Обама планира да възстанови пътищата в САЩ за 4 години

Той предложи проект на стойност 302 млрд. долара
27 фев 2014 14:48, Елена Кирилова
5
Обама планира да възстанови пътищата в САЩ за 4 години
Снимка: архив Ройтерс

Американският президент Барак Обама представи четиригодишен план за възстановяване на лошата пътна инфраструктура на САЩ, съобщава Ройтерс.

Сумата, която правителството планира да похарчи за ремонтни дейности на пътища и мостове в цялата страна, е 302 млрд. долара.

Това финансиране трябва да бъде осигурено чрез данъчната реформа, ето защо няма да мине без тежки дебати в Конгреса.

Срокът за подновяване на федералното финансиране на програмите в транспорта изтича на 30-и септември. Тогава изтича и този за специалния фонд за магистралите, който финансира приоритетните проекти. Традиционно фондът се финансира от данъците, с които се облагат горивата, но не те не носят необходимите приходи.

Обама предупреди, че, ако това не се случи, много проекти ще бъдат замразени, а строителните машини ще останат по строителните площадки, което би означавало и редица работници да са без работа.

Американският президент обяви и нова схема за кандидатстване за грантове, която е на стойност 600 млн. долара и е предназначена за проекти в транспортния сектор. Финансирането на новата програма вече е одобрено от Конгреса.

Подробности по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air! 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
american преди 10 години
Да си плащат акцис тия, които пътуват. Някой ако си седи вкъщи защо трябва да плаща данък за тия, които се скъсват от каране.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ще построим завод, огромен завод, с яки бетонни стени.