Ако Авдиевка падне, вината ще бъде на Америка

Закъсненията в подкрепата били твърде големи
10 фев 2024 18:43, Александър Попов
470
Ако Авдиевка падне, вината ще бъде на Америка
Снимка: БГНЕС

Въпреки ужасяващите жертви, силите на Владимир Путин изглежда най-накрая са на път да превземат Авдиевка - или това, което е останало от града, пише The Telegraph, цитирана от агенция УНИАН.

"Миналата седмица руските войски достигнаха опустошените покрайнини на града, което предизвика предупреждение от кмета Виталий Барабаш, че ситуацията вече е "критична", се казва в статията.

Изданието пише, че "ценността на Авдиевка е по-скоро символична, отколкото стратегическа. Но ако руснаците наистина спечелят там, разказът за победата може вече да не е само за бруталната руска военна мощ. Ще бъдат зададени и въпроси за това дали собствените сили на Украйна отслабват, изтощени не само от две години безмилостни атаки, но и от намаляващата западна подкрепа“, добавя авторът.

Глен Грант, бивш британски военен аташе в балтийските страни и бивш съветник в украинското министерство на отбраната, каза, че общият консенсус е, че ако Авдиевка падне, вината ще бъде на Америка.

"Закъсненията в подкрепата бяха твърде големи, украинците изчерпват всичко, а европейците все още не могат да компенсират тази загуба. Основното е, че няма достатъчно артилерийски боеприпаси и ракети, понякога почти няма", обясни той.

Твърди се, че ако Украйна имаше дори половината боеприпаси, които Русия използва всеки ден, сега щеше да има много по-добра картина навсякъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
416
4
 
1
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Рашките вият на умрело. Нещо войната не върви по план. Трябва да увеличат производството на памперси. Бункера е осмърдян и е за основен ремонт.
415
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как така руснаците търпят постоянно "ужасяващи загуби" а само в украйната отвличат с бой хотата от улиците, за да ги пратят насила на фронта бе СМЕШНИЦИ НЕЩАСТНИ??? Даже и за лъжци неставате некадърници!
414
0
 
1
 
! Отговори
Кон преди 2 месеца
За неграмотния лъжец по-долу: украйна на руски значи "на края" докато на български нищо не значи, за полски не знам. То е ясно, че и ти не знаеш.
413
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Направо нямам търпение Киев да стане стратегически маловажен, само от символично значение и да почнат да обясняват колко големи са руските загуби.
412
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 423: Кравар Евроатлантик: Така и путинчо не успя да разясни откъде идва писмеността и православието в Русия и откъде идва името Украйна което означава нещо на Български и Полски(възможно е да означава и на Чешки същото но не и на Руски).
411
4
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 2 месеца
Какво видяха моите очи? Двойника на Путин в ефир иска преговори за мир със САЩ? Оххх батко. Раша губи войната?!?
410
2
 
4
 
! Отговори
Хубаво преди 2 месеца
Хубава ВОЙНА излезе,добре я наредихте!Нали не искате мир и Европа и НАТО!!!
409
0
 
0
 
! Отговори
ЗленоНебесноЕкспулси преди 2 месеца
Хитрият ход на Президентът Зелеф е:1) Хайки в ЕУ и Северна Америка залов на солдато годни украински младежи и мъже.2)влакове с ранени укр войници се отправят на Запад в Германиа да стане чейнджа.На мястото на инвалиди 1/1 сядат здравеняците патриотс, а помощите за здравеняците на место се преписват от здравенят на докаран инвалид. По този начин Славата на Зелето Белугно ще литне до небесата-ако ли не родителите на убитите афтоматно щего атентират до пълното му Превратиране и небесно експулсиране
408
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
Байдън предаде Украйна
407
3
 
14
 
! Отговори
България над всичко преди 2 месеца
никой в Европа и по света не е длъжен с нищо на ск;апаната Украйна
406
0
 
7
 
! Отговори
ПреоЗелеЧаткаБело преди 2 месеца
Докато укр имаше > 10 000 солдати в Авдеевка, целото УКР крещеше колко е важно да си го имат и че до смърт ще го вардят. Сега когато там се настяниха няколко ститин рус войника- запяха друга песен- хич не е важна тая Авдеевка.А Руснаците показват възтановителните руини на тамошния коксов завод-и то най голямия и то за качествен кокс завод в Европа.Аха, УКРе твърди че в ЕУ никой не се интересира от КОКС защото думата възбуждала някакви влечения към нещо бяло или сухо зелено. Презо Зеле чатка тва
405
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ясно. Гроздето е кисело...
404
17
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 месеца
Руските близачи защо си мълчат за интервюто на Путин? Миналата седмица надуваха гайдата колко милиона хора са щели да го гледат, а сега няма и помен. Аз го гледах, руската история в руския мир била много интересна - например Полша започнала Втората Световна Война, като накарала Хитлер да ги атакува! А пък Русия атакувала Украйна, защото санитарят на градската тоалетна в Киев написал три писма до Кремъл през 17ти век! Путин направо пренаписа световната история.
403
2
 
9
 
! Отговори
БХ преди 2 месеца
От край време на този свят е валиден следния неписан житейски закон: с по-богат не се съди, с по-силен не се бий. Всеки, който не се съобразява с този закон, накрая свършва зле.
402
2
 
12
 
! Отговори
Липсват украинци преди 2 месеца
Единственият начин Америка да помогне на Украйна е да мобилизира нeг pитe си да произвеждат украинци. Е, казват че искали някъде 18 години и 9 месеца отлежаване, ама нищо, дотогава да държат фронта.
401
2
 
8
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 2 месеца
Еее, ся, тя и баба ако беше мъжка, ама НЕ Е! Ако имаха украинците акъл дори като на третокласник, щяха да се върнат към Русия и да си гледат кефа, ама това е положението.
400
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
На само на Америка, а и на глобалното затопляне и на това че не са прехвърлили всичко, което има желязо в Европа като собственост на джуджи. За съжаление, четейки руската преса, за Авдеевка е предвидена друга съдба: не да падне, а да бъде срината до земята. Интересно Америка украинци ли трябва да произвежда, че да не падне Авдеевка пък и целия фронт. Защото точно това е което липсва на фронта.
399
2
 
13
 
! Отговори
Въпрос преди 2 месеца
Кога ще си приберете нежеланите ,крадливи и нагли окрайнци от България?!
398
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Олександъре не е Авдиевка -Адеевка е ! И не е Бахмут ами е Артемовск ! И двете паднаха !
397
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тя вината за войната също е на Америка. Ако не си бяха врели носа, където не трябва, всичко щеше да си бъде спокойно, както е било мноооого години. Нямаше да я има тази безумна инфлация и всичко да поскъне двойно и тройно. Трябва да сме "благодарни" на САЩ за всичко това.