Тед Круз победи Тръмп в 2 щата във вота в "супер събота"

Милиардерът взе Луизиана и Кентъки, загуби в Канзас и Мейн
20
Тед Круз победи Тръмп в 2 щата във вота в "супер събота"
Снимка: БТА

Доналд Тръмп спечели първичните избори на Републиканската партия в щатите Луизиана и Кентъки по време на вота в "супер събота". Фаворитът за републиканската номинация за изборите през ноември обаче не успя да спечели вота в Канзас и Мейн, които застанаха на страната на неговия основен конкурент - сенатора от Тексас Тед Круз.

Особено тежко бе поражението за Тръмп в Канзас, където той остана едва трети. Сенаторът от Тексас Тед Круз спечели доверието на 40 на сто от присъствалите 2659 души на щатската партийна конференция, следван от Марко Рубио с 30% и Доналд Тръмп с 15%.

Според анализаторите резултатите от вота в "супер събота" показват, че Круз е единственият, който има шанс да спре Доналд Тръмп по пътя към републиканската номинация.

В Демократическата партия фаворитът Хилари Клинтън спечели изборите в щата Луизиана, но други 2 щата – Канзас и Небраска, предпочетоха съперника й Бърни Сандърс .

По изчисления на АП Хилари Клинтън вече разполага с гласовете на поне 1114 делегати за предстоящата национална конференция на Демократическата партия, а Сандърс - с 496. За присъждане на номинацията се нужни 2383 делегатски гласа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явлението "Тръмп" показа ясно провала на републиканската партия. Сега републиканците се чудят какви анти-Тръмп кампании да провеждат. Не знам дали Тръм ще спечели кандидатурата на републикански кандидат, но не може да спечели общите избори срещу демократите и това е защото от десетилетие поне републиканците нямат добри лидери и се въртят все около един отмиращ електорат. През това време демократите правят това в което са най-добри-организират населението да гласува за тях.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До св.св.Маркс и ЕнгелсЗа сведение - Русия купува злато, а с Китай оперират в местна валута. Достатъчно е да се поинтересуваш, а не да препостваш думите на други!
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Манипулацийте започват още от заглавието "Тръмп загуби ...", е малко по-долу и с по-малък шрифт е написано, че не е загубил, ами били равни ... Коментар относно това кой щат колко гласове носи - няма, да не се окаже, че всъщност заглавитето не е манипулативно, а направо лъжа!Какво да четеш повече в този сайт!
8
0
 
10
 
! Отговори
миро преди 8 години
Ротшилдови спонсорираха кампанията на Бил Клинтън , а сега и на Хилъри , адва ли ще са готови да си изгубят инвестицията !!!!
7
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЧ.угун, ти виждал ли си някога китайски юан през живота си ?Аз имам един в ръцете си който е равен *** 8с :)Абсолютен цирк даже защита нямат, все едно напечатана хартия на притер...
6
6
 
5
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До Анонимен 11- И кой ще си държи резервите в юани??? Сенегал ли??? Дори любимата ти рассия купува долари!!! Пий си хапчетата редовно...
5
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тръмпа си е пълна кукувица.
4
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън дрън, ще сложат тоя или тая, които са изгодни за бизнеса на евреите.
3
13
 
6
 
! Отговори
2 руски трола преди 8 години
Под мен
2
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали са демократи, защо е тая надпревара трябва да се запитаме дали кой ще води диктатурата през следващите 4 год е толкова важно, защо им е ЦРУ защо са им ядрени оръжия, но срещу дебелия Ким *** като заклани прасета. По добре да погледнат към трилионния си дълг и да почват да го изплащат смахнати капиталисто-демократи.
1
7
 
29
 
! Отговори
смЕх преди 8 години
Не ми пука за краварите ,но като гледам и чужди и свои срещу Тръмп явно много ги е страх ,що така.