Кои са 10-те най-добре платени професии в САЩ през 2014 г.?

Седем от длъжностите са в здравеопазването, сочи ново проучване
Обновена: 16 авг 2014 19:52 | 16 авг 2014 14:32,
70
Кои са 10-те най-добре платени професии в САЩ през 2014 г.?
Снимка: архив, Reuters

Струва ли си висшето образование? Ако искате да изкарвате добри пари, то отговорът е: със сигурност, пише „Уолстрийт джърнъл“.

Почти всички от 10-те най-добре платени длъжности в САЩ през 2014 г. изискват специализация във висше учебно заведение, според най-новата класация на портала за работа Careercast.com. Седем от десетте най-доходоносни работи пък са в сектора на здравеопазването.

Първото място окупират хирурзите със среден годишен доход от 233 150 долара, според CareerCast, чието проучване се базира на данни на Министерството по труда на САЩ, търговски организации и собствени доклади. Сред останалите позиции, които попадат в топ 10, са лекар, психиатър, ортодонт, зъболекар, аптекар и педикюрист.

„Ако искате да се занимавате с нещо, което ви доставя удоволствие и същевременно ви осигурява добър доход, то е вън от съмнение, че трябва да сте завършили висше образование“, казва издателят на CareerCast Тони Лий.

Освен с високи доходи тазгодишните най-рентабилни професии имат още нещо общо – висок растеж. Очакванията са заетостта при 9 от 10-те длъжности да отчете двуцифрен ръст през следващите 8 години. Изключение прави единствено позицията на авиодиспечер, която се очаква да реализира ръст от 1% до 2022 г.

Кои са 10-те най-добре платени професии в САЩ през 2014 г. вижте в галерията на Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още по темата: професияСАЩ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
най-добре платени измежду животните са яките тъпкачи
15
3
 
8
 
! Отговори
друг преди 9 години
бе, пишете за русия, к'во ми пишете за другия свят, к'во обшо имате/ме/?
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 12 до 6У нас в София аптеките се увеличиха около 20-30 пъти от 1 в квартал станаха по 20-30 като на всякъде има опашки ! Американските финансови пънкари с хранителната индустрия и медиите причиняват множество болести и психични заболявания . С едната ръка тровят хората а с другата ги лекуват !Онколозите са едни от най-добре платените в САЩ но това е много тежка професия ... и милиони да взимат никак не е лесно да гледаш угасващите болни от тази болест причиняване от финансовите гадове
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не става въпрос за педикюрист, а за подиатрист - лекар, който се занимава с краката и глезените. Ха-ха-ха
12
3
 
15
 
! Отговори
Анализ преди 9 години
на статията: Как протича миграцията на медиците в Европа. От Западна Европа отиват да работят в САЩ заради по-доброто заплащане. Останалите лекари се местят от малките населени места в големите. Освободените позиции се заемат от медици от Източна Европа. Българите са предпочитани, заради качественото ни образование в сферата на здравеопазването(единственото читаво май). Това е шанса на нашите лекари да се измъкнат от България и да живеят и работят нормално.
11
1
 
2
 
! Отговори
wo преди 9 години
gorkichkoto Dnes.bg ;)nyama ot kade da prepishe analogichni danni za bg inside ;)
10
8
 
12
 
! Отговори
МЕРИ преди 9 години
България е най-ограбваната държава,грабят я свои и чужди.В ЕС затова ни приеха,за да могат да се гушат европейскете хрантутници,като от време на време подхвърлят и на нашите крадци по нещичко,а после под форма на глоби,народа ни плаща масрафа и на едните и на другите.А заплатите ни умишлено се държат под всякакви санитарни минимуми .И най-голямата беда е ,че ние си мълчим.До кога????
9
2
 
13
 
! Отговори
до 6 преди 9 години
Ти колко си ***, нямам думи. Това са средно-статистически доходи. Във всяка една професия има хора които изкарват много и такива дето изкарват по-малко. И тъй като говориш за аптекари, я си помисли, ако имаш своя аптека или дори няколко, в голям град, колко ще изкарваш. Ама ти нали си кухо парче и ти набиват чрез разни сериали само лекари и адвокати. Ти си пример, нагледно как телевизията моделира мнението на хората.
8
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дайте в русия най-платените професии и всички *** да хукват натам
7
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо ни занимавате с такива *** статистики като не са валидни за България. Проучването е за САЩ. Какво ни интересува кой е просперирал в САЩ? Това ако е новина - утрешната новина може да бъде: 10-те най-скъпоплатени професии в Китай, или Германия, или Виетнам, или Кот Ди Воар или която и да е било друга държава в света.Тази новина няма нищо общо с България. През оная ми работа ми е колко получават хирурзите в САЩ.
6
4
 
19
 
! Отговори
Плюв преди 9 години
Лъжлива статия; къде са ви 10-те професии аман от гладници за трафик и реклами!?
5
1
 
19
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
Странно. Никъде не виждам ИТ, а за това се говори нон-стоп, че е най-бъро развиващия се отрасъл и нуждата от квалифицирани специалисти нараства с всеки изминал ден...
4
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Поредната класация изсмукана от пръстите.Има адвокати на които хонорара по едно дело само е колкото годишната заплата на било аптекар или педикюрист.Същото важи и за хирурзите.Не всички взимат по 20 хилки заплата.Този факт отново обезсмисля класацията.
3
0
 
45
 
! Отговори
boomslang преди 9 години
А в България лекарите са от най-зле платените за разлика от платените ***, наричани модели, псевдо татуирани боклци, наричани футболистчета, и разни тутманици, дето не стават за нищо, наричани депутати и добре облечени бизнесмени, разбирай мутрафони, смъкващи кожата на обиковения честно трудещ се човек!
2
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
то и у нас педикюристите и др. педи такива получават повечеот дипломираните инженери
1
25
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
2-3 милиона долара е обучението на добър хирург в САЩ, което значи поне до 50 години възраст живот с огромни дългове и после ако остане време за пенсия.