Обама: Полицаи стрелят по чернокожи по-често!

Проверяват ги с 30% по-често от белите, каза президентът
Обновена: 8 юли 2016 08:11 | 8 юли 2016 08:03,
32
Обама: Полицаи стрелят по чернокожи по-често!
Снимка: Reuters

Американските полицаи откриват огън по чернокожи два пъти по-често, отколкото по бели граждани на САЩ, заяви президентът Барак Обама след пристигането си във Варшава за участие в срещата на върха на НАТО, предаде ТАСС.

"Афроамериканците в САЩ са спирани за проверка с 30 процента по-често от белите. Чернокожите и латиноамериканците са обискирани три пъти по-често от белите. А полицията открива огън по афроамериканци два пъти по-често, отколкото по бели", заяви Обама. 

Още по темата

Той подчерта, че тези данни са основани на множество изследвания, извършвани в продължение на много години.

В сряда в щата Минесота полицай застреля 32-годишния Филандо Кастиле зад волана на колата му, в която е имало също жена и дете. Ден по-рано в щата Луизиана бе застрелян от двама полицаи 37-годишният Алтън Стърлинг. И двата случая бяха заснети от очевидци и предизвикаха масови протести срещу полицейския произвол.

"Тези фатални стрелби не са изолирани инциденти. Те са симптом на по-големите предизвикателства в нашата правораздавателна система, на расовите различия, които се виждат в системата година след година и получаващата се в резултат липса на доверие между правоохранителните органи и твърде много от общностите, на които те служат", заяви Обама, цитиран от Ройтерс.

"Признаването, че имаме сериозен проблем, по никакъв начин не влиза в противоречие с нашето уважение и признателност към огромното мнозинство полицейски служители, които всеки един ден рискуват живота си, за да ни защитят", подчерта президентът на САЩ.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чернокожите извършват престъпления по-често... Нормално е да ги проверяват по-често. Мамуна ***!
20
0
 
0
 
! Отговори
Вейдър,Дарт Вейдър преди 7 години
Тоя пък ако някои невротичен дебелогъзец. Ти насочи пистолет ще те питам дали ще говориш равно....
19
0
 
5
 
! Отговори
kireza преди 7 години
До АнонименПредсказано е,че негросото ще е последният президент,а още и че ще го убият.....Дали белите или ***,или рептилиите?Само бог знае.....
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като видиш полицаи с пистолет насочен към теб , се говори равно , ясно , без ругатни , движеш се бавно , ръцете се показват, казваш какво правиш , и следваш инструкциите. Това обаче неадертанците незнаят. После другите им криви , айде товарете ги на корабите и в черния континент ,да го развият.
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На клипа с двамата полицаи се вижда , че черния оказа съпротива на полицаите. При арест , проверка и тн съпротива не се оказва. Помните ли как Алексей Петров вървеше назад и си показваше ръцете и как легна на земята. А черния кво прави , оказва съпротива и се биеше с полицаите, що ? *** ли е ? После те видяха пистолет , почнаха да викат пистолет и го гръмнаха. Еми аде бий се пак с полицаи. Тия пистолети за какво ги носят , за красота ли ?След като в сащ всеки има оръжие полицаите кво да правят
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обонго е най - слабият президент в историята на Сащ. Не само че говори глупости за черната престъпност , а иска да напълни Сащ и Европа и с едноверците му. Обонго е най - голямото зло на планетата в момента. Той е по - опасен за мира от всички арабски диктатори взети заедно. Черните били проверявани с 30 % повече. Малко е , поне с 900 % повече трябва да ги проверяват. Само 10 % от тях завършват университет , а всеки 3 ти е лежал в затвора.А полицаите стрелят , понеже и по тях стрелят, страх ги е
15
0
 
14
 
! Отговори
Нед преди 7 години
Защо не погледне че над 90% от затворниците са цветнокожи , остналите в по голямата си част лежат на социални и някоя далавера.Тоя заприлича на нашите БХК.Сакън не пипайте цветнокожите!!
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Също така затворите са пълни с черни. Може би това е причината? Няма нищо лошо в предубежденията.
13
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Естествено, че все по често ще стрелят. *** генетично са престъпници.Изтрийте ме защото не съм "политически коректен".
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Уж демократична държава, а президентът й насъсква жителите й срещу полицейската институция...
11
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
"Демократичната" *** се тресе, афромайдана започва
10
1
 
17
 
! Отговори
Замунда банана бенд преди 7 години
Стрелят ги по-често щото не слушкат. Мамун много палав.
9
2
 
22
 
! Отговори
Докторе кажи преди 7 години
98 % от престъпността в Америка се генерира от черното мамун мамут и африканско черно Черното трябва да се проверява 5000 пъти по често и да се трепе през секунда за да има шъ знаш Обамич
8
3
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Така е в полицейските държави от западен тип.
7
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Обама да внимава да не го застрелят някъде. Ще отиде да си купи хот-дог уикенда и ще даде фира... Да си стои в Белия дом, най-добре.
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Трепят и бели всеки ден, ама само като гръмнат черен го обявяват за расизъм. Стига се дори до там, чернокож полицай да застреля чернокож и пак да го обвинят в расизъм. Тотално сдухани, ама то с такъв прецедент като Обама какво друго да е?
5
0
 
19
 
! Отговори
българина преди 7 години
Обама да погледне нашата статистика и ще получи прозрение защо сащ са следващия черен континент, бивш червен. Тук нашите черни не в проценти а в пъти са по глупави, необразовани, нагли, безскруполни, обиращи, хленчещи, живеещи на социални помощи, плодящи се, безродни и аутсайдери. Толкова са зле, че са извън всяка статистика, това е и вашето бъдеще, същото като нашето изработено старателно от Америка срещу България!
4
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Афроамериканците в САЩ са спирани за проверка с 30 процента по-често от белите. Чернокожите и латиноамериканците са обискирани три пъти по-често от белите. А полицията открива огън по афроамериканци два пъти по-често, отколкото по бели"Само заради това му абсолютно расистко изказване трябваше да не е вече президент! Не може да коментираш цвета на кожата на нарушителя, той е нарушил закона и черния цвят не е смекчаващо вината обстоятелство! Същото е и у нас за един етнос, за съжаление...
3
6
 
30
 
! Отговори
Вие питате преди 7 години
Вие питате: какво е НАТО?Ние отговаряме: инструмент за налагане на политическата воля на САЩ над останалия свят, с бомбардировки и военна интервенция.
2
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
To и на олимпиадите е така. Белите са най-добри в стрелбата, а черните в бягането.