Колумбийското светилище

Националният парк "Тайрона" - рай за туристите
Обновена: 25 фев 2013 10:44 | 25 фев 2013 10:43,
6
Колумбийското светилище
Националният парк Тайрона има висока биологическа и археологична стойнос

На 34 км от прекрасния колумбийския град Санта Марта се намира Националният парк Тайрона. Тази земя е на 12 000 години и през 1969 г. е призната като място с висока биологическа и археологическа стойност.

Преди испанското нашествие там е имало местно население, което е оставило доказателства за съществуването си и културата си. Сега паркът е разглеждан като един истински рай от туристите, в който има стотици растителни и животински видове, които трудно се срещат по други места.

В него са скътани няколко екоколибки, които сякаш са излезли от приказките. Неслучайно на това място е развит екотуризмът, тъй като водите са идеални за гмуркане, а и гостите могат да наблюдават защитени видове птици или да се да изследват различни растения.

Как да стигнете до там?

След като веднъж се озовете в Санта Марта, поемате в посока Риохача. Повечето от жителите на парка са метиси, които живеят главно от туризъм и риболов. Вътре в него има няколко свещени места, обединени под името "Black Line" (Черна линия), принадлежащи на местни общности, които живеят в планинската верига Сиера Невада де Санта Марта.

Какво ще ви впечатли от флората и фауната на мястото?

В Тайрона живеят над 100 вида бозайници, сред които маймуни, пуми, сърни и няколко вида прилепи. Птиците пък са над 300 вида. Има още 31 вида влечуги, 15 земноводни, 201 разновидности на различни гъби, 410 вида ракообразни и над 1000 морски вида. Ако искате да видите делфини и костенурки извън аквариум, то това е вашето място.

Паркът се смята за най-богатия в района на Колумбия и Карибите. Само сухоземните растения са над 770 вида, като някои от дърветата достигат до 30 метра височина.

Вижте мистичното място в галерията на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Хм преди 11 години
Редактора:"Националният парк Тайрона има висока биологическа и археологична стойносТ" - "т" накрая в стойносТ!"Тази земя е на 12 000 години"?! ъ - ко речи?! демек - сътворена е от господа тогава, построена е тогава,...?
4
0
 
3
 
! Отговори
Дон Хосе Кокони преди 11 години
Нещо наркокартели, туй онуй, стрелби, отвличания нема ли бре?
3
0
 
2
 
! Отговори
=42 преди 11 години
споко има кой да ги земе, парите
2
0
 
0
 
! Отговори
от мен преди 11 години
Щооо ?
1
4
 
4
 
! Отговори
Панталей-Пътника преди 11 години
В Колумбия и да ми дават пари няма да отида.