Сърбия, Македония, Гърция... 100 хил. българи потеглят по Коледа

Почивките в чужбина по празниците стават все по-предпочитани
21 дек 2018 11:00,
37
Сърбия, Македония, Гърция... 100 хил. българи потеглят по Коледа
Снимка: Pixabay

Празниците са на прага ни, а подготовката за тях тече с пълна пара.

Докато някои ще празнуват Коледа със своите близки у дома или пък ще посрещнат новата 2019 година във заведение, то други предпочитат да прекарат празничните дни извън града, а често и извън България.

Още по темата

Предпразничните и празнични оферти започнаха да валят като пороен дъжд в средата на пролетта. По данни на Института за оценки и анализи в туризма тази година над 530 хиляди ще прекарат предстоящите празници извън дома си.

По-голямата част от тях – около 420 000 ще пътуват в страната на почивка или пък ще посетят свои роднини.

Неотдавна стана ясно, че цените по родните курорти и почивни бази са значително завишени – много по-високи от тези, предлагани за отдих в чужбина.

Куриозен беше случая с оферта за почивка в Кюстендил, която се оказа на съвсем конкурентна цена с оферта за екскурзия до... Дубай. Затова и почивката извън България става все по-предпочитан вариант за прекарване на Коледните празници.

110 000 българи твърдят, че ще прекарат празниците  в чужбина. Най-предпочитани се оказват почивки в съседните ни държави – Сърбия, Гърция, Македония, Румъния.

Увеличава се и броят на хората, избрали да прекарат празниците в Централна и Западна Европа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Около 10% от българите ще празнуват малко или много по-богато, т.е около 600 000 души, за останалите на Бъдни вечер просто боба ще е по - украсен...Стига спекулации...
12
3
 
9
 
! Отговори
До "пенсионер&q преди 5 години
Ами партийните и НПО активисти спрете да правите лъжливи обобщения за икономиката и за хората!
11
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Учуден Българинда точно този 1% със семействата си ще пътува и почива навън за който осталите 99%робуват.
10
5
 
9
 
! Отговори
Червенко преди 5 години
Изкарвам достатъчно за да празнувам в чужбина. Ама не съм толкова богат, че да плащам данъци за бонуси на офисен планктон
9
17
 
17
 
! Отговори
Поздрав от БСП преди 5 години
Къде е БСП-ето да обясни на хората колко по- хубаво било по Бай Тошово време, когато беше забранено да пътуваме свободно извън България ?
8
3
 
10
 
! Отговори
Учуден Българин 2 преди 5 години
... Дали голяма част от Българите имат яко странични доходи от някаква "сива ниша" , а ?!?! И не ги отчитат никъде ... Нито плащат някакви данъци за тях ?!?! Нямам как всички да са програмисти , системни администратори или да бачкат в големи компании като "ДЕЛОЙТ" или "ПРАЙСУОТЪУРХАУС" , където се взимат никак НЕ лоши заплати. Във почти всички други сфери заплатите са мизерни , ако НЕ си "НАШ ЧОВЕК" , назначен по политическа или роднинска линия. Няма какво да се лъжем ... :( :( :(
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 1 "Кой където и както иска така ще празнува."Нямам против. Нямам против и да харчат по половин милиард на ден, като на черния петък. Да вися в задръствания по 3 часа, по всяко време на деня.Да чакам на по 1 час на опашка в хипермаркетите, не само на празници.Против съм мрънкането, "колко сме бедни"
6
13
 
24
 
! Отговори
Учуден Българин преди 5 години
Как така 100 хиляди Българи ще пътуват за Коледа и Нова година , бе ?!?! Нали всички са много бедни и едва връзват "двата края" между две заплати ?!?! Как така се получава ?!?! Как така се получава , че нашенските зимни курорти за празничните дни излизат по - скъпо от екскурзия в Дубай и пак са препълнени и няма места ?!?! Същото важи и за всички известни механи , клубове и заведения ! ... Как става така ?!?! Нали Българина е беден и взима "едва" 600 - 700 лева "заплата" ? Как си го позволява?!
5
8
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До Лорче, 4 Че то пътуването не е за всички. Пътуват умните и красивите. Другите си искат БСП. Кво да праиш, съдба.
4
3
 
17
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
Да идват *** с тоягите ,че вече не се търпи.Заключвайте границите и всички на село.Така ли е ? Така е..!
3
8
 
19
 
! Отговори
Лорче, преди 5 години
При 7 млн. население едва 530 000 хиляди ще пътуват или по-малко от 10% от всички българи. От тях 420 00 ще се върнат по родните си места. 110 000 ще пътуват в чужбина или около1,5% от всички българи. Много моля без партийни пропаганди!
2
10
 
21
 
! Отговори
Lora преди 5 години
Много е хубаво това. Нека да се веселят и да празниват хората, кой където иска. Интересно е само дали ако поитат тези хора как живеят и дали живет добре, те ще отговорят, че са доволни. Сигурно пак ще кажат, че са бедни и живетя в мизерия и в най-ужасната държава.
1
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Престанете да драскате глупости.Кой където и както иска така ще празнува.