Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев

Първо щели обаче да освободят Луганск и Донецк
11 апр 2022 06:49, Александър Попов
426
Кадиров обеща: Руските сили ще превземат Киев
Снимка: БГНЕС

Руските сили ще водят настъпление не само срещу обсаденото украинско пристанище Мариупол, а и към Киев и други украински градове, заяви чеченският лидер Рамзан Кадиров в "Телеграм", предаде Ройтерс.

"Луганск и Донецк - първо ще ги освободим изцяло и след това ще превземем Киев и всички други градове", подчерта чеченският лидер.

Кадиров, който често се е самоопределял като "войник" на руския президент Владимир Путин, заяви, че няма никакво съмнение за Киев.

"Уверявам ви: няма да бъде направена нито стъпка назад", заяви той.

САЩ и ЕС са обвинявали неведнъж Кадиров в нарушения на човешките права. Чеченският лидер отхвърля обвиненията, припомня Ройтерс.

През уикенда Украйна беше подложена на тежки бомбардировки, които увеличиха броя на жертвите шест седмици след руската инвазия.

Още по темата
Украйна съобщи, че е открила над 1200 тела в района на Киев, където се твърди, че са извършени жестокости по време на руската окупация миналия месец, докато жителите на източната част на страната се подготвят - или бягат - преди очакваното масирано настъпление.

В неделя сутринта обстрел отне живота на двама души в североизточната част на Харков, втория по големина град в Украйна, съобщи областният управител Олег Синегубов, ден след като според властите 10 цивилни, включително дете, са загинали при бомбардировка югоизточно от града.

Володимир Зеленски отново осъди жестокостите срещу цивилни граждани и след разговор с германския канцлер Олаф Шолц заяви, че са се съгласили, "че всички извършители на военни престъпления трябва да бъдат идентифицирани и наказани".

Главният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова заяви, че страната проучва предполагаемата вина на 500 висши руски служители, включително президента Владимир Путин, за хиляди военни престъпления.

Броят на жертвите нарасна и в източната част на Украйна, където в петък при ракетен удар на железопътна гара в град Краматорск загинаха 57 души, според ревизираната равносметка, публикувана от Павло Кириленко, губернатор на Донецка област.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
9
 
23
 
! Отговори
КАДИРОВ преди 2 години
Избиха ми войниците...сам останах и сам си командвам...
53
12
 
25
 
! Отговори
ПУТИН В ШОК преди 2 години
Ошамариха ни яко в Украйна. Готвя нова порция пушечно месо за фронта.......загубим ли, ставаме за смях
52
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Иншалла! От неговите ycта, в Божиите уши!!!
51
15
 
14
 
! Отговори
Бум преди 2 години
Кадиров е наредил в Мариопол фашисти и чужди наемници в плен да не се взимат .
50
8
 
23
 
! Отговори
Off преди 2 години
Лаещото кутре на Путин. Всъщност обикновен ***.
49
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин прибягна до чеченския башибозук.Явно прословутата руска армия е много анемична и безсилна.
48
5
 
17
 
! Отговори
Кк преди 2 години
Колко пъти ще го превземат, да не изниква отново Мариупол!!!
47
4
 
28
 
! Отговори
... преди 2 години
Тик ток бойците на Кадиров!
46
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Петърчо аве нали го превзехте тоз град преди 30 дена какви азов ви гонят я първо се разберете вземат ли е града не е ли вземат?? че ни объркахте нас читателите!!
45
10
 
23
 
! Отговори
Люк Скаймокър преди 2 години
Всеки си намира майстора някой ден. Кадирчо и той.
44
10
 
35
 
! Отговори
... преди 2 години
Якооо, чеченски главорези трепят православни християни, а нашите русофили се кефят, даже патриарха им си дава благословията и ги подкрепя. Шизофренията е пълна! Вече съм убеден, русофилията трябва да бъде разглеждана като психично разстройство и да се лекува. В някой мюсюлмански страни като Турция например, има лечение за хора които са с прекалено радикално мислене, дава им се диагноза и ако имат желание се започва лечение и настаняване в клиника.
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петърчо, пак те лъжат, мама, щото гледат че си си глупавичък.
42
6
 
24
 
! Отговори
Незнайко преди 2 години
Този брадатия, след като рашистите изтърбушиха неговата държава, избиха и изнасилиха неговия народ, сега обърна резбата и застана на страната на "силните". Досущ като нашите декласирани, нищо-не-сруващи в живота си ретрогради и *** - със Путин се чувстват "силни". Ама след Украйна ще има пак "промяна на ценностите".
41
26
 
16
 
! Отговори
Петърчо преди 2 години
Защо мълчат и потулват всички саитоове и телевизии за превземането и използване като жив щит Българския кораб с Български екипаж от героите на Украйна-Азов.
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това нещо, Кади-ръв е нещо на което армията на руската федерация се усланя. Запомнете че Кадирофф представлява армията на Руската Федерация. Да няма разлика между неговата армия и други руснаци.
39
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дабе брат тука не би трябвало да има нито русофили нито украинофили логиката е че трябва да бранят идеалите си на фронта..Е на виш ги сърбите хиляи четници имат на фронта за руската страна ама наще, нещо шубе ги хваща..
38
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ бомбардираха Югославия 72 дни и нищо. Това, явно, беше правилно бомбардиране, при което жертвите също бяха правилни. Кой и как ги определя тези неща?
37
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С Пууутлер си заминава и тоя.
36
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ще го ликвидират съвсем скоро.
35
14
 
29
 
! Отговори
Ристо преди 2 години
На тоя чеченски башибозук съвсем скоро ще му опърлят брадата!