Обама: Много американски мюсюлмани живеят в страх

"Светът трябва да предложи нещо по-добро на днешната младеж"
18 фев 2015 18:01, Анисия Иванова
38
Обама: Много американски мюсюлмани живеят в страх
Барак Обама. Снимка БТА

Американският президент Барак Обама призна днес, че много американски мюсюлмани живеят в страх след убийството преди седмица на трима студенти мюсюлмани в Чапъл Хил, югоизточната част на САЩ, предаде Франс прес.

"Все още не знаем защо тези трима младежи са били жестоко убити в Чапъл Хил, но знаем, че много американски мюсюлмани в страната ни са разтревожени и се страхуват", пише Обама в статия в коментарна рубрика на в. "Лос Анджелис таймс", публикувана във втория ден на международна среща на високо равнище във Вашингтон, посветена на борбата срещу екстремизма.

Американците от всички вероизповедания и с всякакъв произход трябва да останат единни с една общност в траур и да настояват никой никога да не става мишена заради това, което е, заради начина, по който изглежда или заради вярата си, посочва президентът в статията.

Изправени пред Ал Кайда и групировката "Ислямска държава", които разпространяват лъжата, че САЩ са във война с исляма, всички ние трябва да изиграем роля в подкрепа на ценностите на плурализма, които ни определят като американци, отбелязва Обама.

Понякога този плурализъм бива застрашен от ненавистнически идеологии и лица от различни религии, допълва той, припомняйки трагичните убийства в сикхски храм в Уисконсин през 2012 г. и в център на еврейската общност в Канзас миналата година.

Групировки като Ал Кайда и ИД използват гнева, който се натрупва, когато хората чувстват, че несправедливостта и
корупцията не им оставят шанс да подобрят живота си.

Светът трябва да предложи нещо по-добро на днешната младеж, подчертава президентът, цитиран от Асошиейтед прес.

По-късно днес се очаква Обама да говори пред срещата във Вашингтон срещу екстремисткото насилие.

Утре в срещата ще участват генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, министрите на вътрешните работи на Франция и Великобритания - Бернар Казньов и Тереза Мей, външните министри на Йордания и Япония, както и генералният секретар на Организацията за ислямско сътрудничество Ияд Мадани. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
всички американци да живеят във страх да видят каквое
25
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
OBAMA?? AMA MNOGO SI PROST BE ?!
24
0
 
16
 
! Отговори
Sunny ray преди 9 години
Твърденията на Обама са неверни и про-террористични отново. защото радикалният ислям както и фашизмът и комунизмът е насилствена и престъпна религия на криминалните престъпления срещу правата на човечеството и срещу Бог исамо те застрашават сигурността и живота на другите. Обама явно отново е загрижен за престъпниците-убийците,крадците,изнасилвачите,които отвличат,ограбват,обезглавяват и взривяват хора, вместо за жертвите им и за мира и сигурността на света, а така може да говори само терорист
23
1
 
18
 
! Отговори
????!!!!!!!!!!!!!??? преди 9 години
*** и лицемера е тоя---*** и дебелоочието......нямам думи...
22
0
 
20
 
! Отговори
Упс.... преди 9 години
Е, след подобно изказване на Обамич, има ли все още наивници, които да не се досещат с чия помощ и под чия протекция възникна движението ИД?????
21
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От вашата доброта целия свят реве , негърчето по добре да не се прави на мн умен.
20
0
 
32
 
! Отговори
boc преди 9 години
Обонго, ти си най - големия лицемер в света!Тези преди теб, поне бяха открити агресори и жандарми, а ти се правиш на "света вода ненапита"!Ами нали ти създаде ИДИЛ, за да унищожиш Сирия и да отслабиш Европа!Нали ти разпали братоубийствената война в Украйна!
19
0
 
22
 
! Отговори
киро преди 9 години
Барака съди по себе си защото също е мюсюлманин.
18
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип светът трябва да стане едно по-добро място, но казано от американски президент е все едно Сатаната да каже, че иска светът да стане райско кътче...
17
2
 
26
 
! Отговори
Т Томов преди 9 години
А в този студ и сняг в Америка доста маймуни останаха без банани и пак ще има протести !
16
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами спри да организираш граждански войни в други държави, спри да нападаш неудобните и спри да пращаш Маккейн да организира ИДИЛ, Ал Кайди и тем подобни.
15
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Обама: Много американски мюсюлмани живеят в страх" от американската държава,както преди тях северноамериканските индианци,също африканците продавани в САЩ като роби.Мюсюлманите в Близкия Изток живеят в страх от военни контингенти на САЩ в техните суверенни страни.И как така досега нито един от американските дипломати не се е възмутил,осъдил,бойкотирал нежеланието на Саудитска Арабия,Катар,ОАЕ да признаят правата на гейовете и лесбийките в тези страни и правото им на "арабик прайд фест"-ове.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Знам, че обикновените хора в Америка не водят войните, но не виждат ли какво правят правителствата им. То всъщност всички виждаме... Но има Господ! Дано БРИКС успеят да наложат нови правила и да им покажат, че не може да сеят безнаказано смърт и разруха по целия свят.
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обама, що не си признаеш най-накрая, че си мюсла?
12
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Целият свят живее в ужас от вашата демокрация и финансови интереси!
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Светът трябва да предложи нещо по-добро на днешната младеж"Съгласен съм, затова светът трябва да се обедини в коалиция и да смачка източника на всички международни проблеми и войни- САЩ.
10
4
 
43
 
! Отговори
ХАСАН преди 9 години
ГОСПОДА АМЕРИКАНЦИ ВИЕ ЗАПОЧНАХТЕ С ТОЗИ МОДЕЛ КОГАТО УДАРИХТЕ КУЛИТЕ , ИРАК , ЛИБИЯ, ГОДИНИ НАРЕД АФГАНИСТАН , ТЪЙ НАРЕЧЕНИТЕ ,,ПРОЛЕТИ " В ИСЛЯМСКИТЕ СТРАНИ , ГОДИНИ НАРЕД ПОДКРЕПЯТЕ ИЗРАЕЛСКИТЕ ЦИОНИСТИ ,КОИТО ВСЕКИ ДЕН ИЗБИВАТ АРАПСКЯТ НАРОД В РАЬОНА ИТН - ВЕЧЕ КАК ЩЕ ВИ ПОВЯРВА СВЕТА ?
9
5
 
47
 
! Отговори
Samo minavam преди 9 години
Тези,които избиха населението на цял континент и ощелелите 2 % да живеят в резервати на собствената си земя и тези ми говорят за загриженост,права и свободи.цинично е.
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля, че има сериозна причина да треперят защото на хората им писна от техния аллах и скапаната им религия която ги превръща в маймуни.
7
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Включително и той!