Лунен пейзаж и СПА глезотии сред пустинята

Представяме ви чилийския хотел "Тиера Атакама"
Обновена: 25 окт 2012 08:51 | 25 окт 2012 07:55,
4
Лунен пейзаж и СПА глезотии сред пустинята
Снимка: homedsgn.com

Този спокоен оазис, наречен „Tierra Atacama Hotel & Spa" е място, където гостите от цял свят идват заедно, за да се насладят на красотата на най-обширното, високопланинско плато в света след Тибет - Алтиплано и на най-сухата пустиня на Земята - Атакама. Те се намират в северната част на Чили, в град Сан Педро де Атакама, който е на около 650 км от столицата Сантиаго.

Бутиковият хотел, който ви представяме има 32 стаи и е създаден от семейството Пърсел, които са собственици и на хотел в близкия ски курорт „Портильо" - един от най-популярните в Южна Америка.

Елегантният СПА-комплекс е построен от традиционни местни материали и в стил, който перфектно се вписва в околния лунен пейзаж.

В случай, че не знаете - Атакама прилича на Луната. На практика в тази пустиня няма никаква растителност, а в някои части не е падал дъжд от 400 години.

Хотелът е отворен през цялата година като цените на стаите започват от 970 долара на човек за нощувка. В цената влизат и всички ястия, напитки и три еднодневни екскурзии в района, например до гейзерите Татио и Лунната долина.

„Tierra Atacama Hotel & Spa" се намира в подножието на Андите и тук, освен на различни терапевтични процедури, можете да се отдадете на наблюдение на птици или изкачване на вулкан.

Вижте снимките на този интересен, но доста далечен хотел в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Чилиспапустиня
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
.............. преди 11 години
Не ме кефи!
2
0
 
9
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 11 години
.... Първо да измисля как да си платя парното за миналият отоплителен сезон и как ще си плащам тока тази зима.... След това да видя какво изобщо ще ям.... И тогава.... Защо не?!? Да си позволя една екскурзийка до това привлекателно място ?!?! Със такива заплати като БЪЛГАРСКИТЕ мисля,че всеки поне веднъж в годината може да си позволи да отиде я до това място от снимката.... я до Малдивите.... я до Хаваите.... я до Луната.... :) ;) :)
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Елегантният СПА-комплекс стои на 7,800 метра надморска височина...? това да не е в Хималаите