МВР било в клинична смърт, от 15 години се рушат структури

Полицаи умират заради липсата на възпиращи средства
132
МВР било в клинична смърт, от 15 години се рушат структури
Снимка: МВР

Липсата на възпиращи съоръжения доведе до четирима загинали полицаи за близо 3 месеца. Това заяви пред Нова телевизия Илия Кузманов, член на синдикалната федерация на МВР.

„Прекрачени са абсолютно всички граници. Нашата толерантност не се разбира правилно от ръководството на министерството. По тази причина Синдикалната федерация свиква федеративен съвет на 3 декември, където ще решим с какви действия да настояваме за абсолютно равностойно място в диалога в МВР. Това да не можеш да закупиш възпиращи съоръжения в патрулните автомобили доведе до четирима загинали колеги за 80 дни и един, който бере душа. Колегите са незащитени”, поясни той.

Според него полицаите имат твърде малко правомощия у нас.

„Прекалено много се акцентира към хуманността към извършителите на престъпления. Твърде ниска стана цената на живота на държавен служител в МВР. Вижте, например, как действат органите на реда в САЩ”, коментира още Кузманов.

Според бившия вътрешен министър - Цветлин Йовчев, в МВР има системен проблем, на който е крайно време да се обърне внимание. „Тактиката е сбъркана. Не може с опити за преследване да препречваме пътя на мигранти.
Прави се блокада, в която се използват технически средства – например ленти с шипове, триподи. Не знам кой разпореди на загиналите полицаи в Бургас да се опитват да препречат пътя на автобуса с бежанци. Това е самоубийствено”, каза той.

„Основният проблем е в управлението на силите и средствата. Това го виждаме както на границата, така и във вътрешността на страната. Работеше се по създаването на тристранен център между Турция, България и Гърция. Не знам защо той не се направи. Ролята му беше да координира съвместните действия по охрана на границата”, допълни Йовчев.

„Към днешния момент може да кажем, че МВР е в клинична смърт. Основният проблем е, че политическата власт у нас систематично, последователно и целенасочено разрушава основните структурни звена на МВР. Това се случва последните 15 години.  Липсва управление на полицейските сили. Повече от 10 години не работи Междуведомственият съвет по въпросите на граничния контрол”, заяви бившият шеф на „Гранична полиция” Валери Григоров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още по темата: МВРполицай
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
17
 
! Отговори
Курейшо преди 1 година
МВР е чадър за мигрантите , наркотрафикантите и цялата организирана престъпност , която Тиквата създаде !
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен---66 . Промяната разрови нещата които се криеха , че ''уШ'' всичко е било наред при герб !Затова , бъдещето е на ПРОМЯНАТА , НЕ НА герб-КОРУМПИРАНИТЕ КАЛИНКИ.
54
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР било в клинична смърт, от 15 години се рушат структури. Още преди повече от 15 години министър на МВР тогава Георги Петканов заяви, че МВР е в будна кова. Пров е бил сега вече МВР е в клинична смърт. Сэщото е и за спец. службите.До това доведоха политическите назначения и уволнения.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има решение , ВСИЧКИ НАЧАЛНИЦИ НА РПУ-та , ДИСЦИПЛИНАРНИ УВОЛНЕНИЯ , ЗА НЯКОИ И ЗАТВОР , НО НЕ ''ДО --ГОДИНИ'' , А ''НАД ---ГОДИНИ'' !
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен ми се струва че откакто дойде промяната, нещата започнаха да се влошават стремглаво
51
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В мозъчна смърт е отдавна.
50
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аве , нали Рашков ви беше виновен ,... А ?Опряхте ли на нЕгоВиА!
49
0
 
13
 
! Отговори
Бате Мате преди 1 година
Изобщо не са в клинична смърт, особено когато са впрегнати да харчат и събират пари. Тогава им светят очите направо!
48
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
По бързо господин Рашков да става министър за да идва краят на опг Гешев
47
0
 
7
 
! Отговори
Жоро Игнатов преди 1 година
Не съм фен на Щатите, но ако прочетете историята защо тамошните полицаи ги свързват (шегуват) с поничките ще разберете какво уважение имат обикновените хора към тях.
46
1
 
9
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
МВР не бори организираната престъпност, Гешев, Борисов , Пеевски и техните опгта са на свобода.
45
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гарантирано от Радев, а не от Борисов. При него нямаше такива изцепки.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Организираната престъпност в България и срастването И с държавните структури са на лице , от много отдавна , но на политиците им е удобно , не им се разваля РАХАТЛЪКА !Причинителите са само 4 нахални , нагли , крадливи , недосегаеми люде / не мога да ги наричам ''човеци'' / , най-горе е Доган , следва Пеевски , Борисов и ...Гешев ...
43
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гарантирано от ГЕРБ
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И кво станЪ , май се оказа че Рашков е прав :Всички началници на РПУ-та в Бг да бъдат сменени и ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА , не само смяна , смяната не е наказание !
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още от времето на лицето И.Й.Костов бе ПРИЗНАТО , за ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ ..
40
1
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112236860 преди 1 година
Достойниятъ и смелъ Българинъ Боянъ Бояновъ Расате - Министъръ на Вътрешните работи ! Незабавно! Достойната и мила Леа Коенъ - Министър на Правосъдието ! Незабавно! Моят липен приятел Робърт Леви -Министър на Културата! Незабавно! Нека Негово Превъзходителство Богомилът Честен Господин Ротшилд назначи Икономически Министър ! Незабавно! Моментален договор за взаимозащита с Израел! Искам Израелската Армия,тоест Израелският Народ в Канаанска Майка България ! На часът !
39
0
 
5
 
! Отговори
Истината е Факт преди 1 година
Не разбрахте ли че каквото и де в ръцете на *** то се разпада
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Незабавно Оставка на Ушатото бездарно мвр от над 2г тотален хаос
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези четирима полицаи платиха много висока цена,но какво от това !Има ли осъден-,,НЕ,,.Докато не се изчисти системата в МВР и МО от всички служители които седма година са на заплата и пенсия едновременно нищо добро не ни очаква.Те си взимат високите заплати и пенсии и никой не го интересува за сграден фонд,за екипировка,за оборудване за хората които са на улицата...............КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ИЗЧИСТЯТ И ДА СЕ ПОЧНЕ ОТНАЧАЛО,ДА СЕ ПРЕРАЗГЛЕДАДА ПО МЕСТА КАТО СЕ ПОЧНЕ ОТ НАЙ-ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ!!!