САЩ съдят по скандала "Сидеров" за върховенството на закона

Посланик Рийс няма да се меси във вътрешната ни политика
Обновена: 14 яну 2014 16:27 | 14 яну 2014 14:45,
144
САЩ съдят по скандала "Сидеров" за върховенството на закона
Посланик Рийс. Снимка: БТА

Според американския посланик Марси Рийс начинът, по който ще се развие скандалът "Сидеров" с френското културно аташе Стефани дьо Мартие, "ще ни каже много за върховенството на закона в България".

"Не мога да имам мнение кой е прав в този случай, но всеки го следи много отблизо и ще видим как ще се развие", коментира тя пред журналисти искания имунитет на лидера на "Атака" и различните версии за инцидента, разразил се миналата седмица във Варна.

Още по темата
Що се отнася до вътрешната политика на България, Рийс коментира, че като дипломат тя е наблюдател на случващото се и не може да се намесва.

"Българската политика е за българите, те трябва да я упражняват", категорична бе тя.

Според нея дискусиите в страната ни за укрепването на институциите и върховенството на закона са много здравословни и трябва да се състоят.

"Укрепването на гражданското общество е важно за демокрацията", добави посланик Рийс.

Тя изрази обаче задоволството си от факта, че България си сътрудничи в областта на енергетиката с нейната страна.

"Щастливи сме, че имаме участие на американска фирма и американски инвеститор. Доволни сме, че имаме възможността американска компания да участва. Американската технология е №1 в света и "Уестингхаус" е водеща в областта на новаторските технологии и безопасността", отговори тя на въпрос за изграждането на 7 блок в АЕЦ "Козлодуй".

В заключение Марси Рийс обяви, че САЩ подкрепят дискусията между американската компания "Уестингхаус" и правителството на България за проекта за нова мощност в Козлодуй.

 

Вижте още от коментара и във видеото на Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
9
 
! Отговори
кърлеж преди 10 години
интернет тролчетата на атака са дежуни 24 часа по всички сайтове
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За всички вече е ясно, че целта на САЩ е да ни харизат на техния верен съюзник, силно ислямизираната тоталитарна държава Турция. 12 часа на ден *** турски сериали и постоянна арабска пропаганда по американската телевизия БТВ за какво ви говори? Научете се да мислите, не обвинявайте само другите, че не мислят.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ние съдим по върховенството на демократичните ценности в сащ , въз основа на тяхното отношение спрямо Ирак , Сирия , но се окзава че при американците демокрация се викало на това да защитават икономическите интереси на водещите им фирми , ОСВОБОДЕТЕ КОРЕННОТО НАСЕЛЕНИЕ НА АМЕРИКА , вместо да ми гледате дали *** Сидеров се е скарал с френската прости.утка
17
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен Сидеров a.k.a. Бялата Златка ! :)
16
8
 
6
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До stДо 14Ами, да.То биваше и останалия свят да не се меси в случващото се в България и така за комунистите ще е най-добре.
15
18
 
18
 
! Отговори
Journey преди 10 години
Простия български народ ще си остане завинаги такъв!Излиза представителя на най-силната държава в света...и подкрепя правилната позиция, защитава този просташки народ от поведението на един ***- Сидеров...а долу, коментиращите наскачат срещу посланичката, че САЩ били такива и онакива...то простотия, селяния...нямам думи.Ами, тогава си го трайте Сидеров...трайте си и Доган и Гоце и Р.Петков...защото ако не сте разбрали, САЩ не са на тяхна страна, Европа също. Плюете ли по тях сте за БСП.
14
5
 
12
 
! Отговори
st преди 10 години
Като няма да се месите, какви са тея изявления?
13
24
 
15
 
! Отговори
Пенислав преди 10 години
Долу ръцете от великия лидер на българския народ Волен Сидеров, нагли и агресивни американски ***!
12
13
 
6
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До АнонименДо 10Много ясно!То, тези политици да не ни ги избират САЩ или Брюксел.Селяците с потурите си ги избират.После, защо нямало правосъдие, държава, пенсионерите с пенсия от 100лв.- и за всичко това, кой бил виновен- много интересно, но САЩ и Европа :)Абе, простотия, простотия българска...та дрънка.
11
19
 
10
 
! Отговори
Journey преди 10 години
До Янки махайте сеЗаради такива промити мозъци като теб, страната ни ще изчезне след 100г.С какво САЩ са ти виновни? С какво?И сигурно Русия ни помагат и Путин? С тяхната демократична политика и истинско братско чувство?Мисля си с какво IQ трябва да си, за да вярваш в подобни тези...
10
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не бъде ли наказан сега Сидеров и *** около него - значи няма надежда за България.
9
17
 
27
 
! Отговори
Янки махайте се преди 10 години
Американски наглеци, не стига че точно те съсипаха България ами и продължават да се държат като господари! Е затова Волен е прав ,затова го мразят Щатите и Брюксел, защото не им слугува и не се държи робски!
8
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
същия да го ядете мазни мошеници американскии ние няма да ви се месим - сигурно нямате толкова предатели колкото у нас
7
7
 
23
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
Действай посланник,действай иначе току-виж безплатните ви американски бази на българска земя станали платени или на пладнешкият обир в Марица-изток му врътнали кранчето!!!Действай,сега му е времето!!Желязото се кове докато е горещо,а балъци глобалисти,демократи и либерали с лопата да ги ринеш!!!Мислят и тайно се надяват,както някой лица от близката ни история американско гражданство по заслуги да прилапат.
6
19
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на посланичката - явно и американците виждат че скандала със Сидеров и глутницата му ще бъде потулен и няма да има сериозни последствия. Най-много да му свалят имунитета, но и това не е сигурно...
5
10
 
19
 
! Отговори
US преди 10 години
Тез па и те са изказаха!Сами се потрудиха доста за невърховенство на закона пък сега го търсили... Търсят камили в космоса
4
7
 
22
 
! Отговори
знаещ преди 10 години
Ха-ха-ха!Нямало да се месят горките! Ама щели да съдят! Ем не се месим, ем съдим!Бравос!
3
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А върховенството на закона важи ли за американските ТЕЦове които вече 18 години ни точат с пъти по скъп ток благодарение на онази мазна плюнка Костов. А колкото до вътрешните ни работи, вие сте не само в тях, а сте и във външните ни работи, вече 23 години. То резултатите са налице, само дето са негативни за нас Българите. Пожелавам ви да ви се върне всичко което сторихте на нас.
2
32
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GADNI I NAGLI amerikanski BOKLUCI NA VAS PUTIN I KITAI STE VI RAZKAZAT IGRATA MRUSNICI SKAPANI !!!!!!!
1
36
 
37
 
! Отговори
Spiro преди 10 години
Офффф, не разбраха тези дипломати, че колкото повече се месят, толкова повече наливат вода във воденицата на Атака и Сидеров. Това е целта на този клоун, да каже - "Ето, САЩ и евреите са против мен, а аз искам да ви защитавам!". Трайте си бе, трайте си, и този клоун сам ще падне в калта под тежеста на собствената си алчност. Защо се обаждат сега?! Сега всички селяни и *** в България ще скочат - "Ето, само Атака и Сидеров, той ни защитава от колонизаторите". Това е *** народ ...