Сторсезандетския мост – мостът към нищото

Норвежка оптична илюзия праща пътуващите в забвение
11 юли 2012 08:16,
10
Сторсезандетския мост – мостът към нищото
Снимка: Flickr User Enusi

Наистина трябва да сте подготвени за гледката, която представлява Сторсезандетският мост в Норвегия, наричан още „Път към никъде". Това съоръжение, свързващо континенталната земя на полуостров Ромсдал с близкия остров Авероя, е едно от най-странните, гледано под определен ъгъл.

За пътуващите право към моста той изглежда като прерязан на върха път без продължение, който няма да ви доведе до нищо друго освен до студена баня в северното море.

Слава Богу, това е просто оптическа илюзия, но тя превръща моста в легенда и събира около него хиляди любопитни, въоръжени с фотоапарати. 23-метровото възвишение на моста е построено така, че, ако го погледнеш от няколко определени страни, изглежда повече като рампа за скейтборд, отколкото като път.

На местните хора той е познат също и като „Пияния мост" и прозвището му не е учудващо, имайки предвид кривите му пропорции – той така e конструиран, че от където и да го погледнеш, изглежда различен.

Човек може само да се чуди каква ли странна творческа мисъл е завладяла архитекта му.

Разгледайте причудливите форми на Сторсезандетския мост в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: илюзиякраймост
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Българин преди 11 години
Явно архитектът си е падал малко веселяк... ;-))))
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какво общо има сайта тялото с някакви мостове, ако новината е за някаква "звезда"-ок, ама мостове с препратка към любимия ни сайт...
5
5
 
5
 
! Отговори
fan преди 11 години
Много си прав. Аз живея там и марак, че не ми пречи този мост е лишен от всякаква логика.
4
10
 
15
 
! Отговори
Потърпевшия преди 11 години
Дами и господа, в най-скоро време заповядайте на откриването на "Моста на обидата". Новото съоръжение ще бъде натресно на жителите на "Младост" без никаква необходимост от него, но на скромната цена от 9 милиона лева. И, уважаеми съграждани, тъй като доказано в тази държава прокуратурата не изпълнава своите задължения, имаме удоволствието да ви поканим на тържествената церемония по откриването, където да изразим нашето възмущение. Привържениците на БСП да са без отличителни знаци. Задължително!
3
0
 
20
 
! Отговори
Кольо Фичето преди 11 години
"Човек може само да се чуди каква ли странна творческа мисъл е завладяла архитекта му." Ами същата,която е завладяла строителите на мостове от римско време насам-сводести мостове!
2
13
 
6
 
! Отговори
герберче преди 11 години
и наш бойко ги може такива
1
10
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Глупости!