Снайперисти застреляха четирима полицаи в Далас

Стрелбата избухнала на протест заради убийство на чернокожи
Обновена: 8 юли 2016 08:09 | 8 юли 2016 07:27,
94
Снайперисти застреляха четирима полицаи в Далас
Снимка: Reuters

Четирима полицаи са убити, а още седем са ранени при избухнала стрелба по време на протест в Далас, щата Тексас, предаде Асошиейтед прес.

Трима от ранените полицаи са с опасност за живота. 

Още по темата

Началникът на полицията на Далас заяви, че по първоначални данни двама снайперисти са стреляли по полицаите.

Полицията ограничи движението на коли, автобуси и железопътен транспорт в центъра на Далас заради стрелбата, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Както изглежда стрелбата е избухнала в края на протеста срещу убийството на цветнокожи от полицаи. Според очевидци се стреляло от покрив на сграда. Засега не е ясно дали има и ранени участници в демонстрацията. 

По последна информация мъж, заподозрян, че може би е един от двамата стрелци, открили огън по полицаите, е обграден от полицията.

По данни на местни медии заподозреният е обграден в гараж в Далас. Полицията е започнала да води преговори с него. Малко преди това полицията публикува снимка на един от двамата предполагаеми нападатели и призова хората да се обаждат, ако имат информация за него.

В последните дни в редица американски градове се състояха масови протести заради убийството на двама афроамериканци от полицията.

В сряда в щата Минесота полицай застреля 32-годишния Филандо Кастиле зад волана на колата му, в която е имало също жена и дете. Ден по-рано в щата Луизиана бе застрелян от двама полицаи 37-годишният Алтън Стърлинг. И двата случая бяха заснети от очевидци и предизвикаха бурни реакции срещу полицейския произвол. 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
1
 
! Отговори
нз преди 7 години
До 50 - Ай стига бе !! Сипвам си
29
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ванга -Деца не се продавайте на Америката за пари,оти тя ке падне,кога доде черния човек,но дръжте се за Русията , щото тя ке се въздигне и най велика ке биде.Всичко ке се стопи като лед ,само славата на Владимир,славата на Русията ке остане.Пак ви думам за Русията се дръжте,щото тя е по голямата сестра на Българията ,само с Русията България ке пребите,туй ми рекоха Господа и Света Петка./из книгата Ванга -Истината излязла през 1993г.на племенницата и Красимира Стоянова.
28
4
 
17
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 7 години
ЕВРЮХИТЕ И ОБСЛУЖВАЩИЯ ГИ ШОРОШОВ ПЕРСОНАЛ ,КОЛКОТО И ДА НЕ Я ДОЛЮБВАТ БАБА ВАНГА ,НАШАТА БЪЛГАРСКА ПРОРОЧИЦА ПАК ИЗЛЕЗЕ ПРАВА И ПРЕДСКАЗА ВЪЗХОДА НА РУСИЯ И,ЧЕ КОГА В АМЕРИКА ДОЙДЕ ЧЕРНИЯ ЧОВЕК ,ТО ТОЙ ЩЕ Е ПОСЛЕДНИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ И СЛЕД НЕГО САЩ НЯМА ДА ГИ ИМА.ТЕ СЕГА КАЖЕТЕ ТОВА НЕ СЕ ЛИ СЛУЧВА ПРЕД ОЧИТЕ НИ РУСИЯ ДНЕС ПРИ ПУТИН Е НА ВЪРХА ,А ВЪВ ФАЛИРАЛИТЕ САЩ ЗАПОЧВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА И АНАРХИЯ.
27
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без белите и жълтите в Америка, чеернокожите ще се затрият сами - вижте Хаити и Либерия - мизерия и граждански войни.Африканците са доказали през хилядолетията че не могат да се самоуправляват в големи държави. Същото е и с ромите.
26
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А защо не застрелват азиатци ?!Защото афроамериканците масово стрелят срещу полицаи и не може да им се вярва.Ако убият полицай защо няма масови безредици предизвикани от бели хора ?
25
1
 
17
 
! Отговори
Дядо Ванго преди 7 години
Аз мислех ,че Вашингтонският режим първо ще фалира ,а то май първо ще има гражданска война и фалита после...
24
2
 
23
 
! Отговори
FUCK THE NIGGERS преди 7 години
По последна информация, петима полицаи са убити а още поне 6 ранени
23
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
В един момент напрежението ще избие там където не го очакваш.Вярно е че полицая трябва да се защитава,но безпричинно да го застреляш...някой..Невиновен ще обере парсата...
22
2
 
19
 
! Отговори
примитиви с пищови преди 7 години
Съединените Американски Шерифства ! Някой учудва ли се ?Между другото шерифи има само при арабите и при американците . Интересно, как ли е станало така?
21
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Първо гледайте видеото. https://youtube/watch?v=EMSnTb_kT7g&oref=https%3A%2F%2Fyoutube%2Fwatch%3Fv%3DEMSnTb_kT7g&has_verified=1.На 1м 26сек се вижда не една а цели три полицейски коли спрели отзад. Това не е било просто спиране за счупен стоп. По скоро ми прилича на преследване. В този случай - полицая е имал пълното право да стреля по ***.
20
2
 
25
 
! Отговори
бог да пази америка преди 7 години
Пак снайпери и пак Далас. Ама те онова убийство още го разследват, тука вече снимката му намерили на снайпериста.И тези шебеци си присвояват правото да дават тона на световната политика!? Въобще не е очудващо защо е такъв бардак по света !
19
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не бяха вкарвали маймуни за роби сега нямаше да е така....
18
25
 
1
 
! Отговори
Самоя Могучая преди 7 години
Кремльовска провокация и Чисто рубладжийска работа и история е това проведено от пу-тин -Ка-Чекиста ,но виновните ще бъдат разкрити и избити
17
22
 
0
 
! Отговори
Сорошоид Европеец преди 7 години
Кремльовска провокация и Чисто рубладжийска работа и история е това издърпано от *** -Чекиста ,ама виновните ще бъдат разкрити и избити
16
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Вече?!
15
0
 
7
 
! Отговори
супер! преди 7 години
До Тодор ВойводаХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХААХАХХААХАААААА............
14
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А платените от Русия *** пишат за другаря Путин във всяка новина. И те воюват значи. На руска страна. Срещу нас и останалите.
13
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Налазват, има рубли за заработване...
12
8
 
4
 
! Отговори
от землянката преди 7 години
С такива статии днес ще има и за трето парче пица...
11
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гаранция че тея са на хранилка при руското посолство. Ще вкарат света във война.