Живописното езеро Луис в Канада

Туристическа атракция за природолюбители и обичащи лукса
5 фев 2013 10:42,
10
Живописното езеро Луис в Канада
Снимка: discoverlakelouise.com

Ледниковото езеро Луис се намира в канадската провинция Албърта и влиза в границите на Националния парк "Банф". То очарова със своите ослепителни синьо-зелени води. Допълнителна красота добавят величествените скалисти планини около него.

Езерото Луис е кръстено на принцеса Луис Каролин Албърта, която била четвъртата дъщеря на кралица Виктория.

Индианското име на живописната водна атракция пък е „Езерото на малките рибки". Изумруденият цвят на водите се получава благодарение на топенето на ледниците около него, които образуват специфичен бял пясък. Езерото Луис обхваща едва 0.8 квадратни километра, а средната му дълбочина е около 70 метра.

На източния бряг на езерото се издига величественият хотел "The Fairmont Chateau Lake Louise", наричан още „диамант в пустинята". На фона на величествената природа хотелът все пак успява да впечатли туристите не само с внушителните си размери и красива архитектура, но и отлично обслужване.

Езерото Луис е една от най-фотографираните дестинации в света. Пътуването до там може да бъде с различни цели. Предпочитат го природолюбители, които търсят „спиращи дъха гледки", както и много влюбени двойки, които искат да се отдадат на романтична почивка.

Почитателите на силни усещания също няма да останат разочаровани. Езерото Луис, както и района около него, предлага отлични условия за зимни и летни спортове. Влезте в галерията на Tialoto.bg и се насладете на неповторимите природни гледки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Хотела наистина е грозен и не се връзва с красивата гледка. Можеха поне малко да го направят в ретро стил, в тон с със средата
7
2
 
5
 
! Отговори
Естет преди 11 години
Фантастична гледка! Господ и бил разточителен, като се е кефил да направи това чудо! Ама защо са го оср... с това чудовище, което са построили?!
6
5
 
4
 
! Отговори
хх преди 11 години
това природолюбителите в повечето случаи бая ви пере съчмата в каменната ера ли да живеем ако до такива места няма път и място за отсядане нямаше да знаем че съществуват и да им се насладим нито пирамиди нито каквото и да било а и парите са важни иначе няма пенсии заплати в държавния сектор пътища болници и какво ли не а ще ви пукат от данъци да кърпят бюджет до голяма степен и вие сте виновни за бедственото положение в БГ а ви плащат от данъците на тия срещу които виете
5
0
 
5
 
! Отговори
хх преди 11 години
това е снимка от витоша нали или да питам президента
4
2
 
11
 
! Отговори
тиквичка преди 11 години
пълна свинщина е тоя хотел язък за красивата гледка , която е била
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не "диамант в пустинята", а ла*но в прекрасната природа е тоя хотел...
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Точно пък природолюбителите ще оценят това бетонно чудовище...
1
0
 
7
 
! Отговори
darcas преди 11 години
Ох как искам да вляза в тялото:)))