Все още не се знае съдбата на 7 българи след пожара на ферибота

Общо 12 души са в неизвестност след пожара на кораба
20 фев 2022 09:30, Александър Попов
24
Все още не се знае съдбата на 7 българи след пожара на ферибота
Снимка: БГНЕС

Няма новини за 12-те души, които се водят в неизвестност след пожара във ферибота в Йонийско море. Сред изчезналите са и 7 български граждани.

280 души бяха евакуирани. Общо на борда на ферибота са пътували 127 български граждани. Част от българите се върнаха в България в малките часове тази нощ. Повече от 30 от тях се прибраха с автобус организиран от транспортната фирма, която е имала ТИР-ове и шофьори на ферибота през нощта. Част от сънародниците ни са продължили пътуването си към Италия, а други са се прибрали на собствени разноски.

На злополучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите според компанията се изчисляват на милиони евро.

Още по темата
Консулът ни в Солун Радостин Ванкин заяви пред bTV тази сутрин, че последната информация, с която разполага, е актуална към 20.00 часа в събота, когато корабът е продължавал да гори.

В момента се изчаква да бъде намалена температурата, за да може спасителите да влязат в кораба, каза той. Температурата в някои части на кораба може да достигне 500 градуса. Операцията по гасенето продължава.

Ванкин припомни, че е абсолютно забранено да има хора в товарното на ферибота – там, където са автомобилите и камионите. Абсолютно забранено е да има шофьори в кабините на камионите и в колите си по време на фериботното пътуване.

Пожарът на борда на ферибота избухна на 18 февруари, когато плавателният съд на "Euroferry Olympia" се намира край остров Корфу, по маршрута между гръцкия пристанищен град Игуменица и италианския Бриндизи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: фериботГърцияпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на Киру кризисния щаб за ферибота де се чеше кво стана
10
3
 
5
 
! Отговори
Правда преди 2 години
Понеже повечето хора са нечестиви - неморални,корумпирани, беззаконни,зли, слуги на лъжливи идоли като парите и дявола, вместо на истинския Бог. затова жертват и погубват дори човешки животи за совите идоли за повече пари,власт,удоволствия и др. Защо когато толкова много хора са в неизвестност и опасност за живота не се прави всичко възможно за спасението им от всички държави, които имат граждани на борда на кораба -Гърция,България,Турция...И трябва да се установи истината за причините/лите
9
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 2 години
До Док,аман от такива умници като тебе,дето вярват на всяка фалшива клюка дето чуят,не е истина колко сте пр.ости и как се връзвате,ша.рани,ама после сте били най-умните на света,не бива да бъркате парите с акъл,само щото сте най-богати не значи,че сте и умни,това са две различни неща
8
3
 
2
 
! Отговори
какво има да се знае преди 2 години
добре са,скатали са се някъде,ще си прехвърлят милиардите от българия на друго място и това е,на българина не може косъм да му падне от глават,нали господ трепери над тях,какво неясно има
7
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нашите хора ще се приберат нелегално, и ще се покрият,докато застрахователите не платят.
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
досрамяло ги е да натоварят всичките си камиони на един ферибот
5
2
 
8
 
! Отговори
Един преди 2 години
До До 2 . Никой не се съмнява във фериботната компания, съмняват се какво са карали тировете на ПИМК в конвой от 33 ТИРа ? Наркотици? Отивали са да товарят *** от Италия и попътно са натоварили тарамбуки? Или са се приготвили за застрахователно събитие?
4
3
 
15
 
! Отговори
ДГД преди 2 години
ПИМК са замесени в доста далавери на ГЕРБ и ДПС , няма да се учудя ако има нещо смрадливо в цялата работа...
3
2
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
Ти ако си превозвач как ще си пратиш стоката? Ще дадеш сумата и пари и време да обиколят половината Европа или ще ги качиш на ферибота и ще стигнат за ден? Боцман съм в Грималди от 5 години и мога да ти кажа, че корабите са много добре поддържани и абсолютно всичко е осигурено за пасажерите. Аман от такива пишман разбирачи, които не са пъкали навън.
2
1
 
10
 
! Отговори
Абсолютен Грък преди 2 години
Абсолютно забранено да се стои в кабините, но претоварват ферибота и .
1
5
 
9
 
! Отговори
Док преди 2 години
Излезе инфо, че е имало афгански тарамбуки на борда. Въпреки, че самия факт български превозвач да качи половината от камионите си на някакъв продънен ферибот е достатъчно подозрителен.