Обама подкрепи Хилари: Тя е най-подготвена за президент!

"Обещавам ви, че нашето величие няма да зависи от Тръмп"
28 юли 2016 09:14, Елка Василева
36
Обама подкрепи Хилари: Тя е най-подготвена за президент!
Барак Обама и Хилари Клинтън. Снимка: Reuters

Президентът на САЩ Барак Обама очерта оптимистична картина за бъдещето на Съединените щати, за да помогне на Хилари Клинтън да победи Доналд Тръмп и да стане първата жена президент на САЩ, предаде Ройтерс.

"Никога не е имало мъж или жена, нито аз, нито Бил Клинтън, никой, който да е бил толкова подготвен да бъде президент на САЩ", каза Обама в речта си на конгреса на Демократическата партия във Филаделфия.

"Аз съм по-оптимистичен за бъдещето на Америка от когато и да било", каза Обама, а думите му бяха приветствани с бурни аплодисменти в залата.

Още по темата

По думите му Хилари Клинтън е единственият кандидат на тези избори, който вярва в това бъдеще. Тя е лидер, който има конкретни планове как да преодолее бариерите, да счупи стъкления похлупак и да даде повече възможности на всеки американец, каза Обама, цитиран от Франс прес.

"Америка и сега е велика. Америка и сега е силна. Обещавам ви, че нашето величие и нашата сила няма да зависят от Доналд Тръмп", каза Обама.

Той упрекна кандидата на републиканците, че предлага само лозунги и насажда страх. "Той залага на това, че ако уплаши достатъчно хора, ще получи достатъчно гласове за победа на изборите", каза Обама, цитиран от ДПА.

В контраст с "дълбоко песимистичната" визия на Тръмп за Съединените щати Обама увери, че "Америка, която аз познавам, е пълна с кураж и оптимизъм".

По думите на президента, Тръмп ще загуби изборите, защото недооценява американците. "Ние не сме крехки или страхливи. Нашата сила се корени не в някакъв си самозван спасител, обещаващ, че само той може да възстанови реда", заяви Обама, цитиран от ТАСС.

Президентът подчерта, че Клинтън е готова да бъде главнокомандващ и че може да постигне целите си, в това число в борбата срещу тероризма, без да прибягва към изтезания и без да забранява достъпа на хора в САЩ заради религията им.

Хилари Клинтън неочаквано се появи на сцената, когато Обама завърши речта, съобщиха ДПА и ТАСС. Залата посрещна появата й с възторжени възгласи. Двамата се прегърнаха и размениха няколко думи, преди да се обърнат към делегатите, усмихнати и махайки им с ръка. Присъствието на Клинтън на речта на Обама и появяването й пред делегатите не бяха включени в програмата на конгреса, отбелязва ТАСС.

Междувременно сенаторът от Вирджиния Тим Кейн заяви, че приема номинацията на Демократическата партия за вицепрезидент, предаде Асошиейтед прес.

В речта си пред партийния конгрес във Филаделфия Кейн разкритикува опонента на Хилари Клинтън от Републиканската партия Доналд Тръмп, че "обещава много", а само повтаря: "Вярвайте ми", но не казва как ще си изпълни обещанията.

"Повечето хора, които се кандидатират за президент, не казват просто "вярвайте ми". Те ви уважават достатъчно, за да ви кажат как ще направят обещаното", каза Кейн.

"Така че въпросът е - вярвате ли му? Цялата кариера на Тръмп подсказва, че е по-добре да не го правите", каза кандидатът за вицепрезидент на демократите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
орьжието стои зад клинтьн което е много лощо за света ще се изпокара с русияи ще стане една=====
5
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 3Не знам какво наричаш слаб. Обама беше най-вредният президент на щатите и съответно направи такива зулуми по света чрез ЦРУ, че няма накъде. Той провокира арабските революзии и създаде бъркоча, който се нарича бежанска криза. И напълно умишлено. Така че никак не го подценявайте този хрисим чернокож антихрист.
4
1
 
22
 
! Отговори
ф преди 7 години
Всъщност освен ,че постоянно го казват какво доказва тезата ,че Клинтън е подготвена ? Именно Обама я махна през 2013 от поста Държ сектр. Именно Обама 2008 я измете от пистата ,за да не загуби от Маккейн . Тръмп ще победи ,защото през 2012 далеч преди Обама да катастрофира навън (вътре вече беше) той едва победи Ромни .Е,след фиаското с ИДИЛ как очаквате замесените от ДП да станат пак президенти ?Няма начин .
3
1
 
27
 
! Отговори
Люти Мест'н преди 7 години
Хилари Клинтън = Люти Мест'н = Пари,Интереси и Национални Предатества
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дойде ли тази на власт, чака ни нова студена война. Някои жени са по-големи ястреби и от мъжете.
1
3
 
21
 
! Отговори
123 преди 7 години
Ако това ще бъде последния президент на ФАЩ, напълно подкрепям нейната кандидатура.