Tesla намалява цените на електромобилите

Германия, Китай и САЩ са водещи пазари за компанията
22 апр 2024 20:50, Инна Ангелова
10
Tesla намалява цените на електромобилите
Снимка: ElasticComputeFarm от Pixabay

Американската компания за електромобили Tesla отново понижава цените на автомобилите си на водещи пазари, сред които са Германия, Китай и Съединените щати.

Решението на компанията идва, след като в началото на месеца тя съобщи за сериозен спад на електромобилите, които е доставила през първото тримесечие на 2024 година. Броят им намалява до 386 810 при 433 371, доставени през последните три месеца на 2023 г.

От сайта на компанията става ясно, че Tesla намалява цената на електромобилите си от серията "Модел 3" (Model 3) в Германия с 2000 евро до 40 990 евро.

В Китай американската компания снижава началната цена на електромобилите си с по 14 000 юана (близо 1933 долара). Така цената на електрическите коли от серията "Модел Уай" достигат най-ниското си равнище, откакто се предлагат на китайския пазар - 249 900 юана (34 499 долара), посочва Си Ен Ен.

Цените на електромобилите на "Тесла" от сериите Model Y, Model S и Model X бяха намалени с по 2000 долара за клиентите на компанията в САЩ в петък (19 април).

Новината идва на фона на отпадналото пътуване на Илон Мъск до Индия заради “много тежки задължения към "Tesla”.Мъск трябваше да се срещне с индийския премиер Нарендра Моди.

Акциите на компанията също са поевтинели с над 40%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от САЩ
Момиче беше застреляно в университет в Делауеър
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Тесла в зъбите преди 1 седмица
Я пуснете статия за изтеглянето от пазара на ВСИЧКИ Сайбъртрък пикапи , дето са ги купили новите радостни собственици. И не забравяйте да добавите информация за РЪЖДАТА по неръждаемата каросерия на "чудото" на Мъск която се появява след само едно измиване .... и за скърцането дето се чува в купето... и са кривата геометрия на предницата която бързо износва гумите.... и за накадърно изработената защита на джантите .... и за масовите отказвания на клиенти дали депозит и чакащи от години...
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бързи са, но една кола не е просто ускорението от 0 до 100. Возията е каруцарска. Седалките не са хунави и елементите запопват да показват знацинна износване след 10 месеьа, все едно са на по 10+ години. А и тея 500 км, дето ги обещават, със 125-130 на магистралата се превръшат във 380. А да е зима, дпадаш на 260. А да сте 4 души в колата ... Еми сори, ама не всички сме 60 кг зубъри без семейства, сето ходят само до Банско.
7
1
 
2
 
! Отговори
Илън Мъск преди 1 седмица
Да подари Тесла на Зеленски за да си има той редовни милиарди, а не само да проси. Не че ще спре де, но така ще проси през две седмици, а не всяка.
6
2
 
8
 
! Отговори
Dabe преди 1 седмица
Като почнат да ги подаряват, направят зареждането им безплатно за 5г и ме освободят от данък МПС ,мога да започна да мисля да си взема ,ама пак е на кантар.
5
2
 
7
 
! Отговори
Гошо преди 1 седмица
До пияница мистикПазара на тия играчки вече опира до разни маняци и скучаещи безделници с пари
4
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наш Боце е склонен да купи цялата фирма Тесла - парите само от едно чекмедже стигат
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Китайските са трагедия и драма в едно! Теслите и те не блестят особено. Много котайски производители фалораха вече, други са на ръба. Потребителите не искат тази стока и това си е. Заблудените свършиха.
2
6
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 седмица
Китайците също произвеждат електромобили, но интересното в случая е, че има и пазар за скъпите Тесли на Мъск :) Обаче в едно авторитетно списание за автомобили четох, че най-качествения електромобил е........Мерцедес :))))))))
1
2
 
10
 
! Отговори
сериозен спад преди 1 седмица
за Тесла спад, а я проверете при китайците - сериозен възход!