САЩ притискат Анкара да спре джихадистите

Ако Турция не го направи, я чака сериозен отговор от Европа
Обновена: 28 ное 2015 08:30 | 28 ное 2015 08:30, Камелия Цветанова
132
САЩ притискат Анкара да спре джихадистите
Снимка: Reuters, архив

САЩ настояват властите в Анкара да разположат допълнителни сили на границата си със Сирия, за да не могат да я преминават бойци на "Ислямска държава" и по-специално тези, които се насочват към Европа. Това се казва в статия, поместена в американския вестник "Уолстрийт джърнъл", предаде ТАСС.

Още по темата
Според американски служители САЩ оказват натиск върху Турция да разположи още няколко хиляди военни по границата си със Сирия, за да затвори около 100-километров участък от границата, който ИД използва за прехвърляне на чужди бойци в зоната на бойните действия и за извеждането им от нея.

След като пресекат този участък, терористите чрез турска територия продължават за Европа.

Според цитираните от вестника източници американците са казали, правилата на играта са се променили и границата трябва да бъде затворена. Има опасност от международен мащаб, тя идва от Сирия и минава през Турция.

Става дума за допълнителен контингент от пехота и артилерия. Източници от Пентагона смятат, че за да бъде изпълнена тази задача, може да са необходими над 10 000 войници.

Засега не е ясно как ще реагира Турция, се казва в статията. Официални лица са заявили, че са съгласни, че трябва да се засилят мерките за сигурност на границата и са казали, че те вече са започнали да правят необходимото.

Вестникът пише, че американски служители са предупредили Анкара, че ако тя не съумее да затвори границата и чужди бойци отново успеят да избягат от Сирия и да извършат атентат в Европа, може да я очаква сериозен отговор от страна на европейските държави. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
39
 
! Отговори
нн преди 8 години
САЩ отсвириха Ердуган. Стана неудобен и го подтикнаха да свали руския самолет и сега ще го сложат на местото му. Вживя се на много важен в ситуацията в близкия изток. Турция помага на ИД, а се прави на нищо незнаеща. Настъпи мотиката.
36
2
 
5
 
! Отговори
езичник преди 8 години
до 48врагове. но повечето политици забравят че съществуват обикновенни хора които често не са съгласни с политиката водена от страната им. мафията на каналджите които са турци от турция и България го доказва. мюсулмани помагат на мюсулмани. как да са с европейците които не ги броят за хора?
35
3
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До АТАКИСТЗа да се почувстваш значим и начетен! Анадънму!???
34
0
 
28
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Дядо Гого, турците показаха на стадиона какви б.о.клуци са всъщност като народ , какъв им е манталитета. Това са Изверги в душата си!
33
0
 
43
 
! Отговори
Дедо Гого преди 8 години
Пичове, не се карайте 1 Спомнете си за приятелския мач в Турция непосредствено след ужасът в Париж.Спомнете си, че имаше едноминутно мълчание в памет на загиналите. И си спомнете неистовото освиркване от целия стадион. Мен това ме потресе ! Кво става ? Обикновените турци на стадиона, какви са ? С европейска или ислямска култура ? Приятели или врагове на християнска Европа ?
32
0
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Членска карто, от тия 820 километра като извадиш 100 км колко остават? 720 ли? А защо казваш че 800 километра ги владеели кюрдите?
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do Atakust!Kakvi takiva neintegrirani ste bili vie ot Ataku be?Sprete s obidite kam Balgarskiq narod jdungali!
30
3
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Ами, взех я сгрешил съм с 28 км! Гръмни се!
29
0
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 42Членска карто, сухопътната граница между Сирия и Турция е 850 км???Викайте линейка за този екземпляр!
28
4
 
2
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До АТАКИСТИ понеже си глуповат и агресивен, каквато ви е атакаджийската порода, нека ти кажа колко е границата между Сирия и Турция, според моето око. Не по-малко то 850км. Ай, къш!
27
0
 
3
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до Членската картаИ аз не съм се ровил в нета да науча колко е дълга сухопътната граница на Сирия с Турция, Просто видях на картата колко е дълга България и я сравних с дължината на сухопътната граница с Турция преди малко. Ами някъде 400-500 километра е границата между Турция и Сирия, предвид че знам колко е дълга нашата България. Та викаш 800 км от сирийско турската граница се владеят от кюрдите?
26
6
 
0
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До АТАКИСТВикам, че си атакаджия и повече не ми трябва!
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей тези на запад се събудиха
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Притискат в кавички - САЩ "притискат" Анкара да спре джиадистите
23
0
 
17
 
! Отговори
езичник преди 8 години
сащ си гледат тяхната политика. турция и русия също. турция играе двойна игра понеже осъзнава факта че при една религиозна война ще бъде изолирана от християнския свят. в един момент ес и русия може дасе окажат съюзници а както се знае ес е вярното куче на сащ. сащ не може да си позволи лукса да се раздели с толкова вярно куче като европа. с други думи бъдещето на турция е неясно и мътно. истината е че никой не я иска но се налага да я търпят. броя на армията в днешно време не е фактор.
22
7
 
1
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До АТАКИСТПонеже съм *** и не мога да отговоря на въпрос за 1 000 000 лв., Колко е границата между Турция и Сирия?, нито имам намерения да ровя в Гугъл, взех повод от изказване на колеги, че границата им е 900км! Ай, чиба, не мисля да те ограмотявам! Нито пък възпитавам!
21
0
 
15
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До ИСТИНАТАПовечето което си казал е приемливо и близо до истината. Само една голяма заблуда е в главата ти. Демокрация!!!??? Целия проблем по света се заключава в желанието на САЩ да изнасят демокрация. Който иска да и се кланя, който не иска, оставете го на мира, нека се оправя сам... Сигурно ще преживеят и без черен петък, Макдоналдс, хелуин, Свети Валентин, третополиви същества и други благинки...
20
0
 
7
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
до 35 Членска карто, обикновено и аз не се занимавам с т.ъпаци излишно, но ще ти отговоря: Сам си написал че 800 километра от границата на Сирия се контролирала от кюрдите. А в тези 900 километра граница на Сирия с Турция човекът с ник Истината включи и морската граница на Сирия, а не само сухопътната. Сухопътната с Турция е може би 500 км. Понял?
19
0
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
Вратата на джихадистите към Турция е между Ефрат и на север от Алепо. Там където свалиха щурмовика. Останалата територия по границата с Турция е спорна и там за търговия и екскурзии не може и дума да става.
18
1
 
4
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До АТАКИСТОбикновено не говоря с атакаджии, но ще си позволя да попитам, къде съм споменал, че кюрдите контролират бреговата ивица на Сирия!?? Не ми отговаряй!