Американската армия е готова да удари Сирия

Чака се Барак Обама да реши дали ще има нападение
27 авг 2013 18:33, Елка Василева
254
Американската армия е готова да удари Сирия
Чък Хейгъл. Снимка: БТА

Американският министър на отбраната Чък Хейгъл заяви, че въоръжените сили на САЩ са готови да действат, ако президентът Барак Обама даде заповед за нападение срещу Сирия, съобщи Асошиейтед прес.

Още по темата

Военноморският флот на САЩ има четири ескадрени миноносци в източната част на Средиземно море и Сирия попада в техния обсег. САЩ имат и военни самолети в региона.

Хейгъл заяви в интервю за телевизия Би Би Си по време на посещение в Бруней, че американските разузнавателни служби вероятно скоро ще стигнат до заключението, че смъртоносното нападение срещу цивилни в предградие на Дамаск миналата седмица е било химическа атака, извършена от правителството. По думите му става въпрос за "доста сериозни разузнавателни данни".

Междувременно германският външен министър Гидо Вестервеле заяви, че Германия ще се включи в предвождани от ООН действия срещу Сирия, ако се докажат твърденията за химическа атака миналата седмица, предаде ДПА. "Ако нападението бъде потвърдено, тогава световната общност трябва да действа", каза Вестервеле.

Франция няма да избяга от отговорностите си, произтичащи от нападението с химическо оръжие в Дамаск, извършено от сили, лоялни на сирийския президент Башар Асад, заяви френски дипломатически източник, цитиран от Ройтерс.

Днес президент Франсоа Оланд ще говори в Париж на среща на френските посланици и се очаква да засегне и темата за френската реакция на случващото се в Сирия.
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
3
 
5
 
! Отговори
London calling преди 10 години
Има нещо гнило и *** в българската кръв.Иначе как толкова селска *** ще подкрепят режимите на Садам,Кадафи, Асад и други извратени шалвари и ***.Надявам се да греша, все пак повечето интелигентни българи заминаха навън, останаха само дръгливи,проскубани и необразовани алкохолизирани селски чалгари.До шепата умни останали-спасявайте се скоро!
113
4
 
5
 
! Отговори
обективен преди 10 години
ЗдрaсВуйтиЕ руские ***, Aмерикa пермaнентно ви онождa и товa е всъщност нaй- хубaвото!
112
2
 
9
 
! Отговори
Местан преди 10 години
Пълно със стратези тука, я си лягайте, че утре сте на бачкане! Лудогорец и *** се *** вече, очаква се да ги последва и Скумрията, те тръгнали световна политика да бистрят!
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ще дойде реда на Русия?
110
8
 
7
 
! Отговори
London calling преди 10 години
Като чета някои от коментарите ми се струва че съм попаднал в някой арабски сайт.. Само един ниско интелигентен индивид може да пише глупости срещу своите американски и европейски съюзници. Като толкова ви допадат режимите на диктаторите слагайте по една *** и се изнесете при тях.
109
3
 
7
 
! Отговори
селянин преди 10 години
Одисей 1 смени си дилъра ....... много си елементарен в опитите си да се правиш на компетентен.........чак си смешен !!!!!!!!!!!
108
1
 
10
 
! Отговори
Anonimen0602 преди 10 години
Това е най-старата стратегия на света.Създаваш проблем-Предлагаш решение-Прилагаш решението.Вече е толкова банално,че даже и зомбитата пред TV-тата започнаха да "зацепват".В този театър няма САЩ,Русия,Китай,Франция,Катар и т.нт. тук всичко е решено и програмирано и е много над национално(ако въобще има вече такова понятие) ниво.Не се горещете излишно,каквото е писано(или програмирано) това ще се случи.
107
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
, че американските разузнавателни служби вероятно скоро ще стигнат до заключението, че смъртоносното нападение срещу цивилни в предградие на Дамаск миналата седмица е било химическа атака, извършена от правителствотоKakto v Irak, nali?
106
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ot zarina sa postradali samo jeni i deza, i nito edin terorist! Stranno?
105
2
 
6
 
! Отговори
Novobranec преди 10 години
Hubavoto e che i Bulgaria veche niama da podkrepia amrikanskite banditi.Dnes na poseshtenie v Sofia biaha shefa na generalnia shtab na Srabsktata armia koito e bivsh komandir na 37 motorizirana brigada na Jugoslavskata armia ot Kosovo 1999 i shefa na balkanskia pakt Goran Svilanovich i trimata zaedno s minister Kristian Vigienin se obiaviha protiv bulgarsko uchastie .POHVALA
104
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ясно е че Асад едва ли е използвал хим. оръжие защото използването му ще бъде пагубно за самия него.
103
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МРАЗЯ АМЕРИКАНСКИТЕ УПРАВНИЦИ, НАРОДА ИМ Е С ПОЗНАНИЕ ДО ГРАНИЦИТЕ,НЕУКИ *** ОХРАНЕНИ ЗОМБИТА. САМО ВОЙНА НА ВАША ТЕРИТОРИЯ ЩЕ ВИ ОТРЕЗВИ.
102
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хайде, отдавна чакаме.... а то крайно време е и в Сирия да настъпи демокрация и свобода!в Египет, Либия, Тунис вече отдавна са свободни и щастливи!
101
4
 
15
 
! Отговори
д преди 10 години
Ако САЩ обяви война на Сирия ще се радвам ,ако завалят бомби над Ню Йорк и Вашингтон , да разберат бургерите ,че войната не е нещо ,което само гледат по телевизията!
100
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как стана така че Америка и Ал Кайда са от една и съща страна на конфликта в Сирия.
99
2
 
12
 
! Отговори
??? преди 10 години
Нападнат ли Сирия ще стане мътна и кървава ........
98
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Шимпанзето - Миротворец, след нобеловата награда за мир прави четвърта война.Герой!Сега не остана награда за мир, която да му дадат за усилията, да натрапва на хората "демокрация".Изтрепа сума ти хора в Ирак, после в Авганистан, после Либия, а сега вече и Сирия!!!Кървавите му ръце са с повече кръв от тези на Буш-овете и останалите негови предшественици на кормилото на САЩ
97
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако наистина Американците са насърчили бунтовниците да използват химическо оръжие, кво праим?
96
2
 
19
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 10 години
ударете себе си генномодифицирани психопати!
95
2
 
15
 
! Отговори
gi преди 10 години
Всичките воини на УС са започнали по съмнителен начин! Така и не се разбра, кой обгази народа но давай Башар е, няма какво да му мислим, фамилията Фелер и компания са решили и атаката вече се подготвя!!!