Снайперисти застреляха четирима полицаи в Далас

Стрелбата избухнала на протест заради убийство на чернокожи
Обновена: 8 юли 2016 08:09 | 8 юли 2016 07:27,
94
Снайперисти застреляха четирима полицаи в Далас
Снимка: Reuters

Четирима полицаи са убити, а още седем са ранени при избухнала стрелба по време на протест в Далас, щата Тексас, предаде Асошиейтед прес.

Трима от ранените полицаи са с опасност за живота. 

Още по темата

Началникът на полицията на Далас заяви, че по първоначални данни двама снайперисти са стреляли по полицаите.

Полицията ограничи движението на коли, автобуси и железопътен транспорт в центъра на Далас заради стрелбата, съобщи Си Ен Ен, цитирана от ТАСС.

Както изглежда стрелбата е избухнала в края на протеста срещу убийството на цветнокожи от полицаи. Според очевидци се стреляло от покрив на сграда. Засега не е ясно дали има и ранени участници в демонстрацията. 

По последна информация мъж, заподозрян, че може би е един от двамата стрелци, открили огън по полицаите, е обграден от полицията.

По данни на местни медии заподозреният е обграден в гараж в Далас. Полицията е започнала да води преговори с него. Малко преди това полицията публикува снимка на един от двамата предполагаеми нападатели и призова хората да се обаждат, ако имат информация за него.

В последните дни в редица американски градове се състояха масови протести заради убийството на двама афроамериканци от полицията.

В сряда в щата Минесота полицай застреля 32-годишния Филандо Кастиле зад волана на колата му, в която е имало също жена и дете. Ден по-рано в щата Луизиана бе застрелян от двама полицаи 37-годишният Алтън Стърлинг. И двата случая бяха заснети от очевидци и предизвикаха бурни реакции срещу полицейския произвол. 

(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


94
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
52
 
! Отговори
Факт преди 7 години
Снайперовата демокрация се завръща в родината си!Тъй де,няма да правят само износ,нека има и вътрешно потребление!А Далас е чудесно място за това-там имат стари традиции в стрелбите,вкл. и срещу неудобни президенти!Няма да фалира "Колт",я!
9
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
От изчезването на Путин беше ясно че нещо се крои. Ето ви го резултата.
8
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 65Казаха му да излезе от колата с вдигнати ръце.Тоя почна да се прави на интересен и да им обяснява,че има оръжие.Поставете се на мястото на полицая -гетото,талибански автомобил пълен със сърдити нахални цветнокожи.Единят вика че има оръжие и почва да рови в жабката.Вие имате право да стреляте.Ще чакате ли да си намери пистолета сред *** в каруцата и да ви гръмне или ще действате първа?
7
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Далас, Майдан? Тогава Путин да прати кораби в мексиканския залив за защита на чернокожото население от диктатурата на Вашингтон.
6
3
 
51
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 7 години
Прексрасна държава е брацки САЩ. Стоиш си в колата с жената и детето и полицая те гръмва пред тях. И понеже те са ни големия брат, затова на слънчака се стрелят бизнесмените за паркоместа. Модела на обществото е внос от САЩ.
5
16
 
14
 
! Отговори
65 преди 7 години
От видеото което гледах останах ужасена от разстрела на ***.Тия полицаи за мен бяха неадекватни.Психо ли са ,дрогирани ли,или кавито ида са и каквото и да се е случило преди това -това си беше чиста екзекуция.Бих отвърнала със същото
4
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тези хора искат да правят каквото си поискат.Въобще не им пука щото куките са застреляли някакъв нига.Те биха направили същото.Това което наистина ги боли е да не плащат данъци,законите за тях да не важат и да правят каквото си поискат.Като р0мите в България или мутрите.Интересното е че в 98% от случаите пострадали от "police brutality" всъщност искат да бъдат бити или стреляни.А роднини и приятели се вълнуват от това колко пара ще си делнат от обезщетението.Евтини театри за пари.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ми какви са тези "снайперисти"?
2
2
 
47
 
! Отговори
агент коритар преди 7 години
Путин е 100 % друг неможе да извърше такова деяние
1
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Путин ?