Любопитни факти за Куба – част втора

Какво още можете да научите за тази гореща държава
Обновена: 15 фев 2015 18:37 | 15 фев 2015 18:19, Теодора Драгоева
12
Любопитни факти за Куба – част втора
Снимка: Artur Staszewski

Куба е една от най-популярните туристически дестинации. Това не е изненада за никого, имайки предвид нейните природни красоти, уникална весела атмосфера и забележителна архитектура.

В първата част за тази гореща карибска страна ви разказахме любопитни факти за нея, така че време е за втората порция с интересни факти. Ако все още имате колебания дали да посетите Куба, вероятно скоро те ще изчезнат!

1. Pico Turquino е най-високата точка в Куба. Височината ѝ е 2005 метра над морското равнище.

2. Интересен факт за Куба: Все още малък процент кубинци имат достъп до интернет. Освен това, за да може човек да се свърже с интернет, му трябва специално разрешително. Ако реши да действа на своя глава, го грози до 5 години затвор.

3. Паметниците в Куба понякога могат да казват много повече, отколкото предполагате. Например, ако паметник на кубински генерал включва кон на два крака, значи той е бил убит в сражение. Конят на три крака издава, че генералът е починал от рани, а кон с 4 крака означава, че генералът е починал, но далеч от Куба – в чужда земя.

4. Върху всяка бутилка „Havana Club“ може да видите образа на жена – съпругата на губернатора на Фернандо де Сото. Именно този губернатор открива Мисисипи и Арканзас по време на екскурзия. Неговата съпруга обаче не го вижда повече, тъй като той умира на път за вкъщи.

5. В Куба образованието е безплатно. За да може човек да влезе в университет по негов избор, той трябва да премине три основни изпита: испански език, математика и история на Куба.
6. Куба е най-голямата по площ карибска държава.

7. Остров Хувентуд се намира на около 100 километра от Куба. Той е едно от най-добрите места в света за спортен риболов и гмуркане. Хувентуд е известен и с белите си плажове, живописни хълмове и гъсти вечнозелени гори.
8. В Куба нивото на престъпността е едно от най-ниските в света. Въпреки доброто осветление, разходките в най-бедните квартали в късните часове на деня не се препоръчват.

9. Животът в Куба е много по-различен от живота на много места по света. Например, всеки кубинец, връщащ се от работа, може да си почине и да дремне за кратко върху някоя пейка.

10. По кубинските централни канали не се излъчват реклами. Телевизиите излъчват много образователни и научни предавания. Популярната музика също присъства в каналите, заедно с телевизионни спортни предавания. Филмите също са включени в програмата на телевизиите.

Влезте в галерията на Тialoto.bg и разгледайте магичната страна на Куба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Видял 9АхаЗатова се давят със стерупорени лодки по път за Флорида. Нали. А тия които стигнат не мислят за връщане дори да ровят по кофите там.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Румбо 3Зависи за каква "демокрация говориш обаче.Ако е такава каквато е в БГ направена от същите им комунисти, да, съгласен съм с тебе.Обаче ако е направена Демокрацията истински, хич няма да им пострада природата а ще станат РАЙ с тези дадености които имат. За справка виж страните с истинска Демокрация.
8
0
 
5
 
! Отговори
До 6 преди 9 години
Ами лесно можеш да си отговориш, виж коя туристическа фирма е рекламодател в днес бг и виж нейните дестинации, които се предлагат... ако те си поръчат статия за луната и за луната ще пуснат...
7
0
 
12
 
! Отговори
Видял преди 9 години
Бил съм в Куба 5 пъти на различни места. Хората там са по-щастливи от нас.
6
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** ос*ха и тази страна.
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Където е стъпил Лидеров Ага трева не никне. Агата с копейки ли е платил да стигне до Куба, а? С копейки ли се разплащал баш юурушиста, а?
4
5
 
18
 
! Отговори
Шон преди 9 години
Това с интернета е пълна глупост Теодора, немогат да си го позволят защото е скъп. Дано си остане такава,каквато е. Хората не са толкова бедни, колкото ги изкарват.
3
11
 
30
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До АнонименКакво са съсипали комунистите там-не знам,обаче природата със сигурност е запазена повече от всякъде,където е победила демокрацията!Убеден съм,че когато се нагълтат с "демокрация" до гуша,кубинците горчиво ще съжаляват!Ако това стане,разбира се!
2
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ех...Куба! Още малко ще бъдеш беден Остров на свободата. Мъчно ми е за бъдещето, което те чака.
1
51
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Жалко, че комунистите начело с Кастро и Гевара съсипаха една от най-красивите страни в Света!