Дмитрий Медведев: Русия може да достигне до Киев или Лвов

Русия воювала днес в Украйна "за свои хора и за своя земя"
24 мар 2023 09:27, Александър Попов
575
Дмитрий Медведев: Русия може да достигне до Киев или Лвов
Снимка: БГНЕС/EPA

Може да се наложи руските сили да предприемат настъпление чак до Киев или Лвов в Украйна, заяви бившият президент на Русия Дмитрий Медведев в интервю за руската агенция РИА Новости, цитирана от Ройтерс.

„Нищо не може да се изключи. Ако трябва да стигнем до Киев, тогава ще стигнем до Киев, ако трябва до Лвов, тогава ще стигнем до Лвов, за да унищожим тази зараза“, казва днес Медведев, цитиран от РИА, предаде Ройтерс.

"Доставяните на Киев оръжия и придружаващите ги чуждестранни специалисти са "законна цел" за руските военни в Украйна. Тези специалисти са врагове на Русия и "трябва да бъдат унищожавани. И те трябва да разбират това, че веднага щом там се появи американски или полски войник, той трябва да бъде унищожен. Друг начин няма", каза той.

Според него, чрез своите санкции Западът се бори не с ръководството на Русия, а с обикновените граждани на страната, които "мрази".

Русия воюва днес в Украйна "за свои хора и за своя земя", докато САЩ във Виетнам "воюваха на чужда земя и изтребваха виетнамци, които нямаха нищо общо с този конфликт", заяви Медведев.

"Коя армия е първа в света, коя – втора, коя – двайсет и втора – това може да се разбере само при реален конфликт. Да се говори, че американската армия е първа, а нашата втора, не е коректно по една проста причина. Ако тези армии започнат война, как ще определим победителя? Напълно очевидно е, че в този случай победител няма да има", каза той. При реален сблъсък между най-силните армии в света "последиците ще са чудовищни", изтъкна зам.-председателят на руския Съвет за сигурност.

Той призова украинците да се замислят искат ли "да отворят кутията на Пандора", позволявайки на западните си съюзници да доставят на Киев боеприпаси с обеднен уран.

Запитан кога ще приключи обявената от Кремъл "специална военна операция" в Украйна, Медведев отвърна: "Надявам се, не чакате от мен отговор на този въпрос, защото това ще е некоректно. Нека не избързваме". Той подчерта, че "оценки за хода и сроковете може да дава върховният главнокомандващ" – президентът Владимир Путин.

Светът се е променил, "обратен път няма", затова са необходими промени в структурата на институциите, свързани с глобалната сигурност. "Какво ще стане по-нататък – не зная, но е очевидно, че иде епоха на регионални споразумения като БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, б. р.) и ШОС (Шанхайската организация за сътрудничество, б. р.), на двустранни отношения", уточни руският експрезидент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


575
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин още не е виждал истинска война.Обстрелва почти незащитените украинци .И то от далече.Путин не знае и представа си няма какво е да се бие с истински равностоен противник като НАТО.Включително и Турция.Която има на разположение 500 хилядна редовна армия с различните родове войски .И най лошия кошмар е по хубавото от двете.
429
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Земята на Русия е в границите на Русия.И ако се наложи да стигнем до Москва за да унищожим тая зараза ще стигнем до Москва.Путин трябва добре да си го набие...
428
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо да преминат река Бахмутка .От 9 месеца не им се отдава нещо !
427
26
 
11
 
! Отговори
Приятел преди 1 година
Подлите укрофашисти ,цялата краварско натовска сво.лоч и платените наемници трябва да бъдат изпепелени.И ще бъдат.
426
14
 
34
 
! Отговори
123 преди 1 година
Само пиян мужик може да иска да настъпи една и съща мотика два пъти.
425
15
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За къде се е засилил този джужак?
424
44
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Победата ще бъде за Русия,слава на Русия
423
12
 
28
 
! Отговори
doftor преди 1 година
Медвежонъкът ако продължава да не си пие апчетата, ами я кара на водка, утре сабхлян са влезнали и на Уашингтона.
422
19
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя започва да става все по-налудничав и заблуден в собствените си илюзии. Опитаха да стигнат до Киев, провалиха се. Един Бахмут все още не могат да превземат, при това с помощ от Вагнер. Наскоро отчетоха като голям успех превземането на едно село, но благодарение на Вагнер. Може да продължи да се самозаблуждава, но това няма да помогне.
421
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Факт и ти ли си тоя,който ще го спре,че не виждам как ще стане,а те украинците взеха да завършват.
420
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До историк.Не знам,ама вас ви наказват яко.
419
18
 
23
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 1 година
Te 3 месеца превземаха един завос, сега 5 месеца влизат в бахмут, но иначе за Киев и Лвов говори палячото... Абе хапе го щъркела.
418
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С крайцера Москва и до Марс се стига! Вива Путину!
417
11
 
26
 
! Отговори
муахаха преди 1 година
пак ли за три дни ще го превземате Киев?
416
11
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са жалки горките. Гледам им толкшоу-тата, събират се в студиото и с часове си говорят. Едната вечер как САЩ ще разгромят, друга вечер Финландия, Швеция. Сега последно Велибритания щяли да разгромят и да я изтрият от лицето на Земята. Направо ме хваща втора ръка срам като ги слушам, никаква връзка с реалността нямат.
415
13
 
15
 
! Отговори
хайдутин преди 1 година
ще бьдеш заклан като *** като пристигнеш в киев
414
5
 
14
 
! Отговори
срам преди 1 година
тоа кво се изцепи, веднага го пишете! те в раша не му обръщат толко внимание!
413
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Васко и кое ще го спре армията на Украйна ли която вече почти няма боеспособност ли?
412
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 443 Е Хага каква власт има в Русия.Решението на Хага в страни като Русия Китай,Индия и САЩ няма никаква стойност.
411
7
 
11
 
! Отговори
Кичев преди 1 година
Може да стигнете до Киев, при това за 2-3 дни. От 24 до 27 февруари 2022 г.