Мъж прескочи оградата на Белия дом

Нарушителят е задържан и откаран в болница
Обновена: 20 сеп 2014 09:05 | 20 сеп 2014 07:46, Елка Василева
11
Мъж прескочи оградата на Белия дом
Снимка: Reuters

Мъж прескочи оградата на Белия дом и тича в продължение на няколко секунди към президенстката резиденция, предизвиквайки евакуация в комплекса малко след като президентът Барак Обама и дъщерите му заминали за уикенда, предаде Ройтерс.

На журналистите и персонала бе позволено да се върнат обратно малко по-късно, но северозападната част на сградата остава частично отцепена.

На видеозапис се вижда как нарушителят тича през моравата на Белия дом към президентската резиденция.

Нарушителят е бил задържан от охраната и откаран в болница поради получена травма. Това съобщи пред журналисти говорителят на Сикрет сървис Ед Донован, уточнявайки, че нарушителят е 42-годишният Омар Гонсалес от град Коперас Коув, щата Тексас, предаде ИТАР-ТАСС.

Той е арестуван и го заплашва наказание, а Сикрет сървис предстои да се занимае по-подробно с мотивите за постъпката му.

Не е намерено никакво оръжие у него, но Донован призна, че Гонсалес е прескочил високата ограда, успял е да дотича до главния вход на резиденцията на американския президент, след което е бил задържан от въоръжените охранители.

Обама и дъщерите му преди това напуснали Белия дом, отпътувайки с хеликоптера "Марин-1" за президентската резиденция Кемп Дейвид в близкия щат Мериленд. Малко след това нарушителят успял да се проникне в двора на сградата и униформени  служители на Сикрет сървис наредили на журналистите и персонала  в Белия дом да се евакуират.

Асошиейтед прес припомня, че миналата седмица, на годишнината от нападенията на 11 септември 2001 г., Сикрет сървис са задържали мъж, който прескочил през Северната ограда на Белия дом. Служителите тогава извадили оръжията си и използвали куче, докато арестували мъжа, пише БТА.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тц, тц, тц, довечера няма да мога да спя заради това.
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Нарушителят е бил задържан от охраната и откаран в болница поради получена травма."Спънал се е и се е ударил в областта на главата и бъбреците няколко пъти. Познах ли?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Каква е причината да е в болница? Да не са го били, докато лежи на земята като турските братя на Енимехмедов, а прякото излъчване на телевизионните камери е нищожно като доказателство и виновни за побоя няма... 50 турци не са превишили правото си да се защитят от лежащ на пода човек ама ако бяха бълхари, щяха да чуят в съда: "Ти що си го бил- той тебе не те е нападал, значи ти си агресивния и опасен" Ако хванеш някой да такова жена ти, в съда ще кажат: " Той си я такова, а не я бие- какво толко?
4
1
 
10
 
! Отговори
благодаря ви,Днес преди 9 години
Новината ви е изключителна!От СНН ли я взехте,или от пресслужбата на Белия дом!?Направо се просълзих от демократическо вълнение!Сполай ви!
3
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako beshe jena shteha fa q klecat
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ислямска република освободила всички Турски заложници... не че ни интересува.. ДНЕС.БГ кактоо винаги ще го пишете утре... изоставате от всички новинарски сайтове !
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами ако жена беше прескочила оградата?