Как избираме правилния хотел за почивка?

Предварителните проверки са гаранция за приятно прекарано време
Обновена: 9 мар 2017 09:55 | 9 мар 2017 09:38,
14
Как избираме правилния хотел за почивка?

Естествено е за отпуската си да искате пълна почивка - спокойствие, комфорт, уют, без никакви грижи, с развлечения по ваш вкус, някакво сладко прегрешение. След това да се върнете и на работа, и във всекидневието си като нови - релаксирани, заредени с положителна енергия. И ще е жалко, ако поради грешен избор, вместо да си починете, "отровите" ваканцията си.

Как да попаднем на правилния хотел? Трябва да съобразите няколко основни неща и да направите предварителни проверки.

Изберете известен курорт, за който знаете, че има многобройни организирани групи чуждестранни туристи. Предпочитанията на туроператорите от чужбина са показателни, че условията и услугите в хотелите там се поддържат на международно ниво и не се допускат компромиси.

Няма проблем, ако търсите усамотение, а курортът е препълнен. Ако попаднете на правилния петзвезден хотел, в апартаментите и студиата, които са напълно шумоизолирани, ще имате разкошни удобства и услуги. Те толкова ще ви харесат, че дори няма да ви се ви се излиза от стаите. Говорим например за лукс бани, които имат даже телефон и SOS-система, кухненски боксове, оборудвани по най-съвременни стандарти, телевизия, филмови канали, интернет и т.н. Лесно може предварително да разберете и какви са номинациите, и наградите на дадения хотел - международни, и наши, през годините и сега.

За условията в хотела говорят и международните туристически организации, в които той членува. Такава престижна верига например е американската Luxury Group. Голям плюс е, ако хотелът е оценен като топ за България от ТУИ - най-големия международен туроператор, също и Travelife. Експертните оценки също сочат дали хотелът се развива, дали следва новостите в бранша и подържа водещите международни стандарти в туризма. 

Освен по форумите, можете да проверите и международните клиентски класации, в които има български хотели. Много престижна например е "Избор на пътуващите" - отличието се дава само на 1 на сто от хотелите в света. И щом наш хотел е награден, значи става отвсякъде!

Като проучвате офертите за семейна почивка, вижте какво се предлага в хотела като развлечения за цялото семейство - ресторанти, лоби бар, електронни игри, компютърни зони, ескейп стаи, вътрешни и външни басейни за деца и възрастни, обезопасени детски площадки с люлки и пързалки, фитнес, СПА център, специализирани козметични студиа.

Вижте също така организират ли се развлечения извън хотела и какви - например спортове, включително и екстремни; лов, риболов, конна езда, винен или етно туризъм с местни фолклорни групи и демонстрация на обреди и обичаи; екскурзии до уникални природни, исторически и архитектурни забележителности.

Своеобразна гаранция за качество е дали хотелът предлага организирането на наши и международни бизнес форуми. Събирането на бизнесмени от различни държави не е шега работа и говори за висок стандарт - както за специализираните  зали и конферентно оборудване, така и за условията на настаняване и почивка.

А безопасността? Има ли подземен паркинг и охраняеми места пред хотела? Вграден сейф в студиото или апартамента, който ще наемете? Сигурността е важен елемент за много хора и хотели, предлагащи такива услуги могат само да спечелят още точки.

Не на последно място разберете и какви отстъпки или безплатни услуги се предлагат. Да речем, безплатно настаняване на деца под 18 години за големи семейства, безплатно ползване на СПА-центъра, сауна, джакузи и т.н.

Как избираме правилния хотел за почивка?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Напиши коментар Коментари
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хвърлете едни карти -и ще разберете дали да ходите в тоя хотел или -не
11
2
 
13
 
! Отговори
Истината преди 7 години
Истината е, че в интернет не можеш да намериш вярна информация за хотела, за който се интересуваш. Там текат едни реки от хвалби, колко бил добър хотела, а то обикновено не е така. Принципно само негативната информация за хотела може би е вярна, но не винаги, а и много рядко попадаш на негативна информация. Всичко е направено така, че да можеш само да хвалиш, но не и да критикуваш.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Наскоро попаднах на една двойка рускоговорящи в един отвратителен 4 звезден хотел в България, много хвален в мрежата. Хората след дълго проучване по интернет си бяха резервирали цяла седмица чрез booking com в тази отврат, но като го видяха на живо веднага се опитаха да се преместят в кой да е друг хотел и да платят само за една нощ. Не знам дали успяха.
9
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Информацията в мрежата сякаш се пише по поръчка на собствениците на хотелите и реално е неизползваема. Много се смях на една такава реклама (мнение) за хотел, в който бях, че басейна бил удобен за плуване, а там водата беше до коленете, а самия басейн беше метър на два и с доста нечиста вода (истинската дума тук се цензурира неясно защо).
8
0
 
8
 
! Отговори
До 6 някой преди 7 години
Ти от небето ли падаш? Повечето хора в България не искаме да ходим в тези 10-на хотела в България които според теб били наистина на много високо ниво. Повечето хора си имаме някакъв минимум, който винаги включва чисти и удобни стаи, приветлив персонал и още нещо според човека. Аз търся хотел с паркинг, ама наистина с паркинг, а не половината коли на улицата и второ да има басейн, в който да може да се плува. Останалото не ме интересува.Няма инфо дали паркинга е достатъчно голям и за басейна също
7
2
 
8
 
! Отговори
До 6 Някой преди 7 години
Разбира се, че има информация и тя е винаги хвалебствена. Колкото до tripadvisor, даже не мога да стигна до сайта - защитните стени го блокират, а и едва ли ще е по-различен от останалите.
6
5
 
4
 
! Отговори
Някой преди 7 години
Ами проверявайте tripadvisor.И мн са ми странни коментарите, питай някой ,който е ходил? Ами ако се ходи в Доминикана примерно? Или в някой забутан хотел в Гърция? Освен това е напълно ясно, че в БГ има 10ина хотела, които са наистина на мн високо ниво, всичко останало е с някакви компромиси. Почти за всеки хотел по света може да се намери информация с малко време да се порови по сайтовете :)
5
0
 
12
 
! Отговори
77777 преди 7 години
Оказва се, че без да чуеш лично мнението на хора били в хотела, никога не можеш да намериш в интернет обективна информация. Сравних оценките и мненията за два хотела в България, където съм бил и в единия никога повече няма да стъпя и ако може бих предупредил всички да не го правят и друг хотел, от който бях доволен. Оценките и коментариите за двата хотела бяха едни и същи, примерно в visit bg и trivago bg, но не само там. Информацията получих лесно, както пише в статията, само дето не е вярна.
4
0
 
13
 
! Отговори
Не става така преди 7 години
Реално няма как турист да получи обективна информация за даден хотел. Понякога има някакви класации по някакви предварително избрани критерии, но те са така направени, че изгледат, че уж обхващат всичко основно, но на практика винаги дават много добри показатели за даден хотел, а всичко което не е наред с хотела, не влиза в класацията. Един пример: този 4 звезден хотел в Хисаря има басейн - както е според класацията, но басейна е 3 на 5 метра, 40 см дълбок, непочистен, с 30-40 см място отстрани
3
0
 
13
 
! Отговори
Не сатва така преди 7 години
Единственият начин да получиш инфо за даден хотел е като говориш лично с хора, които са били в хотела и то неотдавна. Всичко останало, което го пише по сайтовете го приемаш като "може би е така, но да се провери". Аз бях много разочарован от един хотел в Гърция на Халкидики, Ханиоти, хотел Grand Hotel Resort, но като се опитах да дам мнение за него, за да предпазя други от този хотел, това, се оказа мисия невъзможна., а навсякъде из мрежата има само реклами за хотела.
2
0
 
10
 
! Отговори
Не става така преди 7 години
Няма полезна информация в публикацията. Естествено, че всеки се опитва да направи проверка как е хотела и без да му се казва, но реално няма начин да провериш хотела предварително. Пише, че било лесно да провериш нещо си, е, не е така - невъзможно е за обикновения човек. Може би ако става дума за служител на туристическа агенция, това да върви, но в живота не става. да сме били проверили дали имали басейни и т.н. Проверяваш, има, а то една *** ваничка, както е един 4 звезден хотел в Хисаря
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изобщо не е лесно да провериш хотела по начините, които се предлагат в статията, даже бих казал че е невъзможно на практика.