Затварят София, спират влизането и излизането на коли

Изключение са прави са коли със стоки или болни и линейки
Обновена: 17 апр 2020 12:35 | 16 апр 2020 23:14, Камелия Цветанова
964
Затварят София, спират влизането и излизането на коли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради масовото напускане на хората от София, където е най-голямото огнище на разпространението на коронавурус, от 00.00 ч. затварят входовете и изходите на столицата.

Още по темата
„Още от вчера се наблюдава едно много тревожно нещо – напускане масово на София, където е основното огнище с най-много заразени с коронавирус. Всичките тези хора, които напускат столицата, са разпръснати из цялата страна. Последиците ще станат ясни до седмица. Този процес продължава както вчера, така и днес. Обезпокоени сме от случващото се. И, ако до момента на пускане на прессъобщенията не бяха много случаите, то вече те пак са 40. Тези 2 дни с толкова много нови заболели не са инцидент, а тенденция“, каза началникът на Националния щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

"Ще издам заповед, считано от 00:00 часа до второ нареждане, да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз", заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев.

Заповедта ще е до второ нареждане и е да се преустанови влизането и излизането от София на всички превозни средства с изключение на товарния превоз, автомобили със специален режим на движение, автомобили, които превозват болни, както и автомобили с медицински лица.

Ананиев допълни, че забраната не важи и за аварийните автомобили на електродружествата, на тези които се занимават с интернет разпространение и за автомобили, които превозват работници.

"В рамките на града засега няма ограничения" каза вътрешният министър Младен Маринов.

Той призна, че полицаите днес са били подложени на невероятни обиди.

"Над 5 хиляди са върнати от полицаите. Игра на котка и мишка. "Отивам да си сложа зелето" или не знам още какви глупости са чули полицаите", каза той.

"София  е специфичен мегаполис и голяма част от хората пътуват по 30-40 км. и идеята ни беше да не ги затрудняваме. Аз съм изключително разочарован от отношението на гражданите към полицията, защото когато се грижим да тяхното здраве и сигурност, те се гаврят с нас",  отсече той.

Маринов каза, че са пренасочени още полицейски сили в ромските квартали „Факултета“ и „Филиповци“, защото има напрежение там.

"Имам информация за струпване на хора, за готвени протести, следим тази информация и имаме готовност", обясни министърът.

"Ако и тези мерки не сработят, ще бъдат наложени и по-строги", категоричен е той.

Маринов увери, че са взети мерки за обиколните пътища за излизане от столицата, които много хора използваха в четвъртък, за да избегнат КПП-тата.

"Има законова възможност армията да се включи, но изчакваме, защото полицаите работят в рискова среда - вече има 30 положителни проби, и ако много полицаи бъдат поставени под карантина, да имаме този резерв от армията", каза още Маринов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


964
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
620
3
 
21
 
! Отговори
69 преди 4 години
То не бяха джуки, сицки, татуси, яхти, вили, коли, айфони, чалъми, стойки.Какви културисти и миски бре ? Който е останал на село да разорава градината и да сее, това ще е за месец поне.
619
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 803Кого се опитваш да лъжеш? Напълнили се селата и малките градчета с непознати които никой никога не бил виждал там.И при кого са отишли тези непознати? Или казваш нарочно са дошли да спят три дни на открито на някоя ливада ама преди това да се разходят из селата и малките градчета ,,лошите согиянци'' та да ви заразят. Т*по много т*по,пробвай нещо по смислено.
618
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а сега софиЕнци да ходят да берат краставици и домати във факултета!
617
7
 
29
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ей тъй кат стане. Бай *** за парче козунак и агне, ще убият родителите си и бабите и дядовците си. Смъртта им няма да е от най-приятните, но поне ще са приспани на финала, защото ще са на апаратна вентилация, ако има достатъчно машини, ако не ще умират като кучета в коридорите на болниците. Важното е Бай *** да правят каквото си решат, нали са професори по всичко в живота. После ще отливат от питието и ще казват майната му имало да става...
616
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде, селяндypи прости- разнесохте заразата по стринки, баби, тетки, майки и бащи. Няма да е голяма загуба, тамън ще им извадите парите изпод дюшеците и хем за погребение ще има (ама май ще сте карантина), хем за ракийка.
615
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Приветствам! Но много закъсняла мярка. Селата и малките градчета вече се напълниха с непознати които никога не са били тук и носят зараза кой се върнал от чужбина , кой от некой голем град.Сега имало постоянен и временен адрес - врата у полето.При Живков имаше само един адрес - където живееш със щемпел на паспорта. Може би е време мярката за София да се приложи и по общини .
614
4
 
2
 
! Отговори
Защото Мутафчийски преди 4 години
Е послушен.
613
2
 
16
 
! Отговори
Тим преди 4 години
Който напуснал повечето няма да могат да се върнат ако нямат постоянна регистрация
612
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До ШопитеКолкото да се напъваш и да злобееш няма да те пуснат да излезеш от София,късно е да си се прибрал на село по рано. Опаа,забравих,ако се беше усетил по рано да тръгнеш нямаше да те пуснат обратно щото и на влизане е затворено. Така че пр*е бан си отвсякъде. Разбираме злобата ти Нооо,не можем да ти помогнем,сори.
611
4
 
0
 
! Отговори
София е празна бе преди 4 години
Питай всички работещи. Задръствания няма. Какво затваряте.
610
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ситила се Мара!Че тя вчера половин София се изнесе.
609
7
 
6
 
! Отговори
Кое е извънредното преди 4 години
На положението. Хората не ви вярват.
608
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква е разликата между тези които се опитват да хитруват на КПП-тата и тези, затворени във "Факултето" ?
607
7
 
18
 
! Отговори
Бургарин преди 4 години
Казват на българин "страната е в инзвънредно положение". Той: "А, добре. Ама идни козунаци *** чакат у дома та ша патувам все пак!"Честно казано, сега София е много по-спокойна от колкото преди. Стойте си в "градовете" ако обичате.
606
10
 
13
 
! Отговори
До Шопите преди 4 години
Шопите си били "извоювали" привилегии през Турско. Да, като сте "воювали" срещу Българите. Просто сте били страхливци, продажници, мизерници, първи доносници.
605
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умирам от кеф като гледам как вият простите с*еляни които не успяха да се измъкнат от София. Хората ви правят услуга бе чобани,опитват се да ви направят софиянци вие не та не тегли си ви на село и това е,ама иначе сте с претенции. Сега очаквам поредната с*елска п*остотия,да се юрнете като овце пеша през ливадите в опит да заобиколите КПП-та. Поне ще има забавление за нормалните хора които си седят в къщи. Хайде сега на минусите,СТАРТ.
604
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бравооооо ! Най после. Всичката зараза дойде от софия. Нека сега имрът там дрогиранти, спинозни и разните му там с модерни евроатлантически недъзи
603
4
 
12
 
! Отговори
Щаба преди 4 години
Най-лошото нещо за вашата имуна система е да сте на вън в това хубаво време, да ви грее слънцето и да дишате чист въздух. За това ще стоите в панелките до второ нареждане
602
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто е, всички тия ненормалници повече да не се пускат обратно в София, докато проблема не изчезне!
601
10
 
11
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Мерките в България досега бяха по-строги от мерките в огромен брой страни, където излизането в парковете или сред природата не бе забранено.Въведоха мерките рано и подтиснаха пика. Затова навсякъде падат броя заразени а само тук се увеличават.Хора се прибират от повече от месец. Все от държави с повече заразени. Инкубационният им период отдавна е минал.Смъртността, с която ни плашат в няма.Което означава че много държави фалшифицират данни за причините.Всеки да разсъждава.