Водачка на BG туристи в Охрид – заложничка на хотелиер!?

Загубила парите на групата, не успяла да плати за настаняването им
92
Водачка на BG туристи в Охрид – заложничка на хотелиер!?
Снимка: Булфото, архив

Служителка на голяма българска туристическа агенция е била взета за заложник от собственик на вила за настаняване, след като изгубила парите за нощувки, закуски и празнична новогодишна вечеря на група от 65 туристи от София.

В 10 сутринта на 1 януари автобусът с българите е потеглил към София, но без водачката си.

"Собственикът на вилата, в която бяхме настанени й взе личните документи и каза, че няма да си тръгне, докато не уреди плащанията",съобщиха участници в новогодишния воаяж пред "Монитор".

Българите пристигнали на 30 декември по програма на голяма софийска туристическа агенция с две нощувки във вила в центъра на Охрид и празнична вечеря в местен ресторант. Когато трябвало да се настанят изненадващо водачката им обявила, че е изгубила всички служебни пари, с които трябва да плати спането и яденето на групата, общо около 3500 евро.

Цялата програма и новогодишното настроение на туристите се сринали, като се оказало, че нито могат да ги настанят да спят, нито ще ги приемат без да си платят наново в ресторант. Тогава в преговори влязъл собственикът на вилата за настаняване.

"Сестра му работела в полицията и с нейно съдействие и без никакво правно основание е прибрал личната карта, задграничния паспорт и списъка с туристите на представителката на туроператора, за да не напусне Македония и да остане в Охрид като гарант за уреждане на проблема", разказа източник от групата.

Хазяинът пък от своя страна станал гарант пред ресторанта, за да приемат българската група за новогодишната нощ.

"Ситуацията е скандална, не вярваме във версията за откраднати или изгубени пари, ако ставаше въпрос за кражба или загуба, може би щяха да й вземат и документите, а не само парите. Съмняваме се, че има някакво заиграване със събраната сума", коментираха участници в злополучното пътуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ганка криво си е направила сметката!Мислила е ,че българските туристи ,понеже е Нова Година ,ще се бръкнат ,да покрият ,,загубените" пари!Бала.мите са вече на изчезване ,с изключение на част от българските пенсьонери ,хвърлящи пари от балконите!
6
9
 
26
 
! Отговори
Прабългарин преди 5 години
ТУРЦИ СА ВЛАДЯЛИ охрид, а не са оставили архитектур прости хора. Даже джамията им и копие и са крали византийски(христиански) технологии.
5
3
 
22
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 5 години
излагация!
4
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много джентълменски постъпил македонецът(българинът).Дал им храна и подслон на вересия. Задържал госпожата(овцата)виновна за случката.Да ги пусне, хей така, за сметка на къщата, това ли казвате?
3
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако става за кекс ,макетата ще я пускат на други туристи ,докато не заработи ,,загубените" пари!Да й е за урок,друг път да не ги прави прости!
2
3
 
70
 
! Отговори
Балкантурист преди 5 години
Падат се по 54 Евро на човек, за две нощувки и празнична вечеря! Айде покажете ми близка до тази оферта от родните ни мародери. После реват че туристите ходят в съседни страни ......
1
1
 
73
 
! Отговори
Хммм преди 5 години
Нещо много странна е цялата работа. Защо служителката на "голямата компания" не се е обадила, да и преведат 3500 евро, пък после ще се оправят.