Зеленски след руска нощна атака: Украйна ще отвърне мощно на удара

Русия изпратила срещу Украйна над 40 дрона "Шахед"
3 ное 2023 12:52, Елка Василева
341
Зеленски след руска нощна атака: Украйна ще отвърне мощно на удара
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски реагира на масираната руска атака срещу украинска територия през изминалата нощ, предаде Укринформ.

Държавният глава отбеляза в приложението "Телеграм", че Русия е изпратила срещу Украйна над 40 дрона "Шахед", като повече от половината от тях са били свалени от украинската противовъздушна отбрана. "Към нашите пилоти на самолети, нашата противовъздушна отбрана и нашите мобилни огневи групи - благодаря ви, воини, за всяка поразена вражеска цел! Защитниците на нашето небе действаха ефективно в десет области", заяви Зеленски, като ги изброи: Харковска, Запорожка, Херсонска, Николаевска, Одеска, Киевска, Кировградска, Виницка, Хмелницка и Лвовска област.

Още по темата
"За жалост ние също понесохме удари. По предварителни данни жертви няма. Проучваме последиците", написа Зеленски. По неговите думи Украйна е подсилила противовъздушната си отбрана и военните си части с преносими огневи системи. "С наближаването на зимата руските терористи ще се опитат да ни нанесат още щети. Ние ще отвърнем на удара. Мощно", допълни украинският президент.

Укринформ припомня, че през изминалата нощ Русия е атакувала територията на Украйна с 38 самоуправляващи се дрона "Шахед 136/131" и една управляема въздушна ракета. Украинските сили са прехванали 24 вражески дрона и ракетата, информира украинската агенция, като добави, че обект от критичната инфраструктура в Лвовска област е бил поразен пет пъти. Не се съобщава за жертви.

Ръководителят на Лвовската областна военна администрация Максим Козицки съобщи в публикация във "Фейсбук", че Западното командване на украинските военновъздушни сили е прехванало 11 руски дрона. Като цяло миналата нощ Русия е изпратила към Западна Украйна 16 щурмови дрона, гласи информацията от Козицки. "Избухна пожар, който беше незабавно потушен", допълни той.

Козицки благодари на украинските военнослужещи, чиято реакция е била на високо професионално равнище в условия на пределно изпитание, когато вражеските дронове са се приближавали на вълни, променяйки своята траектория.
(БТА, Иво Тасев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
През нощта РВС удариха няколко военни цели в Харков. "Гераните" точно са нацелили сграда с чуждестранни "доброволци", които вместо стетоскопи, обикновено носят оръжия. Също така след попаденията е регистриран пожар в сервиз, изгорели са автомобили, съобщиха от местната прокуратура. Те не казаха нищо за определено "енергийно инфраструктурно съоръжение". Също през нощта е съобщено за експлозии в областите Виница и Харков, Лвов, Одеса и Виница.
212
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Наричаме русия пpocия защото е населена с npocтu хора, които нииищо полезно за хората не са измислили!
211
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Малеееее щом тоя се закани, значиииии...... Общо взето врабче се изцвъкало....
210
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 245Да, бе, лузер. И 20 години президент на РФ :) :) :)
209
2
 
7
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 241 Във всички тези Ъкраински медии се говори каквото каже Киев - ТОЧКА. Може да е ОЧЕВАДЕН ФЕЙК - продължава тъпо да се повтаря като Папагал. Ето историята с ЗАК Патриот. Показаха в нета запис на охранителна камера случайно насочена към мястото където се наира комплекса. Тези които показаха записа как комплекса до послеедната ракета се бори за живот и как го унищожават - го хвърлиха в затвора. В затвора защото е покзал това което всеки на живо в Киев е видял нея нощ!!!
208
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 240 Значи Зеленски ще връща заемите като продава Украйна парче по парче. Сам каза, СССР авантата свърши.
207
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ти си влязъл в сайта " Украйна новини" ,за да видиш колко хора е утепал путин в Украйна, пък викаш стига с тая Украйна! Набери "Си6иpcтан новини" да научиш за мoголите нещо !
206
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Я, нашмъркан наркоман.
205
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Абе кво значение има за путинчо, колко висок е Зеленски? Путинчо си е джyдженце отвсякъде, а най вече политическо! Я!
204
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Боже ,прости му!Няма да спре,докато не остане украинец и неразрушен град и село.
203
1
 
8
 
! Отговори
Стига преди 6 месеца
Спрете се с тая украйна. Новините от България трябва да са най-отпред. Просто махнете това червеното в заглавието си. А като се замисля в Израел също има война. Не я виждам горе. Или само едно посолство и вие слушате ?
202
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
О, това пак плаши с контранаступ! Смешно и жалко! Като цялото му поведение на куче на САЩ.
201
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До До 218 Африка, Азия, Южна Америка с малки изключения НЕ подкрепят Украйна, това си личи и от Космосът. Путин НЕ търси подкрепа от никого, въпреки това я получава. Зеленски буквално Проси подкрепа от държавите извън Г7, ЕС и НАТО и те му говорят да сяда на масата на преговорите. Дори арабите го поставиха на мястото му.
200
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 225. Може би ще ме просветиш от кого и какво проси Русия, та я наричаш така? Или, по скоро, просто го повтаряш като nanaraл? Не мислиш ли, че това, по-скоро, подхожда за Украйна?
199
3
 
1
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До Анонимен 226 - Термина вече е релевантен защото има измислени и ползващи се поне от РФ(бяха до скоро монополисти), Иран, Германия и Китай ракето торпеда. Да ракета която се движи под водата. Да движи се от реактивен двигател... Да не забравяме и Космическите ракети...
198
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Въздушна ракета?! Що за ракета е това, пълна с въздух?
197
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До До 210",,Слава на Украйна!Героям слава..." Ти с плиткия си ум разбра какво искам да кажа,ще го разберат и украинците-не се притеснявай! Слава на Украйна!Слава на Зеленски! Долу агресора и окупатора Просия!" Искаш да кажеш, че ще те разберат рускоезичните украинци, които подкрепят Русия. Те пък ще се почувстват още по-обидени. Руският е Забранен в Украйна.
196
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Писна ми от русофобски мишоци.Фактите са си факти Израел води война и бомби наред.Русия пази цивилното население на Украйна.То сляп да си го виждаш.Нямало цивилни жертви при руската атака снощи.Щели да отмъщават.Това Зелено джудже е един ***,един клоун.
195
2
 
9
 
! Отговори
Боби преди 6 месеца
До 220 До 210 И да зададем на 210 въпросът (на който не могат да отговорят) - Слава на Украине - С какво се е прославила Украйна от 2014 година когато започна сегашната история до ден днешен?
194
2
 
9
 
! Отговори
украйна преди 6 месеца
по-добре да слага памперса, че не се знае...