Най-живописните плажове на Френската Ривиера

Малки лагуни за богати туристи
Обновена: 29 авг 2012 09:56 | 29 авг 2012 09:56,
45
Най-живописните плажове на Френската Ривиера
Plage La Mala on Cap d'Ail , Снимка: jim photographe amateur

Френската Ривиера, известна като Côte d'Azur, е известна по целия свят със своите луксозни плажове, на които богатите и известните се надпреварват да си почиват през лятото. Става въпрос за протежението на френското крайбрежие покрай Сен Тропе, Монако и Кан.

Проблемът е, че и там понякога твърде многото посетители задръстват големите плажове и те стават не особено привлекателни.

Алтернативата на големите плажове са тези малки лагуни - идилични местенца с поклащащи се палми и ситен пясък, обграждащи прекрасните сини води на Средиземно море.

Тези плажове определено не са за хората с ограничен бюджет, но пък защо човек, ако има възможност, да не се докосне до живота на богатите?

Петте най-добри малки плажа на Côte d'Azur вижте в галерията на Tialoto.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: плажзвездиривиера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашите плажове са далеч по-хубави. Населението обаче е толкова просто, че даже не заслужава коментар
23
0
 
10
 
! Отговори
Миро до 24 преди 11 години
Да, наистина във Франция по-хубавите плажове са трудно достижими (заради планините), но си заслужават. А и тези на снимките са само част - имат много широки плажни ивици и то девствени, дето човек рядко стъпва, но са трудно достъпни. Някои са по-лесно достъпни с лодка или кораб. И все пак много повече си заслужават от нашите плажове, които винаги са претъпкани и ти се налага да гледаш висящи и тресящи се шкембаци и има фасове и *** навсякъде.
22
8
 
7
 
! Отговори
of 24 преди 11 години
Да, обаче по нашето черноморие хората са *** - местните от Иракли и Синеморец са гадни ***, *** и рекетьори.Жалко, че земите ни не станаха част от някоя нормална, бяла държава с читав народ като Румъния или Сърбия. Остава ми надеждата, че след 50-100 години България ще е част от Румъния или Сърбия.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-хубавото е, че там (както и в Хърватска и Италия) - няма *** (т.е. българи)! На родното черноморие и в Турция за съжаление има много ***. Каква почивка ще е ако общуваш със същите ***, които виждаш всеки ден на работа, на улицата, в автобуса?!
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Егати *** са някои коментиращи - като ви кефи, стойте си на посраното черноморие при простите гагаузи и мошенници.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вижте една държава с наистина разкошна природа - от Мон Блан до плажове с палми. Тук къде го има това, нали уж нашата природа е най-разнообразна и красива в Европа, хм?!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От коментаторчетата по-долу се разбира ,че има много *** парчета в нашата родина ,които на всичко отгоре се пишат на пишман и лъже патриоти. Какво знаете за френските плажове вие бе ,ограничени смешници жалки!!!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като гледам тези "живописни" плажове все по мъчно ми става за съсипаното ни Живописно море.Ако бяхте строили разумно тези богати щяха да идват при нас, а не всичките беднюги, ама?
16
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пожелавам на богатите да продължават да си дават парите за подобни "живописни" местенца! Аз лично никога не бих отишъл на толкова кофти място - каменисто дъно, стръмен бряг, сенчест плаж!
15
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
12, причината Турция да няма много големи курорти на Черно Море е, че там брегът им е много каменист и сезонът е много по кратък. Големи пясъцни ивици на Черно Море има единствено в България и малко в Румъния. Всичко останало е чакъл и скали, като на Френската Ривиера.
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
хора това е лудост!!!!!!каква красота какви пет евро.....отидете на Черноморец, на Паша дере, на Бяла.....там е истината с гуменки на плаж- нямам търпение!оставам тук!!!!
13
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За разходка и ядене в много изискани ресторани Френската Ривиера е чудесно място, но който иска хубав плаж и мек ситен пясък, мястото му е на българското черноморие!
12
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
6, ти явно не си бил на френската ривиера щом твърдиш, че била достъпна! Достъпна е за богатите западняци, за всички останали е много скъпо. Не е случайно, че по бедните западняци ходят в Тунис, България, Турция и т.н.Да не говорим , че френската ривиера е един гаден камънак и на мен и да беше много евтина не би ми харесала! Никъде в Европа няма толкова дълги пясъчни ивици, като в България!
11
5
 
12
 
! Отговори
до 6 преди 11 години
Въобще не може да се сравнява Черноморието с Беломорието.На Бяло море климатът е много по мек, водата кристално чиста, и условията за туризъм много по-добри.Пример за това е Турция.Нямат нито един черноморски куроорт.Всичките им курорти са на Беломорието.
10
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На тоя плаж не искам да се къпя.Водата е пълна с водорасли.Същите плажове ги има и в Гърция (пак с вода с водорасли).Верно, че водораслите са по дъното и ако плуваш не ти пречат, но изглежда гадно.Най си е добре по островите.Идеален климат, чиста вода.Защо да ходя до Франция, като Гърция ми е на две крачки.Жалко, че навремето Солун не е станал български.Сега щях да си ходя на Беломорието, на българска територия.
9
2
 
8
 
! Отговори
Klingon преди 11 години
Vsichko e propaganda, tova ne moje da se sravnqva s gyrciq izobshto:)
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нали не си мислите че тези замъци на скалите имат канализация? Всичко се изпомпва от камиони с маркучи има няма 200м. от върха има и хеликоптери за целта където ако се изсипе го събират фадроми долу където су зърива и разпръсква с ховери и цедилки от дистанция докато се хлорира крайбрежието.
7
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хехе, тези не могат изобщо да се сравняват със страхотните кътчета на Гърция! Да не забравяме, че гърците имат над 1400 острова и над 13000км брегова ивица!!
6
2
 
28
 
! Отговори
Отпускарят е прав! преди 11 години
Тази ривиера - цялата, е един чудесен пример за това, как хората успяват да превърнат едно каменисто крайбрежие в луксозна ривиера - чрез прекрасно оформление на цялото крайбрежие, чрез обслужване на ниво, достъпно и за не толкова богати хора.А ние от райско крайбрежие направихме гето с бетонни грамади. Хем тези, които съсипаха Черноморието ни, имаха пари, но нямаха интелект и далновидност . Вместо луксозни курорти за богати европейци, направиха бордеи за европейските бедняци и алкохолици.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
разгледах тази и останалите 4 снимки на "живописните" им плажове. Какво му е живописното, все едно гледам снимки от Балчик. Ние имаме къде къде по-живописни местенца в парк Странджа, полуостров Буджака, Иракли, Несебър, Ахтопол, къмпинг Оазис, Синеморец и устието на река Велека, северният плаж на Приморско, списъкът е безкраен...