Семпло очарование в Майорка

Хотел Cap Rocat се помещава в бивша военна крепост
8 май 2012 08:44,
1
Семпло очарование в Майорка
Снимка: adelto.co.uk

Тук е следвана философията за семпла красота и пълна липса на показност. Cap Rocat, на балеарския остров Палма де Майорка, е построен в хармония с местната архитектура и културни традиции, но въпреки това има своята истинска самоличност.

Хотелът е отворен през 2010 година, като се е наместил удобно в бивша военна крепост от 19-ти век, разположена на изключително уединено място, в малък залив с пясъчна ивица. Зашеметяващият ландшафт и идиличното спокойствие, в комбинация с величествената постройка, създават уникална атмосфера на гостите, почиващи на това място.

Cap Rocat разполага с 24 луксозни стаи, решени в испански стил от дизайнерското студио на Антонио Обрадор, познат с работата си за влиятелни хора, сред които е и самата Клаудия Шифър, която притежава имот в Майорка.

Най-усамотеното място на крепостта е апартаментът El Cabo Suite, който има просторна дневна, декорирана с красиви произведения на изкуството, самостоятелна градина, веранда с уникална гледка и частен басейн.

В ресторанта на хотела, който се помещава под няколко огромни палатки, се предлага характерна за острова средиземноморска кухня от максимално екологични продукти, набавени от местните стопанства.

Прекрасният басейн на Cap Rocat е изграден на една от стените на старата крепост, а цветът на водата му е в абсолютна хармония с нюансите на морето и небето. В хотела се предлагат и велосипеди, с които е най-лесно да бъде обходен района.

Впечатляващият хотел се намира само на 20 минути път с кола от летището в град Палма, в екологично защитена местност.

Цената на стаите за една нощувка със закуска започват от 450 евро. Разгледайте това райско кътче в галерията на Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И за какво да се буташ У камъните?! Малко преди този хотел в посока Палма си има прекрасен широк плаж с хубав пясък ....