Най-големите природни гордости на САЩ

Националните паркове – различни, величествени, вълнуващи
5 юни 2012 13:52,
45
Най-големите природни гордости на САЩ
Снимка: smashingtops.com

Туристическите походи в едни от най-красивите и големи паркове и резервати в света, са едно от уникалните приключения, които предлага САЩ.

Територията на страната е толкова голяма, че биологичното, геологичното и географското разнообразие в тези паркове е неимоверно. Скалисти планини, огромни езера, дълбоки каньони, буйни реки, вулканични местности, глетчери и гъсти гори са само част от пейзажите, които можете да видите в тази земя.

Има за всекиго по нещо и за всички по много.

Службата за управление на националните паркове в САЩ има отговорността да се грижи за около 400 различни владения, сред които 58 са декларирани като "национални паркове".

В някои от щатите няма национални паркове, а в други (като например Калифорния) съществуват няколко. Някои от парковете са на територията на два или три щата, а най-големият в страната е резерватът Wrangell - St Elias в Аляска (площ 53 321 кв. км) Много от тях са били национални монументи преди да станат национални паркове, а добавянето на нови паркове продължава и в наши дни.

The Olympic National Park, Вашингтон. Ако сте голяма компания с различни интереси и се чудите как да задоволите желанията на всеки, това е паркът за вас.

Там можете да се насладите на крайбрежни разходки, алпинизъм, плуване и къмпингуване. Най-голямата забележителност са стоте глетчерa, а най-впечатляващия от тях е Синият, който понякога е покрит с 60 метра сняг.

Останалите титуляри в класацията за най-популярни национални паркове на САЩ разгледайте в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
13
 
! Отговори
турист преди 11 години
Снимките са нищо в сравнение с величието на тези места! Цветовете в Мейн трябва да се видят на живо. Хаваите те оставят без дъх, успели са да съхранят много диви плажове. Един живот не му стига на човек да види всичко...
13
1
 
7
 
! Отговори
с. преди 11 години
Бантускотовете са толкова оскотели от беднотия и сметки,че дори тема за природни паркове е в състояние да провокира злобни и *** коментари!Разбирам,че живота в Бантустана е тежък и бидейки мачкани всеки ден имате нужда да изпуснете парата!Интернет е перфектното място защото сте мижитурки!В живота сте бедни скапаняци,но тук громите империалистите с комсомолски плам защото сте анонимни!Смех!В САЩ има уникални места и за разлика от Бантустана са добре поддържани,чисти и уредени!Кои са ***
12
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американците били ***-ние пък сме най-умните, нали? Затва държавата ни се разпада, щот сме тарикати и се мислим за супер ъмни все...а другите са *** а все са по-добре от нас
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета коментарите ви и си мисля-коне с капаци ли сте или просто не допускате че америка и България са толкова различни страни че даже и не си заслужава да го коментираме.....Много красиви места има и там, има и тук.
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
265млн? Към 312млн. .. *** са по-скоро :
9
3
 
3
 
! Отговори
hm? преди 11 години
265млн? Към 312млн. .. души са по-скоро :
8
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А ГОРДОСТА НА БЪЛГАРИЯ Е ЧЕ СМЕ 7 МИЛИОНА УМЕН НО ИЗСТРАДАЛ И ЗАСПАЛ НАРОД КОМАНДВАН И РЕДОВНО ЖЕСТОКО ОГРАБВАН ОТ ГРУПА НАГЛИ ***
7
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А тва не може да бъде вярно. Кварталните *** ми казаха, че в САЩ всичко е надупчено от сонди за шистов газ и водата и храната им са замърсени от смъртоносно отровни химикали, а самите американци измират като мухи от отровените си води и земя. Така че това не може да бъде вярно. Вижте че и комунягата под номер 10 ви казва същото. Това го е потвърдил и най великия и умен човек на нашето време другаря Путин който живее в най-голямата тухлена къща на света Кремъл.
6
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-големите природни гордости на САЩ........С КРАДЕНИ И КЪРВАВИ ПАРИ ПОМЕН ПРАВЯТ,ВСЕКИ МОЖЕ ТАКА
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да им пратим *** да строят в тия паркове. То ко е туй дървета, трева? Кой го кефи туй нещо? Друго си е куфража. Имат и опит от Морската градина във Варна.Протестите не важат, защото Бойко е насреща.
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Интересна статия...и снимките в тялото са много хубави :)
3
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
НАИ ГОЛЯМАТА ГОРДОСТ ЗА САЩ Е ЧЕ ИМАТ 265 МИЛИОНА *** ПРОВЪЗГЛАСЕНИ ЗА НАЦИЯ
2
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
К`во ми пука за парковете в УСА? Вие българска медия ли сте? Пишете за природата в България бе!
1
11
 
6
 
! Отговори
Парк София преди 11 години
Биологичното разнообразие е невероятно голямо, турци, ***, евреи, арменци, сърби, руси...Даже има българи.Някои "междунаридни" рейсове могат да ви откарат до индиянски квартали.Е за някои индиянски квартали (като Хр. Ботев) няма рейсове.Управата на парка е преценила, че биологичните видове населяващи квартала са твърде диви за да гарантира сигурността на туристите.