Тръмп официално е номиниран за кандидат за президент

Негов кандидат за вицепрезидент е Майк Пенс
20 юли 2016 07:16, Елка Василева
7
Тръмп официално е номиниран за кандидат за президент
Доналд Тръмп. Снимка: Reuters

Конгресът на американските републиканци номинира Доналд Тръмп за кандидат за президент.

Това стана след гласуване, в резултат на което стана ясно, че Тръмп е получил подкрепата на мнозинството от делегатите (тоест подкрепата на 1237 делегати). При гласуването делегатите от всички американски щати станаха на крака и обявиха резултатите от първичните избори и партийните събрания, състояли се на тяхна територия по-рано тази година. За щата Ню Йорк резултатите бяха обявени от сина на Тръмп - Доналд Тръмп-младши в присъствието на брат му Ерик и на двете му сестри Иванка и Тифани. После Доналд-младши извика: Поздравления татко, ние те обичаме!

В Тwitter Тръмп написа, че за него е голяма чест да е кандидат за президент на Републиканската партия, предаде Франс прес.

Делегатите на конгреса одобриха и губернатора на щата Индиана Майк Пенс за кандидат за вицепрезидент на Тръмп, допълва ДПА.

В понеделник в първия ден на конгреса на републиканците делегатите приеха партийна платформа. В нея Републиканската партия втвърдява тона срещу Китай, отбелязва Асошиейтед прес.

Още по темата

В документа се казва, че териториалните претенции на Китай в Южнокитайско море са нелепи, че в страната етническите малцинства са изложени на културен геноцид и че култът към китайския комунистически лидер Мао Цзедун се завръща в Китай. В платформата се казва и че на Китай не трябва да се позволява повече да манипулира валутата си и се предупреждава, че ако САЩ бъдат оглавени от републикански президент,  той ще въведе изравнителни мита срещу страни, които не търгуват честно.

Същевременно ново допитване до общественото мнение на Ройтерс и ИПСОС показва, че преднината на Хилари Клинтън пред Тръмп намалява. Според допитването миналата седмица разликата в полза на демократката Клинтън е била 15 процента, а сега е едва 7 процента. За Клинтън биха гласували 43 процента от анкетираните, а за Тръмп 36 процента.

В интервю за телевизия Си Би Ес пък Тръмп коментира обвиненията срещу съпругата си Мелания, че е изплагиатствала реч на Мишел Обама, предаде Франс прес.

Вчера Мелания произнесе реч в първия ден на конгреса в Кливланд и веднага беше констатирано заимстване на ключови изречения от реч на Мишел Обама от 2008 г., пише БТА.

Мисля, че хората от екипа не трябваше да правят това, каза Тръмп, намеквайки по този начин, без да го казва директно, че вината е на хората, написали речта на Мелания.

Горд съм от онова, което тя направи и мисля, че тя беше невероятна, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: САЩДоналд Тръмп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
sid преди 7 години
Американците явно много обичат комедията. Такава комедия ще им изиграе Тръмп ,че няма да си познаят страната. Интересно ще ми е при избирането на Тръмп за президент още колко време ще бъдат обединени щати. Откога чакам да видя истинската същност на този ***, събран от изметта на всички нации ,народ.
3
0
 
2
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 7 години
Каквато нацията ,такъв и президента! Погледнете настоящия , погледнете бъдещия ! Е кои е по-добрия ?!?! При нас положението е същото !
2
2
 
3
 
! Отговори
Коце кмета преди 7 години
Гоу, Тръмп, гоу!
1
2
 
11
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 7 години
Тръмп е човек който е създал сам милиардна финансова империя,с разнопосочни интереси,практик,търсещ начини за реално решаване на проблемите.Хилари Клинтън е книжен...тригър,кабинетна фигура,жена на бивш президент,омаяна от власта му и решила,че и тя с опита си покрай него ще стане...прецедент.Препоръчвам на американците да решават по...съвест,но съм убеден,че практичните им умове ще предпочетат доказаният...бизнесмен да ги води.