Ердоган: Европа се завръща към периода на варварство

„Неуважението към Пророка расте като рак сред управниците в Европа“
28 окт 2020 14:43, Елка Василева
362
Ердоган: Европа се завръща към периода на варварство
Снимка: архив, БГНЕС

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че враждебността към исляма и мюсюлманите се разраства като рак сред управниците в Европа, предаде Анадолската агенция.

По повод на карикатурата, на която е изобразен на корицата на днешния брой на френското списание "Шарли ебдо", той каза, че дори не я е погледнал.

По отношение на обидните карикатури към пророка Мохамед обаче той каза, че за Турция е въпрос на достойнство да се изправи срещу тези нападки.

"За съжаление преминаваме през период, когато враждебността към исляма и мюсюлманите, неуважението към Пророка се разраства като рак сред управниците в Европа", каза той.

По думите му Франция и Европа като цяло не заслужават агресивната, провокативна, враждебна политика на френския президент Еманюел Макрон и онези, които споделят същия манталитет.

Още по темата

Ердоган прикани "европейците със здрав разум да подемат инициативи срещу тази опасна тенденция в името на светлото бъдеще на себе си и своите деца".

"Вярвам, че враговете на исляма и Турция, които под предлог свобода нагазват в тресавище на злоба и омраза, ще се удавят в него и ще си отидат", каза още той, цитиран от БТА.

Според него случващото се е знак за "завръщане на Европа към периода на варварство".

"Всъщност те искат отново да подемат кръстоносен поход", смята Ердоган. "На нашите земи, в тази страна има 435 църкви и синагоги, които се намират под грижите и закрилата на държавата", изтъкна още той, подчертавайки, че страната му не се меси в ничия религия и вяра.

Ердоган спомена и случая с полицейската акция в джамия в Германия по време на сутрешна молитва, като заяви, че канцлерът Ангела Меркел не е могла да му обясни действията на полицаите.

"От мюсюлманите не стават терористи, от терористите не стават мюсюлмани", каза още турският президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


362
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
5
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Макрон е болен мозък, Франция удари дъното с него. Не стига, че бездетен, а и геронтофил. Меркел поне е само бездетна.
172
7
 
7
 
! Отговори
Ястребител преди 3 години
Че Европа никога не е била цивилизована, за да се зазвръща към варварството. Преди 1000 години са били технически слабо развити варвари, днес са технически развити варвари, но цивилизовани - никога!
171
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1 т. лира = 20 ст.Явно си на много бира, кажи поне коя е ваксината против грипа, пък после говори за ковида :) Ние сме зависими от Турция, явно Бойко гледа да е добре с бай Ердо. Но по лошото е, че те са зависими повече от нас, спрем ли им сухопътната граница ще го ду*ат :) После какво ще прави бога на турците, ще ни обяви война може би :)
170
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера докога цивилизована и християнска Европа ще търпи този арогантен и средновековен екземпляр ! Иначе все Путин и Русия са лошите, а се дупим на исляма!
169
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 172,173 България съшествува 2000 години и е оцеляла под едно и също име,пак ще оцелее и днес. Когато България е била империя турците са били едно малко племе в Мала Азия. Едва в 14 век нахлуват в континентална Европа с огън и ятаган,възползвайкеи се от чума и глад сред балканското население. Въпреки масовите кланета и безправие в османския пашалък,българите са оцелявали и никога не са преставали да се борят за свободата си. В света няма напреднала,мюсюлманска държава.
168
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен201 Добро утро,войни са се водили много от много народи.Не намесвай Кортес и завладяването на Америка,защото в тези войни са участвали и мюсюлмани. Едни от най-кръвожадните пирати са били мюсюлмани,също. Никой обаче не е поругавал така страшно Константинопол,като османските турци.Никой не си е правил джамия в най-голямата християнска катедрала,като османските турци.Никой не е клал системно 5 века, европейци от Източна Европа,като османските турци.
167
3
 
9
 
! Отговори
Волтер преди 3 години
- Ердю, а ти защо тайно вдигаш полите на ханъмите и им гледаш дупетата, а-а?
166
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хууубаво омазаха Султана....
165
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Тоя какво се правиХристияните са имали кръстоносни походи, убивали са в името на Христос :) Южна Америка, Централна Америка - ацтеките, индианските племена (сиyксите, шайените и т.н ), все в името господне :)
164
5
 
10
 
! Отговори
Тоя какво се прави преди 3 години
На недоразбрал. Видели ли сте будист или християнин да мачка и убива.. неверници .Къде е варварството?
163
2
 
10
 
! Отговори
Крадецът вика преди 3 години
Дръжте крадеца
162
10
 
14
 
! Отговори
Сезгин Християнина преди 3 години
Където има musulimi има и проблеми. Така, че решението е едно, по един шут отзад и кой от къде е. Само тогава в Християнска Европа ще има мир.
161
9
 
12
 
! Отговори
Сезгин Християнина преди 3 години
Където има *** има и проблеми. Така, че решението е едно, по един шут отзад и кой от къде е. Само тогава в Християнска Европа ще има мир.
160
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да! Ще има един последен поход! Циреят ислям трябва да бъде изличен от лицето на Земята. След това ще има мир! Сви не! От репки! Готов съм да умра заедно със стотина от вас!!!
159
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА-187и т.н.:НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАШ ОТ СОБСТВЕНОТО СИ МЕНТАЛНО СЪСТОЯНИЕ?!ЕРДОГАН НЕ Е В МНОГО ПО-ДОБРО!ДА СИ ПРИПОМНИ МНОГОВЕКОВНОТО ТУРСКО РОБСТВО НАД БАЛКАНИТЕ/Европа/И ТОГАВА ДА СИ ПОЗВОЛЯВА ИЗКАЗВАНЕ ЗА ВАРВАРСТВО НА ХРИСТИЯНСКА ЕВРОПА НАД КОГОТО И ДА БИЛО!ТУРЦИЯ ПОД НЕГОВО РЪКОВОДСТВО НЕ СПИРА ДА ВЪРШИ ТОЧНО ТОВА НАД КОГОТО СИ ИЗБЕРЕ И СЕГА!ЗАТОВА ЛИ ОРГАНИЗИРА И ПЛАЩА НА МЮСЮЛМАНИ И РОМИ В БГ ДА УНИЩОЖАВАТ ХРИСТИЯНИТЕ С КАМУФЛАЖ?!КОЙ ЩЕ ВЯРВА НА ЛЪЖИ?!ДА СПРЕ ТЕРОРИСТИТЕ!
158
5
 
9
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Кризата ще изяде на Ердоган главата. Един долар - 10 лири. Това пише на знамето на Ердоган.
157
8
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 3 години
Ковида ще Изяде ЕвропаХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
156
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 3 години
*** катун на правата вяра се е превъзбудил. Най-ме кефят гладните сомалийци. На Франция може само да й слугувате, ако ви пусне да влезете. Другите ще виете и скимтите като Ердоган.
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА-ХААААААААААДобре ли сте?ХА-ХА-ХА-ХААААААААААПрочети още на: https://dnes.bg/koronavirus/2020/10/28/germaniia-otnovo-se-zatvaria-a-tova-shte-i-struva-10-miliarda-evro.467644
154
4
 
11
 
! Отговори
Ама преди 3 години
То е, защото глупавите политици я напълниха с мюсюлмански варвари като теб, бе *** от !