Зеленски след руска нощна атака: Украйна ще отвърне мощно на удара

Русия изпратила срещу Украйна над 40 дрона "Шахед"
3 ное 2023 12:52, Елка Василева
341
Зеленски след руска нощна атака: Украйна ще отвърне мощно на удара
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски реагира на масираната руска атака срещу украинска територия през изминалата нощ, предаде Укринформ.

Държавният глава отбеляза в приложението "Телеграм", че Русия е изпратила срещу Украйна над 40 дрона "Шахед", като повече от половината от тях са били свалени от украинската противовъздушна отбрана. "Към нашите пилоти на самолети, нашата противовъздушна отбрана и нашите мобилни огневи групи - благодаря ви, воини, за всяка поразена вражеска цел! Защитниците на нашето небе действаха ефективно в десет области", заяви Зеленски, като ги изброи: Харковска, Запорожка, Херсонска, Николаевска, Одеска, Киевска, Кировградска, Виницка, Хмелницка и Лвовска област.

Още по темата
"За жалост ние също понесохме удари. По предварителни данни жертви няма. Проучваме последиците", написа Зеленски. По неговите думи Украйна е подсилила противовъздушната си отбрана и военните си части с преносими огневи системи. "С наближаването на зимата руските терористи ще се опитат да ни нанесат още щети. Ние ще отвърнем на удара. Мощно", допълни украинският президент.

Укринформ припомня, че през изминалата нощ Русия е атакувала територията на Украйна с 38 самоуправляващи се дрона "Шахед 136/131" и една управляема въздушна ракета. Украинските сили са прехванали 24 вражески дрона и ракетата, информира украинската агенция, като добави, че обект от критичната инфраструктура в Лвовска област е бил поразен пет пъти. Не се съобщава за жертви.

Ръководителят на Лвовската областна военна администрация Максим Козицки съобщи в публикация във "Фейсбук", че Западното командване на украинските военновъздушни сили е прехванало 11 руски дрона. Като цяло миналата нощ Русия е изпратила към Западна Украйна 16 щурмови дрона, гласи информацията от Козицки. "Избухна пожар, който беше незабавно потушен", допълни той.

Козицки благодари на украинските военнослужещи, чиято реакция е била на високо професионално равнище в условия на пределно изпитание, когато вражеските дронове са се приближавали на вълни, променяйки своята траектория.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
253
0
 
1
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 5 месеца
ЗЕЛЕНИЯТ НАРКОМАН И КЛОУН ВСЕ ПОВЕЧЕ ЗАПРИЛИЧВА НА ХИТЛЕР ,НЕБРЪСНАТ ,НЕМИТ ,ЗАНЕМАРЕН ,ПРОПАГАНДИРА "ВЕЛИКАТА СИЛА " НА УКРАИНА И НА НЕЙНАТА "НЕПОБЕДИМА " АРМИЯ ,А ВСЪЩНОСТ ТАЗИ ***, ПОДВЕДЕНА ОТ ЗАПАДА УНИЩОЖИ СТРАНАТА СИ ,И ПРОГОНИ ,И ИЗБИ СЪНАРОДНОЦИТЕ СИ!
252
4
 
0
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 5 месеца
За момента Раша се окопават за зимата. Нато ги мачка технологично. Путин хаби ракети за жилищни сгради. Зеления бомби директно складове и армията. Затова Украйна печели.
251
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Денков ще ходи в Израел.От Европа там ходиха само Шолц иМакрон.Тази нощ Израел е бомбандирал палестинска болница и конвой линейки.Не разбирам защо се навираме между шамарите.Защо дърпаме дявола за опашката.Само тероризъм ни липсва,щото всичко ни е у ред.Кажете кой съсед ни уважава?Турци,сърби,македонци,руснаци,сега и унгарци.Защо ли?
250
5
 
1
 
! Отговори
до 289 преди 5 месеца
А русофилите нормални хора ли са...
249
0
 
10
 
! Отговори
Някой преди 5 месеца
С какво. С гол газ ли. ЕС и САЩ спряха кранчето. Видяха че е бездънна яма. Сега тихо и кротко ще е оправяй се сам. Заради интересите на фащ пострада Европа. Елате лекари и инженери и чевекоподобните хукнаха и напълниха Европа. А дъртия бюклук Меркел изчезна. Същото ще е и с урсулата. Пострада само украинския народ. И тук има абдали които ревът за зеленския ама те не са виновни. Мозък на амеба.
248
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Добре,че зеленски съобщи за масирани обстрели над украйна,защото нашити журналисти мълчат. Важното е, че няма убити, само складове с боеприпаси, ж п композиции и военни обекти.
247
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Руската подлост е известна.Бомбят чужди земи и нападат съседни територии без предупреждение .Да си съсед на Русия е проклятие За Русия няма съседи А или подчинени или врагове
246
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този е предозирал пак. Русия унижава цялото НАТО, а в момента НАТО дори зарязва тази помийна яма, така че Зеленски по-добре да гледа филма за Хитлер и да взима идеи за финал.
245
2
 
17
 
! Отговори
Га преди 5 месеца
свърши войната Зелю ще го съди трибунал
244
1
 
14
 
! Отговори
Горе преди 5 месеца
Ко ти пука, нали чужди хора умират. Давай пращай ги . Що не пратиш жена си да се бие? Или децата си?
243
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русия изстреляла 33 дрона, Киев прихванал 40...баби с буркани ги замервали..поредната зле скалъпена лъжа на Байдън и Урсулите. Зеленски е една много добре и скъпо платена пионка която осребрява живота на милиони оссраинци за долари. Плевналиев, Паси, Наведенков и Тагаренко яко му завиждат!!! Как им се иска и в България да се случи същото че сега за жълти стотинки се продават и слугуват на НаркоЗеленски!
242
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимен, Глупости, дреме им за западния умрял шпионин Ленин или Парвус на руснаците! Същите, които сътвориха ПСВ, сътвориха и комунизма, те родиха и нацизма и Инквизицията и робството и колониализма, расизма, Гьобелсовата пропаганда, Ленин идва от запад и парите за вестници му идват от там и комунизма е създаден предимно от евреи, немци, англичани, от изток с такива интриги , не са се занимавали, те са си имали други работи и други проблеми!
241
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Искаме обезщетение за роднините на убитите украински българи и на тези, които са умрели от глад в подземията, криейки се от страх от вашата фашистка Киевска хунта, включително и за двамата българи, които изгорихте в Одеса, искаме обезщетение за поругаването на български знамена и паметник от укро нацистите, за забраната да говорят на родния си български език , обезщетение за оръжията, които никой от вас не плаща и за бежанците, които ти прогони с агресията си срещу местното население!
240
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Я, надрусан наркоман.
239
3
 
16
 
! Отговори
Украйна ще отвърне м преди 5 месеца
Пръъъъъъц!
238
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Единственото противодействие, което е по силите на фашагите е, да обявяват от време на време Путин за умрял. Това мисля за 2 години 8 или 9 пъти вече умира.
237
1
 
14
 
! Отговори
зеле Балкан преди 5 месеца
Белото ще му помогне в трудни моменти.
236
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ми нека си вярва, че ще отвърне. Ако от това ще му стане по- леко да поеме четвъртития, дето Владимир Владимирович му го наби чак до макарите.... Те тия глупости ги пише тяхното ЦИПСО, а наште папагали ги преписват за да угодят на шефовете си. Отдавна се разбра каква щебъде сътбата на украйната. Даже и западните медии вече открито пишат за това.
235
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Джуджето просто и дърто още ли се крие във фризера?
234
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Украйна е била винаги Руска територия" - Да има как да те чуе кан Кубрат какви ги бръщолевиш, ще ти излезнат червени звезди посред бял ден.