Препоръки от САЩ: Ходете на лекции с пистолети

Ректор на американски университет смята, че така ще е по-безопасно
Обновена: 6 дек 2015 09:05 | 6 дек 2015 08:58,
90
Препоръки от САЩ: Ходете на лекции с пистолети
Снимка: архив Reuters

Ректорът на университета "Либърти“ в американския град Линчбърг, щата Вирджиния Джери Фауъл посъветва студентите и преподавателите в учебното заведение да идват в час с пистолети, за да се защитават от терористични актове, подобни на този, който се случи на 2 декември в Калифорния, предаде ТАСС.

"Винаги съм смятал, че ако повечето хора имат разрешение да носят огнестрелно оръжие, то ние щяхме да се справим с тези мюсюлмани по-рано отколкото сега“, каза Фауъл на среща със студентите си, цитиран от "Фокус"

По-късно пред журналисти той уточни , че има предвид тези, които планират да извършват терористични актове, а не всички, които изповядват ислям.

В университета "Либърти“ се обучават около 14 хил. студенти. Университетът се смята за баптистки, като при обучението в него се отделя внимание на консервативните американски ценности- една от които е притежанието на лично огнестрелно оръжие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно щом всяка откачалка може да прави каквото си иска, защо нормалните хора да не могат да се защитят. В САЩ има един щат в който е разрешено да носиш оръжие, но трябва да се вижда. И в този щат има по-малко престъпност от колкото в други. Вече имаше убийства в доста университети. Притежанието на оръжие е до усещането на човека кога може да се ползва и кога не. *** шеги от ***, не трябва да включват оръжие и трябва да им се дава присъда.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И да се разкарваме с гранати по улиците
65
4
 
1
 
! Отговори
ПЕШО преди 8 години
До Анонимен: АЗ ПЪК КАЗВАМ ДА СЕ ПРИБЕРЕ ОРЪЖИЕТО ОТ НАРОДА /ЗАКОННО И НЕЗАКОННО / В СРОК ОТ 72 ЧАСА . НА МЕРАКЛИИТЕ ДЕТО СА НОСИЛИ ОРЪЖИЕ ,ДА ИМ СЕ ПОДАРИ ПО ЕДНА НЕОКАСТРЕНА ДРЯНОВА ТОЯГА ,ЗА ДА СИ ЗАЩИТАВАТ ОГРАБЕНОТО ОТ НАРОДА СЛЕД 1989 Г. , КОГАТО ЗАКОННАТА ВЛАСТ БЕШЕ ЗАГРАБЕНА ОТ ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ ДЕМОКРАТИ !
64
0
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Не веднъж съм писал, че всеки у нас трябва да има право да защитава живота и имуществото си с оръжие. Така веднага ще се реши въпроса с кражбите по селата. Тези, които сега безнаказано влизат в дворовете на хората ще се замислят дали да го направят, ако имат насреща си хора с оръжие. Достатъчно е да се разреши дългоцевно оръжие, което всеки да си може държи в къщи поне по селата.Причината, поради която досега това не е узаконено е, че властта се страхува от въоръжения народ.
63
7
 
6
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
и как си представяте при тази ситуация един изпитен ден в колежа Даскла; Джон колко е 2+2 Джон: 5 Даскала; Много си пъп, вади пистолета и "бум"Даскала: Питър колко е 2+2 Питър: 3 Даскла: пак "бум" и ти си много тъпДаскала: Майкъл, колко е 2+2 Майкъл: вади пистолета и "бум" даскала в главата "много питаш'
62
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само робите не носят оръжие НО ТЕ СА *** без права не ГРАЖДАНИ ----ПЕРИКЪЛ В ДРЕВНА АТИНА
61
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прав е човека. Един пистолет в джоба коренно изменя ситуацията. Така всеки диалог ще протече като равен с равен за голяма съжаление на бабаитите. Защо не отидат да стрелят в някоя казарма или полицейски участък. Нали те са олицетворение на това срещу което се борят
60
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оръжейното лоби
59
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въоръжете ги всички в щатите, и както на повечето име е слаб ангела, преследва ги параноя, перманентно са в депресия и избиват комплекси по всякакъв начин, нека поне всички да се въоръжат да се изпозастрелят и да се свършва.
58
5
 
9
 
! Отговори
Полковник преди 8 години
Каква мислите е причината да не е станала още 3-та световна .Причината е много проста и се нарича Атомната Бомба .Не случайно Кенеди през 1962г заявява ,че именно наличието на това върховно оръжие е предотвратило избухването на 3-та световна по време на Кубинския конфликт със СССР .Атомната бомба е спасила много повече животи отколкото е отнела.Такъв ще е ефекта ако всички се въоръжим.Всеки ще се замисли преди да ходи на убива ,краде или прочее!
57
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Teo в Билета е описано точно какво става ако никой НЯМА освен Само репресивния апарат
56
3
 
5
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До Ангел руснака дори боен нож не може си купи без разрешително меки китки са и те
55
4
 
3
 
! Отговори
Teo преди 8 години
На всички привърженици на оръжията препоръчвам една книга - Билет за Транай, на Робърт Шекли. Там е описано доста оригинално какво би се получило, ако всеки има правото на оръжие :).
54
2
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Колко лесна плячка сме Европа.Заради таз Еврогейщина повечето Европейци дори не са виждали оръжие ,камоли да знаят как се използва.За разлика от нас в САЩ и Русия хората си спят с оръжията и имат по 4-5 патлака.Ако стане някакъв сериозен военен конфликт тук ще сме жалка картинка!
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Teo точно тогава никой няма да те стресира иначе ще го разледва комисията на свети Петър а там с корупция и връзки не помагат
52
0
 
7
 
! Отговори
хи-хи-хи преди 8 години
евроатлантически ценности...
51
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 66 НАПРИМЕР ЦАРСКИЯ ЗАКОН от преди 1944 дори няма и нужда да се модернизира много
50
9
 
2
 
! Отговори
Teo преди 8 години
Ще го представя като бизнес модел - ситуация lose-lose - и двамата сте с оръжие - ако единя гръмне другия, единия е при Свети Петър, другия я в затвора или минимум с проблеми. Win-lose - единият с оръжие, другият не - подразбира се защо. Win-Win - никой няма оръжие. Как ще се постигне ли - закон - изземват се всички оръжия от цивилни, и всяко ченге и военен има право да пръсне главата на всеки с патлак. Без да се замисли. Представете си с нашето стресирано ежедневие всеки да е въоръжен?
49
2
 
6
 
! Отговори
до 65 преди 8 години
Нужно е да се променят законите да може да се използва спокойно при самоотбрана или охрана на личен имот , протоколите да станат бързи и формални а властта да поощрява и дава за пример всеки който храбро е защитил имота си от набези. Ман*алите е нужно да изпитват ужасяващ страх само от звукът при щракването на затвор , така се постига демокрация и нулева престъпност.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
между другото режима за придобиване и носене на оръжие в БГ е по лек и свободен от колкото в Русия а в Беларус е някъде по средата