"Плаващият" дворец в Удайпур

Гостите на хотела сякаш попадат в една отминала епоха
17 окт 2013 08:13, Теодора Драгоева
1
"Плаващият" дворец в Удайпур
Снимка: Flickr

Не е задължително да ходите на Малдивите или Бора Бора, за да се радвате на хотел, позициониран над водата. Може да опитате нещо съвсем различно и да посетите Индия. В индийския град Удайпур се намира може би един от най-известните хотели в цялата страна. "Лейк Палас", както е неговото име, прилича на истински блестящ мираж, разположен в езерото Пичола.

Хотелът-дворец е построен между 1743 и 1746 година под ръководството на Махарана Джагат Сингх II – 62-рият наследник на кралската династия в Удайпур.

Първоначално Лейк Палас бил построен като летен кралски дворец-резиденция върху основата на скала, намираща се в езерото. Интересното е, че когато нивото на водата се покачи повече, скалата се скрива и отстрани изглежда, че сякаш хотелът плува в езерото.

След като няколко поколения на кралската династия използват "Лейк Палас" като резиденция, през 1960 година дворецът се превръща в луксозен хотел. 11 години по-късно сградата бива разширена с цели 75 стаи.

Днес хотелът се радва на пищни интериори и изискано обслужване като за крале. Всичко това прави атмосферата специална и гостите на в този хотел се чувстват така сякаш са попаднали в минала епоха.

Влезте в галерията на Tialoto.bg и разгледайте „плаващия“ дворец в Удайпур.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: дворецХОТЕЛИндия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Скоро ще потъне