Нападателят от Чарлстън: Цветнокожите завземат света

Дилан Руф получил пистолет за рождения ден от баща си
Обновена: 19 юни 2015 14:07 | 19 юни 2015 07:46, Елка Василева
55
Нападателят от Чарлстън: Цветнокожите завземат света
Дилан Руф. Снимка: Reuters

Извършителят на масовото убийство в църквата в Чарлстън, Южна Каролина 21-годишният Дилан Руф се предаде, без да окаже съпротива, по време на проверка на улицата. Той откри огън по богомолците в църква в Чарлстън и отне живота на девет души.

Църквата Еманюъл е известна като едно от емблематичните места от борбата срещу робството в САЩ. В памет на жертвите на много места в САЩ, както и в Чарлстън бяха организирани бдения.

Руф беше прехвърлен със самолет от град Шелби в Южна Каролина, където беше арестуван, в Чарлстън, където е в център за задържане, предаде Франс прес.

Още по темата

Същевременно чичото на нападателя - Карсън Коуълс, описа племенника си като затворено момче, което изглеждало по-малко от възрастта си, нямало работа, нито шофьорска книжка и което стояло прекалено много време в стаята си, предаде Ройтерс.

Младежът повтарял клас в гимназията, а после се преместил в друго училище, което напуснал през 2010 г.

За последния си рожден ден Руф получил от баща си подарък - 45-милиметров пистолет и започнал да се учи да стреля.

През февруари Руф бил задържан в мол в Колумбия в Южна Каролина, тъй като изнервил служителите там със странни въпроси за броя на персонала и работното време. Била извикана полицейска патрулка и тогава Руф станал още по-нервен.

Патрулиращите полицаи го претърсили и открили у него болкоуспокояващо лекарство, което някои хора, пристрастени към мощни наркотици, приемали понякога. Руф признал, че е получил лекарството от свой приятел. Медикаментът се продавал само срещу рецепта. Руф бил арестуван заради притежание на такава субстанция. Разследването по случая не било приключило. От мола забранили на Руф да го посещава за една година.

Два месеца по-късно обаче от мола се обадили в полицията, защото Руф се появил на паркинга му въпреки забраната. Той бил арестуван и молът увеличил забраната на три години.

В стаята на Руф имало знамена на Родезия и на Южна Африка от времето, когато те били управлявани от бели. Тези снимки били качени в профила на Руф във Facebook, който вчера обаче бил закрит.

Руф е дете на разведени родители. Той заедно с по-голямата си сестра Амбър живеели известно време с баща си и втората му жена, докато те се развели. Сестрата на Руф тази неделя трябвало да се омъжи за годеника си в Лексингтън в Южна Каролина.

Приятелят на Руф - Джоузеф Мийк-младши пък разказва пред Асошиейтед прес, че в последно време Руф му казвал, че цветнокожите превземали света и някой трябвало да направи нещо за бялата раса. Руф искал сегрегация между белите и черните, допълва Мийк-младши.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още по темата: нападениеСАЩЧарлстън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
честит преди 8 години
не оправдавам по никой начин избиването на 9 човека, които нищо не са ти направили. И този ще си го получи - предполагам инджекция и тва е. Там не си поплюват. Само дето това показва колко голямо е разделението вътре в Америка и, че всъщност са ГАДНИ ЛИЦЕМЕРИ, ч цялата им демокрация е ФАРС. Защото наистина омразата между расие вътре в тяхното общество е голяма, само дето никой не му отърва да говори за това. Поредпочитат да се самозалъгват, че всичко е ОК. Е като го гледате този, кое е ОК?
25
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и тая откачалка получи 5 мин слава
24
0
 
2
 
! Отговори
Американско общество преди 8 години
Тоя е копирал здраво от двамата психопатчета- "Гняв" и "Естествен подбор" дето вършаха с бомби и автомати в Колумбайн-Ерик и Дилън! Даже името му е същото като единия, и прическата му е сходна с неговата. Просто се идентифицирал с него и е решил че това е призванието му. Но ония бяха далеч по-брутални.
23
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПравилно е, че бялата раса е отговорна за прогреса на света, но не си оточнил за коя от белите раси говориш. Ако намекваш за западната цивилизация съм съгласен с теб. Българите не спадат към тази сфера на света.
22
1
 
10
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 8 години
ТЕ ЦВЕТНОКОЖИТЕ СА ГО ПРЕВЗЕЛИ СВЕТА ОТДАВНА... 50% КАФЯВИ 20% ЧЕРНИ И ЕТО ГИ 70% ЦВЕТНОКОЖИ!!!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 8 години
ГАДОРЯНЕ ВИЕ АРМЕНЦИТЕ СТЕ ДАЛИ ЕДИНСТВЕНО ГНУСНИ ФЕКАЛИ НА ЦВЯТ КАТО КОЖАТА ВИ.......... ТОВА СТЕ ДАЛИ НА СВЕТА........ ТОР И НИЩО ПОВЕЧЕ АРАБУХА ТАКЪВ
20
0
 
11
 
! Отговори
ТРАКИЕЦ преди 8 години
ДА ТАКА Е ЦИВИЛИЗАЦИЯТА СЕ ДЪЛЖИ НА БЕЛИТЕ КАКТО И НА БЕЛИТЕ МОНГОЛОИДИ(КИТАЙЦИ,КОРЕЙЦИ,МОНГОЛИ,ЯПОНЦИ И Т.Н) КАТО СЕ ГОВОРИ НЕЩО БИВА ДА ГО ДОКАРВАТЕ ДО КРАЙ
19
9
 
3
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Chernite sa mnogo trudoliubivi,uchtivi i umni hora.tehnite durjavi sa neveroiatni i izvesni sus svoiata koltura i chistota
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ot vsjaka rasa i narod ima i dobri i inteligentni Hora, taka 4e stiga s tija obobstenia...a toja pishljo go sagaljavam, sega ste vidi kolko e opravil sveta kato go tiknat do givot v zatvora
17
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
vseki na umen se pravi, no zasto ne se pitate, ako vie bjahte rodeni 4erni, kak stjahte da se 4uvstvate. vjarno, 4e rediza ot tjah njamat vazpitanie i darganie, no zna4i li da gi ubivame sega? leleeeee
16
2
 
6
 
! Отговори
до СТаН4о преди 8 години
Снощи даваха "Войната на Харт" по тв-то. Сигурно си спомняш репликата на *** -" е как да се измъкна с тях (белите) представяш ли си *** да бяга из Германия-подвижна мишена "
15
3
 
46
 
! Отговори
CTaH4o преди 8 години
Расизъм. Към белите е много по голям. Но това не се отчита. Даже тъпите американци като правят филми винаги има по един черен в една от главните роли.Но когато филма е правен от чернокожи там няма един бял.Е това не е ли расизам ;)
14
6
 
21
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До АнонименЕстествено, че има значение генетиката и в случая чернокожата раса е надарена с по-добра физика за сметка на умствен капацитет. Но това не значи, че няма ***, които са много по-умни и от теб и от мен или които са свестни и добри хора. Второто пък няма нищо общо с интелекта. Виж повечето които коментират тук са очевидно прости, комплексирани и злобни дребни хорица, които се правят на големи нацисти, а на живо са пълни мишки.
13
2
 
8
 
! Отговори
Веско преди 8 години
До до 11Нищо не каза! Калибър 45 и 45 милиметра са доста различни неща
12
5
 
7
 
! Отговори
ду преди 8 години
тука усещам групичката, която пише срещу Хитлер в темичките за Русия, как оправдава дествия свързани с идеологията пак на Хитлер щом се отнася до друга държава съперник на Русия, честна игра
11
5
 
21
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До АнонименУмни и кадърни има във всяка раса и от всеки етно. Така както има и прости ***, ти си доказателство!
10
4
 
7
 
! Отговори
Ще има да се... преди 8 години
... върши голяма работа от страна на психиатърите и психолозите преди да бъде екзекутиран. Ако се окаже, по всяка вероятност, психично болен, може смъртното наказание да бъде заменено доживот със специална клиника за психично болни тежки престъпници.Отваря се отново дискусията защо в 21 век пазарът на оръжия в части на най-развитата икономика е толкова либерализма, че всеки може да придобие такова напълно легално.
9
3
 
9
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
45-милиметров пистолет-какво е това?-Примерно Глок, австрийско прозводство върви около 500 щатски долара. Glock, калибър 45 ACP.
8
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На повечето коментиращи тук и мозъкът им и чурките им са 45 милиметра. Шизофрениците превземат света!
7
0
 
20
 
! Отговори
Вуте преди 8 години
45-милиметров пистолет-какво е това?