Занзибар – скритото съкровище на Африка

Островът е родното място на Фреди Меркюри
13 ное 2012 08:16,
5
Занзибар – скритото съкровище на Африка
Снимка: Tialoto.bg

Остров Занзибар е полу-автономна част от Танзания. Намира се в Източна Африка и почти цялото му население е мюсюлманско и наброява около половин милион души. Занзибар определено е интересно място за екскурзия. Столицата Стоун таун е потопена в история, плажовете са чисто бели, водата тюркоазено кристална, а природата - девствена.

Столицата на Занзибар изглежда и носи духа на времето отпреди няколко века. Улиците на Стоун таун са много идентични, затова дори и местните понякога се губят. От двете страни на тесните, малки и лъкатушещи улички се издигат къщи, построени от камъни. От тук идва и името на града, което в превод от английски означава „каменен град”.

Преди векове Занзибар е бил най-големият център за търговия с роби в Източна Африка. И до ден днешен се пазят символи от това жестоко време. Интересен факт е, че именно на мястото, където някога са се продавали и купували човешки животи, днес се издига най-голямата катедрала на острова.

Природата на острова е почти недокосната от човешка ръка. Занзибар очарова с красиви природни дадености и богат животински свят. Едни от най-големите атракции за туристите са делфините от Кизимкази и уникални столетни костенурки, донесени като подарък от Сейшелите.

Плажовете в Занзибар са невероятни. В източната част на острова обаче те са най-живописни, защото при отлива на океана се получават красиви пясъчни дюни. Водата е кристална и има специфичен синьо-зелен цвят. В по-дълбоката ѝ част се срещат колонии от цветни риби, сякаш излезли от картината на някой художник.

Занзибар носи усещането за безвремие, спокойствие и романтика, която най-добре споделете с любимия човек.

За да се насладите на уникалните снимки от родното място на музикалната легенда Фреди Меркюри, разгледайте  галерита на Tialoto.bg.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
2
 
! Отговори
grrrrrrrrrrrrrr преди 11 години
Hey, I've just received a free Minecraft Giftcode!You can get one too!>> minecraftcodes.me <<
3
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фреди ЗАВИНАГИ в нашите сърца! Един от най-големите таланти! Поклон!
2
5
 
12
 
! Отговори
Туристо преди 11 години
Как ще грабнете хората с това изсъхнало дръвче и празен басейн на снимката...??? По-безвкусно лице на галерия не бях срещал!
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
EEEE ТОВА ГО ЗНАМ МНОГО ДОБРЕ още от преди вие да почнете да пишете новини преди бая години!!!!!А ако видите "камения град" ще почуствате африканската атмосфера.за него може след 10 години да напишете някоя статия. Браво д*ис.бг