща, а това, което правим е следствие на добрите практики в света. Китай, Корея, Израел и големите държави от ЕС са основните ни източници."Тоест не е ясно защо си станал генерал и защо взимаш заплата, след като чакаш някой друг да свърши работата.
129
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки ден има болни. Така, че с и без тези мерки все ще има болни освен ако не се излекуват на 100 процента вече болните и болните не заразят нито един, което изглежда трудно на практика.
128
3
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Каквото и да мислим -решение за вируса няма!! (ваксини след 1 г поне ) рано или късно ще се срещнем фейс то фейс с вирусът -дано греша ама надали,,,,
127
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Eдна корона ви събори, кекави българи!2 седмици седите вкъщи и с интернет и всички удобства и ревете.Пра-бабите и пра-дядовците ви две световни войни издържаха, глад, мизерия, болести и оцеляха!
126
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега с новия закон за маските нарушаваме друг закон въведен през 2016 г. В който се казва Носенето на плътни и полупрозрачни покривала или маски ще се наказва с глоба до 1500 лв. Глоба без маска 5000 лв. с маска 1500 лв. Имаме избор.
125
3
 
5
 
! Отговори
Кой заповядва? преди 4 години
Израел значи, той им бил пътеводната звезда, защо ли не се учудвам.
124
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
През 2008-2009г. изживях ужаса свински грип , когато починаха около 4 000 българи!Като се има предвид, че за цяла Европа за целия период на епидемията от свински грип смъртните случаи са под 3хил, може да се направи извод за верността на твърдението ти.
123
2
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Тези...защо не са със маски?Трима умници х 5000 лева-15000лева.
122
2
 
1
 
! Отговори
До Славков преди 4 години
Тоше ако си нямаш щанга маминото не можем да ти услужим, че мойта си ми трябва. Търсих да ти купим една за подарък за рождения ден ама оранжевите бяха свършили. И една много голяма беше останала не ти отива. Има сини едни ама ще развалим предсказанието. Пише оранжева!
121
3
 
6
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
До wtf,Не си далеч от истината. Докрая на 2020 година Мъск, Безос и разни малки компании трябва да изтрепят 20 000 сателита в орбита. За какво са им? Новия Световен Ред ще е тотален контрол от небето. Чувал си за starlink нали? Много хора са наблюдавали редиците от сателити в небето последните месеци. Та така... :)
120
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да бяха така безкомпромисни и към пушенето на закрито! Сега въпросът вероятно би бил, кой внесе маски от Китай и иска да ги продаде на нереално висока цена?
119
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДоброжелателОправете статията, пълна е с правописни грешки !?
118
2
 
4
 
! Отговори
? преди 4 години
на тези на снимкатазащо не носят маски?
117
1
 
13
 
! Отговори
Мерки преди 4 години
Освен взетите мерки до сега и това, че си стоим вкъщи всички, или поне повечето, да се започне ПЪЛНА ДЕЗИНФЕКЦИЯ НАВЪН, освен градски транспорт и подлези, дезинфекция на улиците и на всички публични места, НАВСЯКЪДЕ! Само стоенето вкъщи и миенето на ръце не са достатъчни!И не се хвалете с резултатите досега, много е рано, много време има докато се докаже, че опасността от биологичното оръжие е отминала или поне овладяна!
116
2
 
1
 
! Отговори
До Славков преди 4 години
Тоше мамин имаш ли си щанга кози крак? Видар каза да си купиш, че ще ти трябва! Тодоре имаш глава да чупиш! Гледай да е оранжева!
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 110Абе стига с туй 5G. 5G предава на същата честота, като 4G... чел си много конспирации и си придобил представа за инстината. ? Интернет не е виртуална реалност, а хипер реалност за *** като теб да ги направят още по-прости. Плоски земи, милиони конспирации, интересни истории за генериране на трафик всяване на страх у хората до пълно мозъчно промиване.