Ако Авдиевка падне, вината ще бъде на Америка

Закъсненията в подкрепата били твърде големи
10 фев 2024 18:43, Александър Попов
470
Ако Авдиевка падне, вината ще бъде на Америка
Снимка: БГНЕС

Въпреки ужасяващите жертви, силите на Владимир Путин изглежда най-накрая са на път да превземат Авдиевка - или това, което е останало от града, пише The Telegraph, цитирана от агенция УНИАН.

"Миналата седмица руските войски достигнаха опустошените покрайнини на града, което предизвика предупреждение от кмета Виталий Барабаш, че ситуацията вече е "критична", се казва в статията.

Изданието пише, че "ценността на Авдиевка е по-скоро символична, отколкото стратегическа. Но ако руснаците наистина спечелят там, разказът за победата може вече да не е само за бруталната руска военна мощ. Ще бъдат зададени и въпроси за това дали собствените сили на Украйна отслабват, изтощени не само от две години безмилостни атаки, но и от намаляващата западна подкрепа“, добавя авторът.

Глен Грант, бивш британски военен аташе в балтийските страни и бивш съветник в украинското министерство на отбраната, каза, че общият консенсус е, че ако Авдиевка падне, вината ще бъде на Америка.

"Закъсненията в подкрепата бяха твърде големи, украинците изчерпват всичко, а европейците все още не могат да компенсират тази загуба. Основното е, че няма достатъчно артилерийски боеприпаси и ракети, понякога почти няма", обясни той.

Твърди се, че ако Украйна имаше дори половината боеприпаси, които Русия използва всеки ден, сега щеше да има много по-добра картина навсякъде.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


470
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
396
11
 
4
 
! Отговори
До Берлин да стигнат преди 2 месеца
Европеиците не ги е страх че ще им променят малко генофонда , явно си мислят че ще е само Украйна ама като почнат да намират разни от Магаданск във креватите си ще се сетят пприятно очакване и си дръжте еврата да им платите после !
395
4
 
25
 
! Отговори
Чери00 преди 2 месеца
Ама вие на луната ли живеете бе: Авдеевка от три дета е ОСВОБОДЕНА и само разчистват остатаци от умрелите от страх урки! Ама това е нормално, а руснаците настъпват бавно но СИГУРНО!!!
394
2
 
12
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 месеца
Няма значение кой е виновен, важното е да падне.
393
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Проблемът е с какво да се компенсира България, когато Полша, Румъния и Унгария получат украински територии?
392
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лепкава и сълзлива статийка за европейски кози. Тя цялата война почна по вина на Америка. А освобождението на Авдеевка си е руска заслуга.
391
1
 
21
 
! Отговори
Bormann преди 2 месеца
Късно е вече..... тя падна като жълт лист от дъбово дърво през Ноември, издухано от вятъра там нейде си бухаха бухаха бухахахаа
390
1
 
0
 
! Отговори
сашко преди 2 месеца
пий си млякото и лягай, мойто момче, не си добур с гугъл транслейтърО
389
0
 
7
 
! Отговори
Заповядайте преди 2 месеца
В страницата на Карлуково! Забавлявайте се!
388
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Падна ли!
387
0
 
25
 
! Отговори
Я да видим преди 2 месеца
Какво пишеха тия западни анализатори през декември - "Russian forces are close to rolling into a Ukrainian stronghold of immense strategic and symbolic importance." ---- Руските сили са близо до влизането в украинските укрепления (Авдеевка) с голямо стратегичеко и морално значение. Та сега кога казехте истината ??? Преди или сега?
386
3
 
21
 
! Отговори
Решение преди 2 месеца
И Полша, и Унгария, и Румъния, че и Словакия се облизват за територията и. - Ами да седнат и да преговарят. Украйна е уникална че е съставена от чужди територии от СССР. Доколкото знам, СССР беше обявен за абсолютното "зло" от запада. Защо тогава решенията на абсолютното "ЗЛО" са подържани от запада? Да се връщат всички територии и това което остане да бъде Украйна... Всички проблеми ще изчезнат...
385
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ако жги думите съчинявате зад ги пиште - вслушвайте се как , с кого и колко Кирето компетентно изрича така че хем за наркомаИидиот да го мислят хем да постига намеренията си тайно, бурзо, отговорно и винаги на време. Евала на Киртач Ага
384
1
 
31
 
! Отговори
1234 преди 2 месеца
Някои неща започват да се случват. Долари има снаряди няма. Колкото и долара и евро да напечатат САЩ и ЕС производство няма.Защо ли! Олаф Шольц наскоро се жалваше че от Рейнметал му искали по 3600 евро за снаряд при положение че до 22г. е струвал 900. Страните от НАТО една по една започнаха да се усещат в какъв курткапан са влезли.Складовете са изпразнени оръжие и снаряди няма и скоро когато Китай тръгне към Тайван- чушки!А собствената отбрана!
383
2
 
26
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 2 месеца
То Окраина няма снаряди, нема и мъже за пехотинци и все някой друг и е виновен.
382
1
 
22
 
! Отговори
Зеленски преди 2 месеца
Лошо ми е...
381
2
 
36
 
! Отговори
Пен преди 2 месеца
Нещата вървят към своя логичен край! :) Скоро няма да има Украйна !
380
2
 
31
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Авдеевка е затворена страница. Следващата гореща точка е Харков. До изборите в Русия очаквайте голяма патаклама там.
379
4
 
21
 
! Отговори
Не че нещо преди 2 месеца
Звучи парадоксално и еретично, но единствения шанс Украйна да остане съществуваща държава е да влезе в руската федерация. И Полша, и Унгария, и Румъния, че и Словакия се облизват за територията и. Украйна няма да я има ако не я защити някой голям. А то както се оказва освен Русия, няма друг голям там.
378
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Контанаступа е объркал посоката?
377
3
 
25
 
! Отговори
БРАВО ЮНАЦИ преди 2 месеца
Авдеевка официално падна. Над 10 000 пленени укрофашиста. Още 10 000 избити за последните 24 часа. Браво Юнаци !!!