Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна

Тя е дала положителна проба за алкохол
11 яну 2023 12:16, Нели Христова
186
Лекарката, пристигнала първа при тежката катастрофа край Враца, е била пияна
Снимка: БГНЕС

В тежка катастрофа вчера край Враца загина 3-годишно дете, а по-късно близките му се усъмниха, че лекарката, пристигнала с първата линейка на мястото на инцидента, е била пияна.

Подозренията им се оказаха верни - медицинското лице е дало положителна проба за алкохол, съобщават от БНТ. От полицията потвърдиха, че пробата е взета с дрегер, но не уточниха промилите.

Още по темата

С резултатите е запознато ръководството на Спешния център в града.

Очакват се и резултатите от аутопсията на 3-годишното дете, което ще даде яснота къде е настъпила смъртта и дали е възможно да бъде спасено от медиците, както твърдят близките на семейството.

"Да взета е проба за алкохол, резултатът е положителен и с този резултат е запознат ръководството на спешния център. Подробности ще научите от спешния център", каза Красимир Василев - говорител на ОДМВР, Враца.

"Новината ни потресе. Никога не съм очаквала такова нещо от д-р Димова. Бяха уведомена, че е отказала проба, оказа се ѝ е направен дрегер, за който бяха уведомен към 10 ч, тази сутрин от ОД МВР- Враца, пробата е положителна. При така стеклата се информация ще подходя с цялата строгост на закона. Д-р Димова ще бъде уволнена", каза Д-р Галина Лещарска - директор на ЦСМП, Враца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
0
 
0
 
! Отговори
лекар преди 1 година
Сериозният проблем е,че след няколко години няма да имаме никакви лекари.Професията ни стана нежелана от младите хора.
153
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
малко е бил боя... още може
152
0
 
3
 
! Отговори
Край преди 1 година
Българите се ромализирме. Оня къде го отрепаха малолетните от видинско беше им продавал домашна пърцуца. Тая пък докторка на работа пияна. След 30г. няма да има бели и кафяви, а светло кафяви и ще настане интеграцията.
151
4
 
6
 
! Отговори
до 152 преди 1 година
Да ти кажа кои избягаха на запад-тези които нямаха ангажименти тук или ги пренебрегнаха.И някои от тях там са добре,но децата им останали тук станаха хаймани! И не им завиждам.Е,то народът си е казал-няма две добри.
150
2
 
6
 
! Отговори
общо впечатление преди 1 година
Тръгне ли някое съсловие да негодува и веднага се появяват статии как някой от колегите му бил пиян на работа,взел пари незаконно или возил мигранти.Интересни съвпадения има,не мислите ли?
149
4
 
12
 
! Отговори
Данчо преди 1 година
За цялата тази история е виновен журналисттът за начина, по който е написана статията. Нищо не се споменава за скоростта на автомобила, атмосферните условия, състоянието на пътя, шофьора и пътниците, наличие на обезопасителни колани и столче за детето, и т.н. И изведнъж - лекарката била виновна за катастрофата и за това, че детето е починало! Трагедия е, но... да се поучим и да продължим напред! И да уважаваме лекарите!!!
148
2
 
28
 
! Отговори
Българин! преди 1 година
Хубаво! ЛЕКАРКАТА Е БИЛА ПИЯНА! ЩЕ Я УВОЛНЯТ И ГОТОВО! Ама какво ще правят с оня ШЕ-БЕК БАЩАТА, ДЕТО Е КАРАЛ С НАД 100 КМ/ЧАС ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ПРОЛИВЕН ДЪЖД И ДЕТЕ В КОЛАТА И В КРАЙНА СМЕТКА Е УСПЯЛ ДА ОБЪРНЕ КОЛАТА ПО ТАВАН В КАНАФКАТА?!?
147
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гледах репортажа не оправдавам лекарката, но ситуацията е чист панаир по-скоро ситуация от типа "ти защо ми ср* в гащите" вероятно шофьора е бащата, карал с над 100 на мокър път предполагам, че пострадалите дори не са били с колан, а дето не е било обезопасено на столче. Но най-лесно за собствените си грешки да обвиниш други.
146
2
 
8
 
! Отговори
ГАЛИН МАРИНОВ КРЪСТЕ преди 1 година
ако ще за луната да хване, няма право да е пияна на работното си място, нагла докторка, ***...
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лекарката не трябва да е пияна на работа. Друг е въпроса дали е имало как да спаси детето.
144
3
 
15
 
! Отговори
И ся кво? преди 1 година
Цялата трагедия със загиналото дете се завъртя някак си край пристигналото на място медицинско лице. Не разбрахме кой е виновникът причинил смърта на детето? Това за лекарката не е интересно.Тя е от провинцията,и там още си я карат по старому.В големите градове докторите са на модерни и скъпи ,,медикаменти вече.Те АЛКОХОЛ не употребяват,и са пълни трезвеници.Оставете жената на мира,защото друг лекар няма да намерите.И тя ще хване за Германия или Испания.
143
8
 
9
 
! Отговори
Боцко преди 1 година
Хора спрете да давате на лекарите бутилки алкохол заради някаква криворазбрана благодарност,вижте какви ги вършат и колко са неадекватни и пияни по време на работа
142
4
 
12
 
! Отговори
Санитар преди 1 година
Верно е. Пийнахме малко за хубавата вечер. Отдавна си имахме мерака и бяхме почнали, но съобщиха, че тоя тъпакк се обърнал и тя ми избяга от оная работа.
141
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В случая съм на страната на лекарката. Някакъв тотален, ама тотален мaкaк как се обърнал по таван с някаква барака с превишена скорост и отрепал детето си, ГРАМ, АМА ГРАМ НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Мометално в затвора и по 100 тояги на ден.
140
14
 
40
 
! Отговори
Неблагодарници! преди 1 година
Ако лекарите от спешна помощ не се тонизират по някакъв начин, включително и с малко алкохол, никой не би издържал стреса и натоварването.Тези които се оплакват и "топят" лекарите, че са употребили алкохол, кой ги проверява тях?Журналистите които сътворяват всички скандали, кой ги проверява дали са употребили алкохол?А те масово употребяват, но не разседват себе си а другите.Така прогонихте лекарите и тепърва ще берете плодовете на безумието си!Ще *** по улиците и няма да има кой да ви помогне
139
7
 
10
 
! Отговори
Шеф отделение преди 1 година
С докторката тамън бяхме на маса на по ракийка, после щяхме да разпуснем и да й тегля един ама се обадиха,че някви римляни са се натряскали пак..
138
4
 
21
 
! Отговори
Римляни виновни нема преди 1 година
Полицаи ме спряха на входа гробищата,където работих по един гроб,бях мръсен потен ,с дочени дрехи.Дрегерът бе с поставен мундщук ,а са задължени да поставят мундщука пред тебе.Като поисках да сложат нов ,неупотребяван,от апарата падна памучен,вероятно напоено със спирт.Събрали една рота милиция при нападението на спешното,и изкараха докторката виновна,вместо да им теглят боя
137
5
 
17
 
! Отговори
д преди 1 година
То тъжното е, че вече толкова не достигат лекари, че и пияни е по-добре от нищо. Тепърва ще се разгърне този абсурд в пълнотата си. Масата сестри и лекари са в пенсионна или предпенсионна възраст. Дупе да им е яко на децата, които сега се раждат и растат.
136
2
 
16
 
! Отговори
дааа преди 1 година
До Петканчо думата на братчедите в България е закон! Особено, когато се изказват в болници, в лекарски кабинети и пр.подобни. А не сте я уважили, а са събрали цялата маала. За тях няма ни клинични пътеки по 3 дни, а само - докато близкия им болен не излезе на самоход от отделението, ни високоплатени медицински услуги- а си им поискал нещо, или си им го отказал, а са оревали орталъка. И си станал известен по всички възможни тв-новинарски канали. Та така може да са усетили и "пияната" докторка.
135
3
 
3
 
! Отговори
БTA преди 1 година
четете истинските новини