Ако Авдиевка падне, вината ще бъде на Америка

Закъсненията в подкрепата били твърде големи
10 фев 2024 18:43, Александър Попов
470
Ако Авдиевка падне, вината ще бъде на Америка
Снимка: БГНЕС

Въпреки ужасяващите жертви, силите на Владимир Путин изглежда най-накрая са на път да превземат Авдиевка - или това, което е останало от града, пише The Telegraph, цитирана от агенция УНИАН.

"Миналата седмица руските войски достигнаха опустошените покрайнини на града, което предизвика предупреждение от кмета Виталий Барабаш, че ситуацията вече е "критична", се казва в статията.

Изданието пише, че "ценността на Авдиевка е по-скоро символична, отколкото стратегическа. Но ако руснаците наистина спечелят там, разказът за победата може вече да не е само за бруталната руска военна мощ. Ще бъдат зададени и въпроси за това дали собствените сили на Украйна отслабват, изтощени не само от две години безмилостни атаки, но и от намаляващата западна подкрепа“, добавя авторът.

Глен Грант, бивш британски военен аташе в балтийските страни и бивш съветник в украинското министерство на отбраната, каза, че общият консенсус е, че ако Авдиевка падне, вината ще бъде на Америка.

"Закъсненията в подкрепата бяха твърде големи, украинците изчерпват всичко, а европейците все още не могат да компенсират тази загуба. Основното е, че няма достатъчно артилерийски боеприпаси и ракети, понякога почти няма", обясни той.

Твърди се, че ако Украйна имаше дори половината боеприпаси, които Русия използва всеки ден, сега щеше да има много по-добра картина навсякъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
376
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тои не я защитава до последния украинец ,тои я защитава с цената на последния добре обучен военен,на воина 1 стрелян струва колкото 10 неостреляни и сега всичко това е в торбата и кои ще го замени след 15 дни ,някви хора хванати от улицата и насила облекли шинела.Това е идиотско ,по добре да се предава моментално ,поне ще спаси излаза си на Черно море ,след месец загубите ще са тотални
375
3
 
14
 
! Отговори
До 396 преди 2 месеца
Авдеевка има военна стратегическо значение, от ния бомбардират украинците град Донецк! Но това което прави Зеленски да я защитава напразно до последния украинец е политическо решение за шоу, а те военно! И да мало_умно е!
374
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
СЛАВА НА РОССИЯ!ДА ЖИВЕЕ ПУТИН!
373
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами напрактика деиствително няма никакво друго значение ,освен политическо.Това да вкараш най-добрите си воиски ,в чувал ,без авио подръжка,без пво ,без боеприпаси е кретения на квадрат.Изобщо незнам защо трябва да се атакува тоя град ,ми те след месец бомбандировки ще ядът плъхове в някое мазе
372
0
 
17
 
! Отговори
Берлин преди 2 месеца
Тук пък са в такъв шок, че даже нищо не пишат за Авдиивка в немските медии..няма репортаж няма проблем!
371
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
щом заговориха за това че Авдиивка няма стратегическо значение, значи Авдиивка скоро ще е Авдеевка ;)
370
1
 
16
 
! Отговори
До 389 преди 2 месеца
Даа ти и за Соледар, Бахмут и Маринка така говереше ;) Русия е като питон, веднъж в хватката може бавно да те задуши, но сигурно :)
369
0
 
10
 
! Отговори
Тц тц тц преди 2 месеца
""" Силите на Владимир Путин са на път да превземът града"""" Тц тц тц. И това ми било журналистика !!!
368
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия п е де раси от САЩ ни готвят вечен конфликт като в близкия изток - евреи и араби и като в Азия - северна и Южна Корея, ако руснаците се наместят трайно в Украйна и завладеят територията и. Дано не съм прав.
367
2
 
13
 
! Отговори
До 382 преди 2 месеца
Даа много собре са защитени украинците ;) Без муниции ха ха!!
366
1
 
16
 
! Отговори
до 382 преди 2 месеца
Абе при Авдивка загубите са в съотношение 1 към 30 в полза на Руснаците това го съобщава Washington Post същия ежедневник съобщава, че това е прецедент защитаващите се са дали повече жертви. Причините са, че нямат боеприпаси тежка техника и най вече снаряди. Оfчи само да ти напомня, че Авдиевка се щурмува от Руската армия а не от Вагнер което е голямата разлика. Руската армия щурмува укрепения град по пълните военни правила и за запазване на своите войници.
365
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Укрите, освен че са просяци, са й безкрайно нагли - вся някой друг им е сpал в гащите.
364
0
 
6
 
! Отговори
... преди 2 месеца
бруталната руска военна мощ.
363
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разбира се. Тя щото Америка е длъжна с нещо на Украйна, която не спря да врънка ДАЙ. С контраофанзивата какво стана? Пак Америка е виновна, нали? А с язовира? Пак Америка? И Европа е виновна че непспря да се връзва на приказката на зеления
362
1
 
13
 
! Отговори
До 378 преди 2 месеца
Хаха Зеленски е там да пере пари! А Украинците явно не загряват много бързо ;)
361
2
 
22
 
! Отговори
До Анал Шушляк преди 2 месеца
Точно вас Gейевроатлантиците знаем как Руснаците ви порят отзад и в устата. Сега порят Укрофашистите нямаш си представа какъв ганг банг им прават на Авдиевка.
360
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Зелката сега ли го осъзна това?Няма две мнения по този въпрос. Авдеевка ще е Руска! Слава на Русия! Слава на Путин!
359
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
дано да издържат отново украинците!
358
0
 
5
 
! Отговори
До 374 преди 2 месеца
Е така е със суверенните държави да! Не като Украйна и САЩ ;)
357
15
 
2
 
! Отговори
Анал Рушляк преди 2 месеца
Толкова ни хареса урките да ни порят отзаде, че не искаме да си тръгваме пичове.