Суши гайд по света... че даже и у нас!

Страните и градовете, където можете да похапнете вкусно суши
Обновена: 17 фев 2012 10:02 | 17 фев 2012 10:00,
13
Суши гайд по света... че даже и у нас!
Снимка: Reuters

Суши за закуска, суши за обяд, суши за вечеря – все повече хора се влюбват в популярното японско изкушение и започват да го консумират охотно по всяко време на деня. Ако и вие сте му фенове и не се задоволявате с това да е просто хубаво, а очаквате да е минимум на ниво деликатес - вижте, къде по света го приготвят най-добре.

Мелбърн

По принцип в Австралия няма много ресторанти с хубаво суши, дори то се е превърнало в масова храна и го предлагат в повечето супермаркети, но качеството му е далеч от задоволително. Ще засити глада на прегладнелите, но няма да го помните и да говорите за него. Само в Мелбърн има наистина автентични японски ресторанти (Kenzen и Nobu), които предлагат сочно суши и екзотични риби и то в обилни порции.

Ню Йорк

Това е градът с най-добро суши след Япония. Има хубави суши ресторанти почти във всеки квартал, като някои от тях се от типа "бърза закуска", други са по джоба на всички, а трети - са от най-висок клас. Изобщо има ги в различни ценови категории и повечето предлагат наистина голям асортимент от суши. Най-хубавото в Ню Йорк е, че сушито винаги е качествено. Ако имате път на там посетете ресторантите Mizu, Matsuri и Morimoto.

Япония

Все пак това е родното място на сушито и естествено тук го приготвят с традиция и качество. Япония може да се конкурира със своето суши единствено с Ню Йорк и Тайланд, но тук най-хубавото е, че го предлагат в огромни порции!

Лондон

В британската столица също ще откриете хубави суши-ресторанти, но се пригответе за „по-солени" сметки. Сушито от типа „бърза закуска", което се предлага навсякъде в мегаполиса, за съжаление не е на особено добро ниво. Просто в Лондон качествената риба е скъпа!

Париж

Както и в Лондон, и във френската столица сушито е на ниво основно в ресторантите от висок клас. Така че, ако ви се прияде – най-добре не жалете пари. Сушито в супермаркетите – не струва!

България

Няма как да не споменем и нашата хубава държава, в която има цяла известна (варненска) верига от заведения, в която се предлага огромен асортимент от вкусно, сочно суши и то на достъпна цена. Дори скептиците, похапвайки тук, могат да се размекнат и да заобичат сушито.

Останалите места ще научите от Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E sled tazi reklama na izwestnata weriga ot Varna, oficialno spiram da cheta dnes.bgDa mu se dopowryshta ot poshlotiq i skriti reklamkiDa ne goworim che samata statiq e napisana samo za reklama na Happy
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Суши гайд какво е? хахаха
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекалено е скъпо за шепичка ориз с десет грама риба...
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Суши в държави, които нямат излаз на океан избягвам да ям ;)
7
0
 
12
 
! Отговори
рекламояд преди 12 години
хахаха, невероятно журналистическо постижение... жалкото е, че Хепи дори не са платили за това ПР подобие...
6
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Айде сега - сушито - национално ястие! Също като авокадото, пармезана, сьомгата, гуакамолето....Основна храна на сноби и ***, чиито баби все още БРЪКАТ качамак со копривинья и ПРЪЖАТ ТРУШИЯ с брАшно!Няма лошо да се опита и чуждестранна кухня, ама чак пък толкооооз.... айде стига!Ако е трябвало да се изхранваме с това - щяха да го измислят още траките, прабългарите и славяните...да не говорим, че световния океан е световната канализация и "морските дарове" и рибите живеят в нея ;)
5
0
 
9
 
! Отговори
гайдар преди 12 години
да ви гайд-нат в ан.адола.....
4
0
 
14
 
! Отговори
до-цент преди 12 години
Защото може да лепнеш някоя безценна бактерия от суровото месо. Изпитването на чувството за постоянен риск е по-силно от оргазма.
3
8
 
9
 
! Отговори
Анти-суши преди 12 години
Отвратително! Как можеш да ядеш сурова риба, след като е толкова вкусна печена или пържена, или на скара и т.н.
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Ню Йорк - Това е градът с най-добро суши след Япония."- нямах представа, че Япония е град?
1
0
 
12
 
! Отговори
Суши Ценител преди 12 години
Обичам суши! Но това не е важното...МОЛЯ НЕ ПРАВЕТЕ СКРИТИ РЕКЛАМИ НА ПРЕХВАЛЕНИЯТ "РЕСТОРАНТ" ХЕПИ! Съществуват чудесни ресторанти където човек да хапне суши в България. И преди да правите заключения, кое суши е висок клас и кое не е, прочетете малко за категориите суши, центата на първо място се определя от сложността на приготвяне и вида риба. И една вратна пържола може да струва 30лв зависи къде я консумираш.