Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие

"Хората трябва да бъдат убедени да спазват мерките"
238
Кантарджиев: Липсва контрол и съзнание, няма доверие
Снимка: БГНЕС

Носенето на маски беше най-важната мярка, заяви проф. Тодор Кантарджиев, директор на Националния център по заразни и паразитни болести и член на Националния оперативен щаб, пред БНР.

Още по темата
"Най-важното беше, ако имаше съзнание у хората и те носеха маски, нямаше да имаме по над 3000 случая на ден, а щяхме да имаме по 300 на ден. Но липсва контрол и съзнание. Наруши се и доверието в лекарите заради противоречащите неща, които се говорят", каза специалистът.

Според него трябва да сме трезви и да не се плашим излишно.

Ако си се заразил с нисковирусно число, можеш да преминеш болестта или с леки симптоми, или с никакви..., посочи той.

Като специалист винаги съм говорил за необходимостта от мерки, да не се прекалява с тях и да се осигури нормалност за тяхното провеждане. Трябва да се убедят хората. Допускат се алтернативни мнения, което е странно, коментира още специалистът.

По думите му до 14-и ноември случаите на Covid-19 у нас са се увеличавали главоломно и оттогава сме в едно плато, което обаче е крехко.

"21 дни е периодът, за който тенденциите след предприемане на мерките могат да се преценят... При децата рядко може да се развие клинично проявяване на коронавирусната инфекция, но те много лесно заразяват по-възрастните", изтъкна проф. Кантарджиев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
3
 
15
 
! Отговори
Кантарджиев преди 3 години
Мнението на Кантарджиев ми изглежда, като мнение на човек, който няма ясна представа за реалността.Във всеки един мол, хранителен магазин, търговски център (Затворено пространство) хората си спазват носенето на предпазни средства ( маски, шлемове и прочие).
52
0
 
9
 
! Отговори
Статистика България преди 3 години
Днес сме първи в света по смъртност на 1 млн. души. - Цитат следва пак ЦИТАТ Възможно е обаче тези данни да не са особено точни. Обявените днес като починали 189 души вероятно са загубили живота си не само вчера, в понеделник, а и в събота и неделя ... КРАЙ ЦИТАТ
51
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На тези вечно някой друг им е виновен , но никога те самите. В случая няма кого да обвинят, за това обвиняват народа.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ВЕНЦИСЛАВ МУТАФЧИЙСКИ,ЛЕКАР ВМА:ЩЕ СЕ МРЕ ЯКО!ВИЖТЕ СЕГА Г-ДА ЛЕКАРИ И БЕЗ ДА НИ ГО КАЗВАТЕ НИЕ СИ ЗНАЕМ,ЧЕ РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ ОТИДЕМ ОТ ТОЗИ СВЯТ,НО ВСЕ ПАК НЕ МИСЛИТЕ ЛИ,ЧЕ ПО ТОЗИ НАЧИН ОБЕЗСМИСЛЯТЕ ПРОФЕСИЯТА,КОЯТО ПРАКТИКУВАТЕ?
49
1
 
16
 
! Отговори
до 45 преди 3 години
Ами не лъже ли правителството? Легла имало, 50% били свободни ... ама им се отказва лечение на защото нямали свободни, а болни търсят връзки, за да влязат в болница?!Това ли е здравеопазването? Други пък умират на стълбите или чакайки заветният PCR тест им бъде позволено да имат право да се лекуват или чакайки вкъщи да им мине от лечение по телефона?!
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, Кантарджиев!Как да ви вярваме, когато хирурзи управляват епидемия?
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво доверие говорим. Вчера казвате, че от петък ще има локдаун, а днес Министъра на образованието издава заповед от утре децата да се върнат по училищата.....
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 44Ти луд ли си? Защо ще ръсят улиците с отрови,че са ни малко. Вирусите не са по улиците,зарежи ги тези митове и легенди. Беше доказано още пролетта от немски вирусолози,че в домовете на болни по повърхностите НЯМА живи вируси. Маските са достатъчни.
45
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде затваряйте я от утре какво чакате петък и се пазарите с разни кафеджии и подобни които са дребни тарикати и не са внесли един лев в държавата. Затваряйте, че идват избори и ще си платите ако продължат да измират хора заради тоталния ви страх да не фалира някой и без това западнал бизнес. п.п. Никой няма да фалира, или на всеки фалирал ще дойде нов и за държавата ще е същото. Като не са пестили да фалират, дреме ви, важното е да няма мъртви.
44
10
 
3
 
! Отговори
ДО 33 преди 3 години
ЕЙ, РАДЕВ, ТИ ЛИ СИ?Само ти бичиш за това шкафче и поръчковите ти медии. Прати Бобокова да снима шкафчето- сега ревеш още шкафче-та шкафче :DКажи сега що Бобокова избяга за Лондон? Щото и лъсна отражението докато готвеше в спалнята Борисов.Ама ти не си виновен -то акъла ти толкова като си избираш съветници клиенти на прокуратурата и съветници с агентурни имена. Поне сега се скрий под на Деса юргана и не се обаждай, щото заради сводника Карбовски ти се смеят и кокошките! Мълчи си там с дрона
43
2
 
12
 
! Отговори
Закон! преди 3 години
Съгласно чл. 63 от Закона за здравето при възникване на извънреднаепидемична обстановка министърът на здравеопазването въвежда противоепидемични мерки на територията на страната или на отделен регион.Държавните и общинските органи трябва да създават необходимите условия за изпълнение на мерките, а средствата за осъществяването им се осигуряват от държавния бюджет, съответно от общинските бюджети.Аз маска безплатно не съм получил - а вие??? Има ли епидемия или правителството не спазва закона
42
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АМИ КАРАЯНЧЕВА ГО КАЗА МНОГО ЯСНО:МЕН НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА,А МОЕТО ЛИЧНО!С ДРУГИ ВСЕКИ ДА СЕ СПАСЯВА ПО ЕДИНИЧНО И КАКТО МОЖЕ...ТОВА БЕШЕ ТОЧКА...ОБЕЗСМИСЛИХТЕ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА И НА ЛЕКАРИТЕ!
41
5
 
9
 
! Отговори
@ преди 3 години
Аз мерки не съм спазвал, маска не съм слагал и няма да слагам. Постоянно се събирам с хора и ми няма нищо. Толкова за мерките ви.
40
2
 
5
 
! Отговори
До31 преди 3 години
"Недебилния"ха сега погледни една Гърция да речем и направи една справка за заразени и починали последните 14 дни,и си отговори Д'ебили ли са Гърците,ние ли сме Д'ебили или ни управлява страхливо Нарцистично-Крадливото същество с Щаб от послушни п'одлоги?
39
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вервайте на фейсбук Инстаграм Туитър там е истината. Правителството само лъже за да краде !!! :D
38
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората не са виновни, че по света има вируси, имаме много голямо съзнание даже ама пустия вирус не признава ни маски, ни имунитет завира се и ни заразява. Дезинфекцирайте улиците първо натоварете пожарните със хлорна вода или нещо и пръскайте навред. А вземете нещо и свършете, не само да му баете на вируса и да го анализирате.
37
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко бе, няма да затварят държавата. Дава назад и той и Бойко, ще дадат назад.
36
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Споко, като измрат дъртите и ще спре истерията след няколко месеца.
35
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая ще отворите по Коледа,и тълпите ще се юрнат да пазаруват за Коледа подаръци,и ще обявите в началото на 2021 трета вълна. Това ли е плана? По-добре сега оставете плавно и равномерно да се пазарува за Коледа,за да няма трета вълна,която е гарантирана. И нали има грип,така казахте от НОЩ какъв щам е не казвате,може той да пълни болниците.
34
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди седмица близо 5000 заразени за ден - няма затваряне, днес 3150 новозаразени и 1700 оздравели и затваряне?! Както винаги няма логика.