Един смъртен случай на пациент с коронавирус, 53 нови заболели

Починалият е мъж на 73 години с много придружаващи заболявания
Обновена: 1 май 2020 10:57 | 1 май 2020 08:10, Камелия Цветанова
251
Един смъртен случай на пациент с коронавирус, 53 нови заболели
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

53 са новите положителни проби за последните 24 часа. Починал  е един. Това е мъж на  73 години от Видин от дома в Гара Орешец с много придружаващи заболявания, съобщи началникът на Националния щаб за борба с коронавируса проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

12 са активните области в страната, а активните случаи - 1199. Има и 10 излекувани, като общият им брой вече е 276.

Има 6 нови заразени медици. В „Пирогов“ една медицинска сестра и двама санитари. Във ВМА един лекар, в Сливен един лекар и в Ямбол един санитар.

317 от заразените са в болница, 40 от тях са в интензивни клиники.

От новите случаи на коронавируса 11 са в София, 13 – във Видин, в Плевен – 8, Перник – 4, Ямбол – 4, Сливен – 3, Благоевград – 2, Велико Търново – 2, Пловдив – 2, Русе – 2, Враца и Смолян по един.


Вървим към плато на пика на заболяването. Има устойчивост на случаите, така че към 10 – 13 май едва ли ще има толкова много случаи, коментира проф. Мутафчиев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


251
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
159
4
 
9
 
! Отговори
Тикволандия преди 4 години
"С много придружаващи заболявания"......!!!!!И с 10 куршума в главата,пак ще е умрял от Короната!!!!
158
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам как решиха, че скоро ще минем платото? По-скоро епидемията в България сега започна, а досега заразените идваха от чужбина, защото не затвориха границите. Вчера НСИ съобщи, че през март в България са дошли 312,8 хиляди чужденци, но не каза колко са българските граждани дошли от чужбина, а те са поне двойно повече от чужденците. Смятайте сами колко заразени дошли от чужбина в България щъкат навсякъде и разнасят заразата.
157
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
изгледах филмът за Пирогов.Бъдете здрави медици.Бъди разумен народе.От вас се иска само едно -спазвайте мерките.
156
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След всяко изявление на Манекена, доц. Мангъров се извисява.
155
1
 
3
 
! Отговори
ууу преди 4 години
До ЕленаАми защото при вас има "Жълти жилетки", и така ги елиминират, а тук има ... УФЦИ.
154
3
 
10
 
! Отговори
Европа преди 4 години
В момента се говори, че излизане от положението ще има само като всички вземат ваксина. Опаля. Царят е гол. Играта лъсна каква е. А който не вземе ваксина? Ще ви оставя да си използвате въображението.
153
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Е па те такаКак ще насочиш мерки само към възрастни като първо, те не са само в старчески домове? Ако по-младите, с които живеят щъкат, нали има вероятност да ги заразят? А персоналът в домовете ако щъка и живее със щъкащи насам-натам, нали може да пренесе заразата?
152
1
 
18
 
! Отговори
Отличниците преди 4 години
Когато цъфнат теменугитеи работата тръгне злезамени военния със другияи гледай ти да си добреПоложението е софия ден и НОЩБългария е на първо място по брой брифинги на един милион души.
151
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До нощ - Напротив има трудещи се и това са премиера с министърчетата и най-отпредпогребалния щаб с ген. Муфтаджийси и проф. Кантардиев, който определя кои от заразените да живият и кои да умрат. С няколко думи манифестацията ще премине като погребално шествие
150
2
 
2
 
! Отговори
Satira преди 4 години
А през времето на извънредното положение, само колко млади хора не загинаха в катастрофи!
149
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕленаНе знам защо Ви пишат минуси, сякаш казвате нещо, което не вярно. Ама хората все мислят, че при тях най-зле, че някой ги будалка и че трябва да изшмекеруват- Така се чувстват по-значими явно.
148
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А те сега чета на друго място как генерал Мутафчийски се чукнал по плeшивaтa глава и се сетил, че в момента сме точно в периода на сезонните и поленови алергии и че има много астматици и алергични с алергични ринити и други заболявания, които поради тази причина не могат да дишат дори без маските, а с маски може и да си умрат.С което трябва да избират дали да рискуват да отнесат 300 лева глоба, или да умрат.Затова обмисляли да премахнат забраната за маски на открито.Само дано не мислят дълго.
147
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платените драскачи бете си мамата.
146
3
 
14
 
! Отговори
Е па те така преди 4 години
До: И те такаАбсолютно вярно казваш. Починал 73 годишен мъж с множество други заболявания (освен коронавирус). Статистиката обаче показва, че по целия свят е така - тези хора са най-уязвими. Затова не съм съгласен, че трябва да ги оставим да умрат, но мерките трябва да бъдат насочени главно към тях, а не към цялото население.Миналата година разследваха един дом за стари хора в който имаше много смъртни случаи заради съмнения, че не полагали грижи. Еми, май нищо не успяха да установят.
145
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: да,да ама не (номер 178)Има си ред в тази държава. Ако си недоволен от нещо, например някой закон, пишеш оплакване до омбудсмана, а има и телефони и адрес за контакти.На сайта си ги пише: ombudsman.bgСъответно, ако омбудсманът прецени, че са ти нарушени права или нещо има нередно в законите внася жалба в Конституционния Съд, откъдето решават нарушава или не нарушава съответния закон главния закон - Конституцията.А Конституция се променя само с Велико Народно Събрание.
144
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега като чета, че във ВМА имало един заразен лекар с коронавирус, се сещам, че една комшийка работи във ВМА и си ходи без маска насам-натам... почвам да се притеснявам.Носи си маска, ама и виси като гердан на шията. Гледам да я обикалям по-отдалече.
143
4
 
18
 
! Отговори
И те така преди 4 години
"Починалият е мъж на 73 години с много придружаващи заболявания"В прав тескст ви се казва, че ви правят на маймуни. Интересно дали се цели да има граждански бунтове в цяла Европа, които ще се превърнат в нова световна война. В крайна сметка ще трябва да намалят масово популацията ако ще си вкарват новият световен ред.
142
2
 
21
 
! Отговори
нощ преди 4 години
Първи май се отменя,поради липса на трудещи се.
141
0
 
7
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
И да!Много е интересно закона за след ИП дето го "готвят" какъв ще е и с какво ще е по различен от закона за бедствията и авариите!Щото пандемията си е бедствие отвсякъде!А на закона за бедствия и аварии какво му е лошото?Само да не стане като закона на Лъчо Мозъка за наркоманите!Ами ако още на обсъждането в комисията на Народното събрание го разпарцалосат!?Ами ако РР не го подпише за публикуване в Държавен вестник?!Ами ако някой от "готвачите" впоследствие го осъдят по новосготвения закон!?
140
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Париж и Франция има жълти жилетки !Така ,че по спокойно *** !