Град, застинал във времето

Най-автентичният древен град в Китай
Обновена: 27 авг 2013 10:45 | 27 авг 2013 10:36,
6
Град, застинал във времето
Снимка: Dayou_X

Древният град Fenghuang (името му означава птица Феникс) се намира на запад от провинция Хунан, в Китай, по поречието на река Тио Цзян. Градът е изключително добре запазен, недокоснат от модернизацията, приютяващ уникални етнически езици, обичаи, изкуство.

Fenghuang има структурата, характерна за династиите Мин (през 14-ти век) и Цин (17-ти век). В града са запазени над 200 древни жилищни сгради, около 20 големи и малки улици и 10 древни пътеки и алеи, както и крепостни стени, древни кули, градската порта, древни кладенци, мостове и храмове.

Всичко е почти запазено в автентичния му вид. Град Fenghuang започва да се оформя преди 450 години, но от 1715 г., по времето на император Kangxi, вече е напълно завършен. Това място се намира в отдалечен планински район, а заради уникалното си географско положение никога не унищожавано по време на войни или от природни бедствия.

Нито една от многобройните войни на Китай не е засегнала града, дори японската инвазия по време на Втората световна война. През последните 50 години Fenghuang е пощаден от мащабен икономически подем, който се е отразил на много други китайски области.

Хората от древния град пазят тяхното особено ценно наследство и си имат местно правителство, което налага строг контрол върху всички строителни дейности в града, с цел да опазят неговата автентичност.

Вижте снимките на автентичния град в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Китайграддревност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименщото тука всеки е лаком за пари
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо не се случва нещо подобно и в БГ....
4
0
 
12
 
! Отговори
D преди 10 години
И аз си помислих същото-колко ми напомни за Търново, може би заради къщичките над реката. Много е красиво.
3
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ееех, ако това градче беше в България, отдавна да сме му видели сметката!То ще са хотели, то ще е сеч, то ще е бетон и асфалт, въжени линии....
2
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Китайското Велико Търново
1
0
 
26
 
! Отговори
666 преди 10 години
Много яко!